Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Predlog za produženje linije 303 do Avalskog / Kragujevačkog puta

3

Poštovani,

Molim za razmatranje predloga o produženju linije 303 koja trenutno saobraća od Ustaničke do Vrčina, do Avalskog / Kragujevačkog puta. Navedena izmena linije je preko potrebna ljudima koji žive na spomenutom potezu, koji je izuzetno naseljen i koji ima jako lošu vezu sa Vrčinom, budući da su Lastine linije 462 i 466 prilično retke.

U nadi da ćete usvojiti navedeni predlog, srdačno Vas pozdravljam.

S poštovanjem.

busevi.com objavljeno

  14 answers

  M.M.Vrchin 10 poena

  sole Тако је, сећам се, захвалан сам на помоћи и разумевању везано за продужење 303. Међутим, као што сам и написао, ДЈП је одбила не само појачавање 462 и 466, већ и да се поласци “препакују”, да се не преклепају као сада. И ово се све десило, иако сам имао доста потписа грађана који живе на потезу Јаричишта и авалског пута. Постојећи поласци на овим линијама лоше функионишу, чести су кварови и испадање из реда вожње, нарочито на 466 и 468. Да споменем и да још увек постоје возачи са којим требам да се расправљам да ми стану на регистрованом стајалишту у Јајинцима. Према томе, мислим да је овде трајно решење увођење нове градске линије са Трошарине. За сада преко општине ово тражимо, јавићу какав одговор буде био..

  M.M.Vrchin objavljeno
   osmi putnik (anonymous)

   Ako bi linija 303 bila predugacka kad bi se jos vise produzila, onda treba uvesti novu liniju za taj deo Vrcina, naprimer 313.

   osmi putnik objavljeno
    Đole (anonymous)

    Poštovane komšije,

    Ima li ikakvih naznaka da će se nešto poboljšati u smislu prevoza ka ovom potezu? Izbori se bliže, a ništa se ne događa, naprotiv, prema predlogu opštine Grocka, predviđa se ukidanje polaska na liniji 462 u 15:40 sa Šumica i njegovo premeštanje na liniju 461. Ukoliko se ne nađe rešenje u vidu gradskog prevoza, bilo da je to nova linija, ili produženje linije 303, ovo će predstavljati ogroman problem ljudima koji se u popodnevnom špicu tim jedinim polaskom iz grada vraćaju kući, budući da nijednog polaska u međuvremenu nema. Po ko zna koji put se vrši satanizacija naselja i njegovo odsecanje što od centra Vrčina, što od grada. Ja se zaista nadam da ovo neće moći da prođe tek tako, te apelujem na sve nadležne strane da se nešto hitno i što pre uradi povodom ovog evidentno velikog problema.

    Đole objavljeno
     Simke (anonymous)

     Slazem sa sa vama komsije… Ako nemate auto onda je prava muka odraditi i cak najprostije stvari kao sto je obicna kupovina u prodavnici. Nisam neki strucnjak da bih davao neke ideje ali nesto treba podhitno uraditi za poboljsanje prevoza. Taj deo Vrcina je totalno odsecen, svako resenje koje bi vodilo ka resavanju problema je dobrodoslo… Kao da smo gradjani drugog reda … Bolji prevoz je elementarni uslov za normalniji zivot… Pa mi smo Svega 20-ak km od Beograda.

     Simke objavljeno
      M.M.Vrchin 10 poena

      Немам засад поуздане информације, да ли ће децентрализација градских општина утицати на организацију градског превоза.

      Мислим да окретница – терминус Вождовац може без проблема примити још једну линију, каква би била за Врчин, за разлик од Устаничке, која више не би могла да прима нове линије. Наиме, терминус Вождовац, има довољно ширину, четири “колосека” и угашен Ластин терминус који сада користи ГСП. Мислим да не би било проблема да прими још једну линију на којој би саобраћало два возила радним данима, а једно викендом.

      M.M.Vrchin objavljeno
       sole 467 poena

       @ M.M.Vrchin

       Hvala na odgovoru za naselje. Sad mi je jasno zašto su konstantno “nagrađivani”. Izgleda da su se u opštini Grocka uplašili da bi zaista mogla da prođe ova vaša inicijativa za izlazak iz sastava opštine , pa krenuli da menjaju politiku. Čujem da će se u toku ove godine vratiti nadležnosti opštinama , kako je i bilo ranije , pre nego što je sve centalizovano pre desetak godina. Da li ti ili bilo ko drugi zna da li će ova odluka imati uticaja na gradski prevoz ili će sve ostati po starom?

       Što se tiče predloga za liniju , imam samo jedno pitanje. Da li misliš da bi okretnica na Voždovcu mogla da primi još jednu liniju , obzirom na dodavanje novih u međuvremenu? Čisto pitam iz razloga da se ne dođe u situaciju kao sa okretnicom autobusa “Ustanička”.

       sole objavljeno
        M.M.Vrchin 10 poena

        Соле, мој предлог за ту нову линију је да иде од Трошарине преко Авале, до терминуса Врчин /пијаца/ и ту би се спајала са 303. Стара линија 466 је  отприлике овако ишла, одржавала је Ласта, а радила је у периоду од 1994 – 1999.

        Што се тиче питања зашто је Врчин у саставу општине Гроцке, прича је вишесложна и компликована и написаћу у кратким цртама… Рећи ћу само нешто о ближој прошлости. Наиме, до 1955. постојала је општина Врчин, која је обухватала насеља: Врчин, Заклопачу и Зуце. 1955. се формира општина Гроцка у чији састав долази и Врчин. Већ тада је било мало географски нелогично да Врчин припада тој општини. Моје мишљење је да је то била својеврсна казна за Врчин од тадашњих власти, јер се код нас комунистичка идеологија никад није примила, а место је било једно од важних четничких упоришта за време рата. Од 1968. када кроз село пролази прва траса Аутопута, становништво се све више окреће ка Вождовцу и граду, а све мање ка Гроцкој и околним насељима. Како су деценије пролазиле, насеље се развијало и у потпуности окренуло ка граду. Последње две до три деценије у Гроцку и околна насеља одлазимо готово искључиво због административних, здравствених потреба итд. Од 2000. године наовамо, у Врчин се све слабије улагало, село је било практично у комуналном хаосу и са лошим превозом. Последњу деценију карактерише незадовољство и више покушаја група грађана из Врчина, да се насеље издвоји из састава општине Гроцка. Општина тек последње 2 – 3 године мења однос према Врчину, и почиње да се озбиљније улаже у развој места. Као што си и рекао, Врчин је сврстан у потез 400 и гравитира више ка авалском потезу и вождовачким насељима, него ка Гроцкој.

        M.M.Vrchin objavljeno
         sole 467 poena

         @M.M.Vrchin

         Super. Nadam se da će te uspeti da izdejstvujete nešto. Dokle bi išla ta nova linija?

         Pre neki dan sam gledao mapu sa granicama opštima , pa me interesuje da li znaš možda iz kog razloga ste u Grockoj , a ne u opštini Voždovac? Prosto mi je neprirodno kako granica Voždovca prati autoput , a onda se iznenada “useca” , pa opet prati autoput. Čak i oznake linija (izuzev 303) imate u reonu koji pripada Voždovcu i Mladenovcu.

         sole objavljeno
          ×

          Prijava