Predlog za promenu trase linije 76 | busevi.com

Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Predlog za promenu trase linije 76

0
sole 426 poena

Obzirom da se trasa linije 76 poklapa 90% sa trasom linije 708 , te je zbog toga jako slabo iskorišćena , gotovo da autobusi saobraćaju prazni , predlažem promenu trase linije , tako da linija saobraća preko nedavno izgrađenog Bulevara heroja sa Košara.

Linija bi saobraćala sledećom trasom: Čukarička padina , Most na ADI , Bulevar heroja sa Košara , Bežanijska kosa , KBC “Bežanijska kosa”.

Na ovaj način bi se novoizgrađeni bulevar stavio i u funkciju gradskog prevoza , obzirom da je tako nešto predviđeno izgradnjom tri stajališta u oba smera , dok bi se stanovnicima Čukaričke padine ponovo vratila u funkciju direktna veza sa NBG koja je izgubljena preusmerenjem linije 85 na Banovo brdo. Takođe , dobila bi se i direktna veza Čukaričke Padine sa Bežanijskom kosom. Presedanje ka drugim delovima Novog Beograda i Zemuna bi bilo moguće u Omladinskih brigada i ŽS “Tošin bunar” , u čijoj se neposrednoj blizini nalaze predviđena stajališta u Bulevaru heroja sa Košara.

Osim promene trase , ništa drugo se ne bi menjalo , osim što bi se stavila u funkciju već izgrađena stajališta u Bulevaru heroja sa Košara. To znači da bi na liniji ostala 2 vozila sa taktom od 35 minuta , bez potrebe da se menja red vožnje.

sole objavljeno

  5 answers

  Anonymous

  Sjajna ideja ! Prazne linije sa Bezanije koje kruze 76 i 612 da idu ovim Bulevarom! 76 npr. da okrece na Brdu a 612 na cukarickoj padini.

  Anonymous objavljeno
   Anonymous

   Odlična ideja.

   Anonymous objavljeno
    Anonymous

    Konačno neka smislena ideja, za razliku od ovog besmislenog poklapanja sa 708. Samo trasa da se promeni, pošto sve drugo već postoji. Ovim Bulevar Heroja sa Košara dobija prvu liniju prevoza, a da se pri tom ne remete postojeće trase linija 85, 89 i 94 koje saobraćaju preko Mosta na adi.

    Anonymous objavljeno
     NBG (anonymous)

     Odličan predlog. Postojeća linija bi konačno dobila neku svrhu, a umesto nje na potezu Opština – Blok 70a bi trebalo uvesti ekspres liniju sa 3-4 stanice.

     NBG objavljeno
      Galenika 84 (anonymous)

      Ovaj je predlog odličan, s obzirom da linija 76 pravi besmisleni krug po Bežanijskoj kosi a promenom trase bi se izbegao taj krug i linija 76 bi bila kao i svaka normalna linija. Vozio sam se više puta i uglavnom je autobus bio prazan, tek po neki putnik bude. Primetio sam da samo u špicu rade 2 vozila a van špica jedno.

      Ovom promenom stanovnici Bežanijske kose ne gube vezu sa KBC-om i linija bi bila bolje iskorišćena a i Bulevar Heroja sa Košara bi dobio prvu liniju prevoza s obzirom da su već iscrtana nova stajališta a i stanovnici Čukaričke padine bi imali vezu sa Novim Beogradom.

      Galenika 84 objavljeno
       Nova poruka…
       Dodaj fotografiju dodaj link fotografije