Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Predlog za promenu trase linije 85, produženje 102 i 105L kao i promenu trase 53

0

S obzirom da linija 85 često ide poluprazna na relaciji Zemun-Borča i jedina je preko Pupinovog mosta, predlažem bolje iskorišćenje kapaciteta i to:

Sa jedne strane skraćenje do Zemuna i to Filipa Višnjića i Cara Dušana do okr.17 a sa druge strane radi rasterećenja okretnice na Banovom Brdu i i većoj iskorišćenosti, produženje do Vidikovca trasom lin.23 kroz Blagoja Parovića i Kneza Višeslava. Nova linija 85 bi radila na relaciji Zemun Gornji Grad-Vidikovac.

Kako bi se bolje povezao Zemun sa naseljima preko Dunava, predlažem da linija 105L iz pravca Ovče, ne skreće levo iz ulice Valjevskog odreda nego desno u Bratstva i jedinstva a potom Zrenjaninskim putem i preko pupinovog mosta do Banatske i okretnice u Bačkoj, s tim što bi nosila broj 103.

S druge strane, linija 102 bi se produžila tako što bi iz Vrbovskog ulazila u Padinsku skelu i Zrenjaninskim putem bi takodje produžila preko Pupinovog mosta do Bačke. (što se tiče Široke Grede, po istom principu kao sada 102, neka od linija bi se produžila za tu jednu stanicu-107,109 ili 110).

Kako se linije 23 i 53 preklapaju većim delom trase a sada bi kroz Banovo Brdo do Vidikovca istom trasom išla lin.85, predlažem da lin.53 saobraća na drugoj trasi i to: Zeleni Venac, rudo, žel.st.Prokop, Bul.Kneza Aleksandra, Neznanog Junaka, Borskom, Pilota Mih.Petrovića i Patrijarha Joanikija takodje do Vidikovca.

Ovim bi se bolje povezala Žel.stanica Bgd Centar sa naseljima Banjica, Dedinje, Kanarevo Brdo, Miljakovac, Rakovica i Vidikovac a ujedno i obezbedila bolja veza sa centrom žiteljima Miljakovca i Kanarevog Brda koji imaju linije samo do Slavije a i unakaženu lin.94 Resnik-Nbg.

Druga opcija bi bila zamena trasa lin.85 i 94 tako da 94 iz Resnika saobraća preko Banovog brda i time pokrije trasu 85 a linija 85 od Zemuna (gornji grad) posle mosta na adi produži trasom 94 do Miljakovca 1 (možda i bolje rešenje nego sada).

Rezime:

 • 53 Zeleni Venac – žel.st.Bgd centar – Banjica – Miljakovac – Vidikovac
 • 85 Zemun Gornji Grad – Vidikovac (opcija Miljakovac 1 ako bi 94 išao preko Banovog brda)
 • 102 Zemun Bačka – Padinska skela – Vrbovski
 • 103 Zemun Bačka – Borča 3 – Ovča žel.stanica
 • 110 Opovo – Široka greda – Padinska skela – Opovo

Što se tiče linije 53, opslužila bi novu glavnu žel.stanicu u Prokopu, rasteretila 59 i povezala bolje Rakovička naselja sa centrom dok bi sa druge strane lin.85 sa zglobnim vozilima olakšala prevoz žiteljima Vidikovca, Ceraka, Skojevskog naselja…i povezala sa Novim Beogradom i Zemunom odakle bi bila veza sa lin. 102 i 103 za naselja preko Dunava. Do centra ostala bi linija 23.

mickey011 objavljeno

  17 answers

  D (anonymous)

  Ja podrzavam predlog za produzivanje linija 102 i 105L preko Pupinovog mosta do Zemuna ali ne podrzavam predlog za linije 85 i 53.

  D objavljeno
   Sladja (anonymous)

   Da li postoji mogucnost da se 53 produzi preko Vidikovca do Zeleznika. U tom slucaju bi se produzila za dodatnih 10 min voznje, a stanovnicima Zeleznika bi znacilo.

   Sladja objavljeno
    Galenika 84 (anonymous)

    Mislim da 85 treba da se skrati sa druge strane, tako da ne prelazi Savu, kako bi se rešio problem neostvarivanja nekoliko uzastopnih polazaka.

    Nisam siguran da je zbog toga problem nerealizovanih polazaka. To se dešava i na drugim linijama.

    Linija 85 je alternativa stanovnicima Novog Beograda do Banovog brda jer 88 može negde da zaglavi na Gazeli zbog velike gužve. Ova linija je značajna i stanovnicima Borče do Zemuna i Novog Beograda i Banovog brda.

    Ne bi je trebali skraćivati. Problem je što radi mali broj vozila. Po meni bi trebalo da radi bar 20 vozila na ovoj liniji jer je jako korisna.

    Galenika 84 objavljeno
     Banovo brdo (anonymous)

     Ovo nema veze sa realnošću. 85 je i sad u sred leta (!) puna non-stop.

     Jedina realna potreba je više polazaka.

     Ostalo je apsolutno nerealno i nerazložno, a to piše ko zna ko i sa kakvom namerom.

     Uzalud odlična ideja uvođenja linije 85 kad je, tipično, nedovršena, tj. konkretno sa nedovoljno polazaka.

     Nema potrebe ni za novom linijom, pa naravno da je dovoljno povećati broj polazaka jer je 85 puna već na Trebevićkoj.

     Banovo brdo objavljeno
      brainiac 148 poena

      Mislim da 85 treba da se skrati sa druge strane, tako da ne prelazi Savu, kako bi se rešio problem neostvarivanja nekoliko uzastopnih polazaka. Ostale delove predloga ne podržavam.

      brainiac objavljeno
       Anonymus (anonymous)

       Ne treba da se dira 53 i onako je vec preopterecena.

       Anonymus objavljeno
        Luka (anonymous)

        Slažem se da treba još neku liniju pustiti preko mosta Zemun – Borča. Ali moram da izrazim neslaganje povodom predloga za promenu linija 53 i 85. Promena trasa ovih linija bi bio totalni promašaj. Prvo, moramo imati u vidu da je do pre dvadesetak godina trasom od Požeške do VMC-a na Ceraku trasom Blagoja Parovića i Kneza Višeslava(stajališta Petra Lekovića, Žarkovačka, SRC “KOŠUTNJAK”, Filmski grad, Luke Vojvodića, Miloja Zakića) bilo 4 linije 23,37,50,53 i da su linije 37 i 50 odavno promenili trasu kroz Žarkovo kako danas znamo. Ostale su samo dve linije 23 i 53. Sad ako se izmeni linija 53 to je totalni debakl: stanovnici Vidikovca, Skojevskog naselja i dela Banovog Brda gube jednu odličnu vezu sa centrum grada i time bi se dodatno opteretila linija 23 koja je ionako dugačka. Drugo: izmenom linije 85 dosta gube i stanovnici Borče i svi oni kojima ova linija znatno olakšava stizanje do Zemuna i Novog Beograda, jer zaboravljate da linije 95 i 96 često upadaju u čepove. Linija 85 na postojećoj trasi je znatno rasterećenje za linije 95 i 96.

        Zaključak: linije 53 i 85 najbolje je da ostanu na istim trasama, a da se trase kojima idu pojačaju bar još jednom linijom.

        Luka objavljeno
         Anonymous

         Не треба дирати 53 никако. Евентуално 85 поделити на две линије, остало нема потребе мењати. Треба повезати 40 и 41 са Прокопом.

         Anonymous objavljeno
          ×

          Prijava