Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Predlog za reorganizaciju linija sa poteza 860

8
Nemanja04 (anonymous)

Zbog boljeg i redovnijeg prevoza, moj predlog je da se pojedine linije sa poteza 860+ reorganizuju, to na sledeći način:

 • zbog postojeće linije 860B koja saobraća u intervalu od 40 minuta, i već odlične povezanosti Male Moštanice, ukinula bi se linija 861A, a linija 860B bi saobraćala pojačano, t.j. u istom intervalu kao i preko dana na (40 minuta), i to sledećim taktom, uveli bi se polasci iz Beograda u 22.45 i iz Industrijske zone Barič u 21.45. časova.
 • ukinuli bi se polasci na liniji 863, pošto se već sada linija izgubila smisao, jer se trasa linije u potpunisti poklapa sa trasom linije 860B, i nije više iskorišćena kao ranije, pa bi se polasci sa ove linije koja saobraća celodevno, raspodelili na neku lokalnu obrenovačku liniju, koja nema dobar interval sleđenja
 • par polazaka koja je održavala linija 861A, bili bi prebačeni na redovnu trasu, t.j. liniju 860.
 • zbog nelogičnog intervala sleđenja, na liniji 860, kao i na liniji 860E, i to najviše u večernjim satima, interval bio konsanto na 15 ili 20 minuta, zbog redovnijeg prevoza, sa manjim čekanjima na stajalištima (prvenstveno se misli na period od 21.30 do ponoći).

Vaši predlozi su dobrodošli, jer se zajedno borimo za bolji prigradski prevoz. Hvala.

Nemanja04 objavljeno

  11 answers

  vladimitic 2 poena

  Predlozi su odlični. Jedino što bi trebalo uvesti još kasnije polaske iz Beograda na liniji 860B, sramota je da u 21. veku stanovnici Male Moštanice i dela Bariča zavise od poslednjeg polaska iz Beograda u 22:40. Takođe, mislim da bi trebalo uvesti liniju koja bi povezivala Malu Moštanicu i Barič direktno sa Obrenovcem (naselja pripadaju opštini Obrenovac), možda preusmeravanjem linije 861A na trasu Mala Moštanica – Obrenovac sa polascima prepodne kada rade opštinske službe i kada je najpotrebnije. Druga varijanta bi bila da se ostavi linija 861A, ali kao neka vrsta noćnog prevoza, recimo polazak iz Beograda u ponoć ili posle ponoći.

  Mislim i da se linije 860A i 860J mogu efikasnije iskoristiti, recimo objedinjavanjem i skraćivanjem linije do Umke. 860J bi polazio iz Jasenka do Baričke reke, a zatim do Barič rampe, pa dalje Beogradskom, preko Male Moštanice i Rucke do Umke. Od Umke nije problem naći prevoz do Beograda. Možda bi se ovakvom reorganizacijom dobili polasci na svakih pola sata uz uvođenje kasnijih polazaka uveče.

  Nadam se da moji predlozi imaju smisla.

  vladimitic objavljeno
  Zeljko (anonymous)

  Podržavam predlog da svi autobusi za Obrenovac staju na stanicama ekspresnog.

  Zeljko objavljeno
  Rada (anonymous)

  Postovani,

  U potpunosti podzavam Profin predlog da svi autobusi na relaciji Beograd-Obrenovac (860 I 860E) staju samo na ekspresnim stanicama (+stajasliste za Zeleznik). U poslednje vreme su ekspresni polasci prepuni, pa cesto koristim lokal, iako imam doplatu za ekspres. Desava se da se autobus napuni na pocetnoj stanici, a onda stane jos 20 puta I otvori vrata, pa je putnicima koji stoje blizu vrata put do Beograda skoro opasan, jer svaki put rizikuju ili da ce ih vrata udariti, ili da ce ih neko slucajno gurnuti iz autobusa. Da ne govorim o otkinutoj dugmadi, izguljenim tasnama, nepotrebnom guranju…

  Sprovodjenje ovog predloga je za Direkciju potpuno besplatno (jer ne zahteva ni vise vozaca ni vise autobusa). Molim Vas da ako je potreban neka peticija od strane putnika, da nas obavestite. Ukoliko je peticija potrebna, spremna sam sa ucestvujem u skupljanju potrebnih potpisa.

  Smatram da je ovo moguce sprovesti vec prilikom prve promene rasporeda voznje, ako ne pre, onda od Nove godine.

  Na ovaj nacin ce Vam hiljade Obrenovcana koji svakodnevno putuju do Beograda biti vise nego zahvalni.

  Rada objavljeno
  busevi.com 696 poena

  @Boki

  Hvala Vam na upućenom pitanju. Radimo na tome da komentari budu brže dostupni. Problem je što u komentarima nije samo diskusija na određenu temu, već se navode različite prijave koje nisu u vezi sa konkretnom temom, a izraženo je i slanje neprimerenih komentara, podsticanje na političke diskusije, netačne ili neopravdane prijave. Diskusija u okviru nekog predloga, treba da se vodi kako bi se došlo do što povoljnijeg rešenja za što veći broj korisnika i kako bi smo mi isti dalje dostavili nadležnima. Iz tog razloga su i odvojene prijave za nerealizaciju polaska, kašnjenje, rad voznog osoblja, tehničke nepravilnosti, ali još uvek se te prijave dostavljaju i kroz komentare što usporava njihovo objavljivanje.

  busevi.com objavljeno
  Boki (anonymous)

  Definitivno se slažem da je potrebno uskladiti polaske na linijama koje idu za Obrenovac (860, 860M, 860B, 861A….), kao i da se iste pojačaju, posebno u jutarnjem i popodnevnom špicu.

  Često dolazi i do nerealizacije određenih polazaka, pa su onda guzve još veće. Sada se to posebno oseća kada je krenula škola, a uskoro će krenuti i predavanja na fakultetima, pa će broj putnika biti dosta veći.

  Pitanje za moderatore sajta:

  Zbog čega nije omogućeno postavljanje komentara u realnom vremenu?

  Ovako komentari budu objavljeni i po dan-dva zakašnjenja, i time su gubi na dinamici pisanja i ažurnosti.

  Razumem potrebu da se isprati šta se postavlja i piše (u smislu tačnosti informacija i da je u granicama kulture), ali ipak ovo nije neki sajt sa npr. političkom tematikom i sl. gde potreban neki vid cenzure (moderizacije). Ovde pisemo o prevozu, tako da ne vidim svhu da se čeka toliko dugo na odobrenje komentara. I ako se nakada napiše nešto pogrešno ili u nekom maniru koji nije akademski, to se lako posle može ukloniti. Bitno je da učesnici koji imaju dobro nameru u ovim diskusijama ne ispaštaju.

  Mislim da će se i ostali složiti sa tim, da bi bilo mnogo bolje da se komentari vide u realnom vremenu, odnosno, odmah kada su i napisani.

  Hvala, i pozdrav.

  Boki objavljeno
  Miki S. 4 poena

  863 radi samo jedan autobus i to Lastin tokom celog dana. Slažem se da ga treba skloniti jer im je dovoljan 860b. A tog sa 863 rasporediti na 924, 958, 977.

  Miki S. objavljeno
  Slavisa Rajkovic 3 poena

  #Profa

  Da, verujem i ja da bi tako nešto bilo pametno.

  No linija 863 bi imala 4 autobusa (polazak na pola sata) i 860A (koju bi objedinili sa 553) 3 autobusa i polazak na 40 min i mislim da bez linije 860 nisu dovoljne da obezbede normalan prevoz stanovnicima Umke i okoline Obrenovačkog puta dalje ka Beogradu.. Ali postoji i linija 860M koju bi u tom slučaju trebalo pojačati (recimo da i ona ima interval od pola sata verujem da su za to potrebna 4 autobusa umesto sadašnjih 2)  i uskladiti sa predloženom linijom 863.

  Verujem da bi posle toga mogli svi autobusi za Obrenovac da staju na stanicama ekspresnog, a možda da takva linija staje i na raskrsnici za Železnik.

  Time bi ubrzali transport do Obrenovca, te bi se kombinovanjem autobusa sa linije 860E i 860 u novu ekspresnu liniju, moglo osloboditi 2 autobusa (za pojačanje 860M) i ako dobro računam u špicu bi ta linija mogla saobraćati na 5 minuta.

  Slavisa Rajkovic objavljeno
  Profa (anonymous)

  Mozda ne bi bilo lose da se uvodjenjem tih dodatnih linija na liniji 860B, skrati vreme putovanja na liniji 860 tako sto ne bi stajao do stanice Rampa u Baricu. Ionako se ne vidi logika skuplje cene ekspresa kad su autobusi sada u vecini polazaka isti.

  Profa objavljeno
  ×

  Prijava