Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Predlog za reorganizaciju linija sa poteza 860

8
Nemanja04 (anonymous)

Zbog boljeg i redovnijeg prevoza, moj predlog je da se pojedine linije sa poteza 860+ reorganizuju, to na sledeći način:

 • zbog postojeće linije 860B koja saobraća u intervalu od 40 minuta, i već odlične povezanosti Male Moštanice, ukinula bi se linija 861A, a linija 860B bi saobraćala pojačano, t.j. u istom intervalu kao i preko dana na (40 minuta), i to sledećim taktom, uveli bi se polasci iz Beograda u 22.45 i iz Industrijske zone Barič u 21.45. časova.
 • ukinuli bi se polasci na liniji 863, pošto se već sada linija izgubila smisao, jer se trasa linije u potpunisti poklapa sa trasom linije 860B, i nije više iskorišćena kao ranije, pa bi se polasci sa ove linije koja saobraća celodevno, raspodelili na neku lokalnu obrenovačku liniju, koja nema dobar interval sleđenja
 • par polazaka koja je održavala linija 861A, bili bi prebačeni na redovnu trasu, t.j. liniju 860.
 • zbog nelogičnog intervala sleđenja, na liniji 860, kao i na liniji 860E, i to najviše u večernjim satima, interval bio konsanto na 15 ili 20 minuta, zbog redovnijeg prevoza, sa manjim čekanjima na stajalištima (prvenstveno se misli na period od 21.30 do ponoći).

Vaši predlozi su dobrodošli, jer se zajedno borimo za bolji prigradski prevoz. Hvala.

Nemanja04 objavljeno

  11 answers

  itslaki 36 poena

  Potpuno se slažem u vezi sa konstantim intervalom. Iako u toku špica red vožnje mora biti gušći, to ne opravdava intervale od pola sata u nekom drugom delu dana. Obrenovac je veliko naselje sa velikim brojem stanovnika, da ne pominjem da linija 860 kupi i putnike iz Bariča, Umke…

  Jedino što bih izmenio kod ovog predloga je numeracija, tj. sklonio bih slova i ako se trase linija 860B i 863 već potpuno poklapaju, znači da liniju 860B treba numerisati brojem 863.

  Došlo je vreme da i mi privučemo pažnju nadležnima i izborimo se za bolji prevoz! Vreme je da grad Beograd uradi nešto i za svoje prigradske opštine, kad ih je već prisvojio kao gradske.

  itslaki objavljeno
  Nemanja04 (anonymous)

  @itslaki Naravno i numeracija je bitna. Slažem se sa tobom. 860B > 863

  Nemanja04 objavljeno
  Slavisa Rajkovic 3 poena

  Mislim da je bolje taj jedan autobus sa linije 863 prebaciti na sadašnju 860b (sada su istina različiti prevoznici), time bi se dobio takt od pola sata na 860b, što bi možda opet omogućilo ukidanje školskog autobusa za školu u Bariču. Sada je prevoz jako neprilagođen početku i kraju časova, a čini mi se da je 30 min za malu decu možda i podnošljiv interval.. Kasniji večernji polasci, svakako da kao i raniji jutarnji.

  Takođe linija 860A i 860J imaju istu trasu kao 553 istina produženu… Polasci su naravno neusklađeni pa često idu i zajedno..  Dodavanje jednog minibusa na 860A bi omogućilo veću frekfenciju… 40min i oslobodilo autobus sa linije 553.

  I da renumeracija, naravno… ne znam što su uopšte krenuli sa tim slovima.

  Slavisa Rajkovic objavljeno
  Profa (anonymous)

  Mozda ne bi bilo lose da se uvodjenjem tih dodatnih linija na liniji 860B, skrati vreme putovanja na liniji 860 tako sto ne bi stajao do stanice Rampa u Baricu. Ionako se ne vidi logika skuplje cene ekspresa kad su autobusi sada u vecini polazaka isti.

  Profa objavljeno
  Slavisa Rajkovic 3 poena

  #Profa

  Da, verujem i ja da bi tako nešto bilo pametno.

  No linija 863 bi imala 4 autobusa (polazak na pola sata) i 860A (koju bi objedinili sa 553) 3 autobusa i polazak na 40 min i mislim da bez linije 860 nisu dovoljne da obezbede normalan prevoz stanovnicima Umke i okoline Obrenovačkog puta dalje ka Beogradu.. Ali postoji i linija 860M koju bi u tom slučaju trebalo pojačati (recimo da i ona ima interval od pola sata verujem da su za to potrebna 4 autobusa umesto sadašnjih 2)  i uskladiti sa predloženom linijom 863.

  Verujem da bi posle toga mogli svi autobusi za Obrenovac da staju na stanicama ekspresnog, a možda da takva linija staje i na raskrsnici za Železnik.

  Time bi ubrzali transport do Obrenovca, te bi se kombinovanjem autobusa sa linije 860E i 860 u novu ekspresnu liniju, moglo osloboditi 2 autobusa (za pojačanje 860M) i ako dobro računam u špicu bi ta linija mogla saobraćati na 5 minuta.

  Slavisa Rajkovic objavljeno
  Miki S. 4 poena

  863 radi samo jedan autobus i to Lastin tokom celog dana. Slažem se da ga treba skloniti jer im je dovoljan 860b. A tog sa 863 rasporediti na 924, 958, 977.

  Miki S. objavljeno
  Boki (anonymous)

  Definitivno se slažem da je potrebno uskladiti polaske na linijama koje idu za Obrenovac (860, 860M, 860B, 861A….), kao i da se iste pojačaju, posebno u jutarnjem i popodnevnom špicu.

  Često dolazi i do nerealizacije određenih polazaka, pa su onda guzve još veće. Sada se to posebno oseća kada je krenula škola, a uskoro će krenuti i predavanja na fakultetima, pa će broj putnika biti dosta veći.

  Pitanje za moderatore sajta:

  Zbog čega nije omogućeno postavljanje komentara u realnom vremenu?

  Ovako komentari budu objavljeni i po dan-dva zakašnjenja, i time su gubi na dinamici pisanja i ažurnosti.

  Razumem potrebu da se isprati šta se postavlja i piše (u smislu tačnosti informacija i da je u granicama kulture), ali ipak ovo nije neki sajt sa npr. političkom tematikom i sl. gde potreban neki vid cenzure (moderizacije). Ovde pisemo o prevozu, tako da ne vidim svhu da se čeka toliko dugo na odobrenje komentara. I ako se nakada napiše nešto pogrešno ili u nekom maniru koji nije akademski, to se lako posle može ukloniti. Bitno je da učesnici koji imaju dobro nameru u ovim diskusijama ne ispaštaju.

  Mislim da će se i ostali složiti sa tim, da bi bilo mnogo bolje da se komentari vide u realnom vremenu, odnosno, odmah kada su i napisani.

  Hvala, i pozdrav.

  Boki objavljeno
  busevi.com 695 poena

  @Boki

  Hvala Vam na upućenom pitanju. Radimo na tome da komentari budu brže dostupni. Problem je što u komentarima nije samo diskusija na određenu temu, već se navode različite prijave koje nisu u vezi sa konkretnom temom, a izraženo je i slanje neprimerenih komentara, podsticanje na političke diskusije, netačne ili neopravdane prijave. Diskusija u okviru nekog predloga, treba da se vodi kako bi se došlo do što povoljnijeg rešenja za što veći broj korisnika i kako bi smo mi isti dalje dostavili nadležnima. Iz tog razloga su i odvojene prijave za nerealizaciju polaska, kašnjenje, rad voznog osoblja, tehničke nepravilnosti, ali još uvek se te prijave dostavljaju i kroz komentare što usporava njihovo objavljivanje.

  busevi.com objavljeno
  ×

  Prijava