Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Predlog za ubrzanje linije 706

2
sole 467 poena

Ranije je bilo reči o reorganizaciji linija na potezu 700 , gde se između ostalog i više njih složilo sa predlogom da se linija 706 ubrza. Predlog nije originalno moja ideja , ali evo ovim putem ga uobličujem , na osnovu tadašnjih sugestija.

Na liniji bi se ukinula sledeća stajališta:

 1. Nade Dimić
 2. Filipa Višnjića
 3. Geomašina
 4. Galenika Magmastil
 5. Put za „13. maj“
 6. Ciglana
 7. Naselje Ekonomija

Na ovaj način bi se dobio takt od 8 minuta , u odnosu na sadašnjih 12 minuta , i što bi rezultiralo sa povećanjem postojećeg broja polazaka , i to sve sa postojećim brojem vozila. Umesto 49 minuta , putovalo bi se 42 minuta.

sole objavljeno

  9 answers

  Galenika84 36 poena

  Slažem se sa tim da treba da staje na stajalištu Ušće. Toliki tržni centar, linija prolazi pored a ne staje. Takođe i linije 704 i 707 bi trebalo da koriste to stajalište. Tako će stanovnici Batajnice i Zemun Polja dobiti diretktnu vezu sa Ušćem i linije 15 i 84 će se rasteretiti.

  Galenika84 objavljeno
   nikolaa (anonymous)

   Linija 706 odlicno funkcionise. Treba da staje kod usca u oba smera (takodje i za 704 i 707). Zato sto stanovnici Batajnice i Zemun polja prolaze kroz usce a ne staju. I zato su 15 i 84 preopterecene. A svi mi iz Batajnice i Zemun polja moramo da presedamo jer nasi busevi ne staju a prolaze tu ispred nosa. Tako da najbolje bilo da 706 ne staje uopste kod Dzona Kenedija i da 704 i 707 ne staju kod Trscanske. I da se linija 706E produzi do zelenjaka i da ide barem na 25-30 min. Zato sto je moguce da neki oficiri koji su iz centra grada rade na aerodromu i njima je sigurno potrebno da ne bi menjali po dva prevoza. A za 706 nista ne fali. Samo da staje kod usca. Inace super funkcionise. A za 706E bi stajao na ovakvim stajalistima:

   • Aerodrom Batajnica
   • Moma Stanojlovica
   • Oficirska kolonija
   • Posavska
   • Batajnica /centar/
   • Majke Jugovica
   • Brace Smiljanic
   • Maksima Brankovica
   • Batajnica /ulaz/
   • Coca-cola
   • Zemun /gornji grad/
   • RK Beograd
   • Usce
   • Zeleni venac

   Hvala unapred!

   nikolaa objavljeno
    sole 467 poena

    @ Anonymous

    Slažem se. Sve lepo i jasno rečeno. Tol’ko puta sam bio u Glavnoj i Cara Dušana , da sam ponekad imao utisak da dok čekam odgovarajući prevoz , da se autobusi smenjuju kao da su na pokretnoj traci.

    Udaljenija prigradska naselja , gde god je to moguće izvesti , treba da budu što brža veza sa gradskim / bližim prigradskim okretnicama. Na taj način dobijamo efikasniji prevoz , više polazaka sa istim brojem vozila , a to je trenutno najbolje rešenje , obzirom na celokupnu situaciju u gradskom prevozu.

    sole objavljeno
     Anonymous

     GSP ce morati da izabere izmedju dodatnog broja vozila na 706 ili na ukidanju stajlista. A s obzirom na stanje, ne verujem da mogu da se obezbede dodatne autobuse, te ostaje samo ovo. U svakom slucaju stanje na 760 je KATASTROFA!

     Anonymous objavljeno
      Anonymous

      Tom logikom, za svako stajalište se može tako reći, da mora da ostane, ali ja ne vidim nikakav problem da se presedne na jednu od milion linija i dođe do bilo kog stajališta duž Cara Dušana, a to su 17, 73, 84, 703, 704, 705, 707, a čekanje nikada nije duže od 3-4 minuta. Sve vrste karata koje se koriste u 706, važe i u navedenim linijama. 706 ne treba da ima stanice duž Cara Dušana, osim stanice Zemun Gornji grad, u centru Zemuna kod RK Beograd, i kraj.

      Anonymous objavljeno
       zaremet (anonymous)

       Sole,

       moja greška, hteo sam da objasnim kako je nekada bilo, kada je sve bilo mnogo bolje, a sada je situacija sasvim drugačija.

       Podrška predlogu !

       zaremet objavljeno
        sole 467 poena

        @ zaremet

        Prvo kažeš da bi bilo idealno da linija staje samo na stajalištima u Batajnici , a onda da bi linija trebalo da koristi stajališta Filipa Višnjića i Nade Dimić.

        Poenta predloga je da se dobije brža veza sa centrom , ali da se ne izgubi veza sa zgradom opštine Zemun. Sve ostale stanice većinom pokrivaju 17 , 73 , 84 , 703 , 704 , 705 , 707 , tako da ne vidim potrebu da i linija 706 staje kod svake druge bandere (kod svake bandere staju linije koje koriste sva stajališta).

        Što se tiče predloga za liniju 710 , sa time sam se složio , uz iznošenje par dopuna , te sam tako i danas saglasan sa njim.

        Cilj mi je da se sa postojećim brojem vozila dobije , kolko je to moguguće ,  funkcionalniji prevoz na potezu 700. Ovde je problem što se ljudi prvo žale kako su linije nefunkcionalne i kako bi trebalo da se ukinu neka stajališta , a kad se iznese konkretan predlog , odjednom isapade da su baš ta predložena stajališta ona koja se najviše koriste , iako su ranije izneti predlozi da se baš neka od tih stajališta ukinu , od strane tih istih koji se žale.

        sole objavljeno
         zaremet (anonymous)

         Bilo bi idealno kada bi linija funkcionisala kao prilikom svog osnivanja Batajnica /Trg Republike (kasnije Zeleni Venac) i nije stajao nigde. Tada se putovalo najviše 30 minuta, ali … Od tada je postavljeno barem 10 semafora na toj trasi, linija premeštena na Zeleni venac, a i od tada staje skoro na svim stanicama. Predlog je idealan samo za one koji idu u Saobraćajnu školu i u centar Zemuna i naravno u grad. Autobus mora stajati na stanicama Filip Višnjić i Nada Dimić, a ove druge stanice i nisu toliko opterećene i njih mogu “preuzmu” 73 i 703. Zato sam i sam predložio uvođenje nove linije na relaciji Batajnica – Bežanijska Kosa – Blok 23, kao rasterećenje 73 i 706 … Podrška, promenama.

         zaremet objavljeno
          ×

          Prijava