Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Predlog za ubrzanje linije 706

2
sole 467 poena

Ranije je bilo reči o reorganizaciji linija na potezu 700 , gde se između ostalog i više njih složilo sa predlogom da se linija 706 ubrza. Predlog nije originalno moja ideja , ali evo ovim putem ga uobličujem , na osnovu tadašnjih sugestija.

Na liniji bi se ukinula sledeća stajališta:

 1. Nade Dimić
 2. Filipa Višnjića
 3. Geomašina
 4. Galenika Magmastil
 5. Put za „13. maj“
 6. Ciglana
 7. Naselje Ekonomija

Na ovaj način bi se dobio takt od 8 minuta , u odnosu na sadašnjih 12 minuta , i što bi rezultiralo sa povećanjem postojećeg broja polazaka , i to sve sa postojećim brojem vozila. Umesto 49 minuta , putovalo bi se 42 minuta.

sole objavljeno

  9 answers

  Anonymous

  Filipa Višnjića mora da se ostavi kao stajalište zbog policijske akademije, teleoptika kao i niza drugih sadržaja jer dosta studenata koristi to stajalište a izmedju ostalog i veza sa Ugrinovačkom i Rada Končara.

  Anonymous objavljeno
   zaremet (anonymous)

   Bilo bi idealno kada bi linija funkcionisala kao prilikom svog osnivanja Batajnica /Trg Republike (kasnije Zeleni Venac) i nije stajao nigde. Tada se putovalo najviše 30 minuta, ali … Od tada je postavljeno barem 10 semafora na toj trasi, linija premeštena na Zeleni venac, a i od tada staje skoro na svim stanicama. Predlog je idealan samo za one koji idu u Saobraćajnu školu i u centar Zemuna i naravno u grad. Autobus mora stajati na stanicama Filip Višnjić i Nada Dimić, a ove druge stanice i nisu toliko opterećene i njih mogu “preuzmu” 73 i 703. Zato sam i sam predložio uvođenje nove linije na relaciji Batajnica – Bežanijska Kosa – Blok 23, kao rasterećenje 73 i 706 … Podrška, promenama.

   zaremet objavljeno
    sole 467 poena

    @ zaremet

    Prvo kažeš da bi bilo idealno da linija staje samo na stajalištima u Batajnici , a onda da bi linija trebalo da koristi stajališta Filipa Višnjića i Nade Dimić.

    Poenta predloga je da se dobije brža veza sa centrom , ali da se ne izgubi veza sa zgradom opštine Zemun. Sve ostale stanice većinom pokrivaju 17 , 73 , 84 , 703 , 704 , 705 , 707 , tako da ne vidim potrebu da i linija 706 staje kod svake druge bandere (kod svake bandere staju linije koje koriste sva stajališta).

    Što se tiče predloga za liniju 710 , sa time sam se složio , uz iznošenje par dopuna , te sam tako i danas saglasan sa njim.

    Cilj mi je da se sa postojećim brojem vozila dobije , kolko je to moguguće ,  funkcionalniji prevoz na potezu 700. Ovde je problem što se ljudi prvo žale kako su linije nefunkcionalne i kako bi trebalo da se ukinu neka stajališta , a kad se iznese konkretan predlog , odjednom isapade da su baš ta predložena stajališta ona koja se najviše koriste , iako su ranije izneti predlozi da se baš neka od tih stajališta ukinu , od strane tih istih koji se žale.

    sole objavljeno
     zaremet (anonymous)

     Sole,

     moja greška, hteo sam da objasnim kako je nekada bilo, kada je sve bilo mnogo bolje, a sada je situacija sasvim drugačija.

     Podrška predlogu !

     zaremet objavljeno
      Anonymous

      Tom logikom, za svako stajalište se može tako reći, da mora da ostane, ali ja ne vidim nikakav problem da se presedne na jednu od milion linija i dođe do bilo kog stajališta duž Cara Dušana, a to su 17, 73, 84, 703, 704, 705, 707, a čekanje nikada nije duže od 3-4 minuta. Sve vrste karata koje se koriste u 706, važe i u navedenim linijama. 706 ne treba da ima stanice duž Cara Dušana, osim stanice Zemun Gornji grad, u centru Zemuna kod RK Beograd, i kraj.

      Anonymous objavljeno
       Anonymous

       GSP ce morati da izabere izmedju dodatnog broja vozila na 706 ili na ukidanju stajlista. A s obzirom na stanje, ne verujem da mogu da se obezbede dodatne autobuse, te ostaje samo ovo. U svakom slucaju stanje na 760 je KATASTROFA!

       Anonymous objavljeno
        sole 467 poena

        @ Anonymous

        Slažem se. Sve lepo i jasno rečeno. Tol’ko puta sam bio u Glavnoj i Cara Dušana , da sam ponekad imao utisak da dok čekam odgovarajući prevoz , da se autobusi smenjuju kao da su na pokretnoj traci.

        Udaljenija prigradska naselja , gde god je to moguće izvesti , treba da budu što brža veza sa gradskim / bližim prigradskim okretnicama. Na taj način dobijamo efikasniji prevoz , više polazaka sa istim brojem vozila , a to je trenutno najbolje rešenje , obzirom na celokupnu situaciju u gradskom prevozu.

        sole objavljeno
         nikolaa (anonymous)

         Linija 706 odlicno funkcionise. Treba da staje kod usca u oba smera (takodje i za 704 i 707). Zato sto stanovnici Batajnice i Zemun polja prolaze kroz usce a ne staju. I zato su 15 i 84 preopterecene. A svi mi iz Batajnice i Zemun polja moramo da presedamo jer nasi busevi ne staju a prolaze tu ispred nosa. Tako da najbolje bilo da 706 ne staje uopste kod Dzona Kenedija i da 704 i 707 ne staju kod Trscanske. I da se linija 706E produzi do zelenjaka i da ide barem na 25-30 min. Zato sto je moguce da neki oficiri koji su iz centra grada rade na aerodromu i njima je sigurno potrebno da ne bi menjali po dva prevoza. A za 706 nista ne fali. Samo da staje kod usca. Inace super funkcionise. A za 706E bi stajao na ovakvim stajalistima:

         • Aerodrom Batajnica
         • Moma Stanojlovica
         • Oficirska kolonija
         • Posavska
         • Batajnica /centar/
         • Majke Jugovica
         • Brace Smiljanic
         • Maksima Brankovica
         • Batajnica /ulaz/
         • Coca-cola
         • Zemun /gornji grad/
         • RK Beograd
         • Usce
         • Zeleni venac

         Hvala unapred!

         nikolaa objavljeno
          ×

          Prijava