Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Predlog za uspostavljanje dodatnog stajališta u ulici Maksima Gorkog (između postojećih stajališta “Južni bulevar” i “Pijaca Kalenić”) za linije 25, 25P, 26

0

Na liniji 25 i 26 nekada je postojala stanica (pravac iz Braće Jerkovića ka Dorćolu) prekoputa pošte u ulici Maksima Gorkog kod Kalenićeve pijace. A onda je nestala. Dugačak je put od stanice kod Južnog bulevara do stanice u Kalenićevoj ulici.

Mi koji stanujemo u Dubljanskoj, Cerskoj ili okolnim ulicama ili moramo da se penjemo pored pijace do Kalenićeve ili da se spuštamo nizbrdo, da prelazimo veliku raskrsnicu na Južnom bulevaru. Zamislite starije ljude, kojih ima dosta u ovom delu grada, kako se nizbrdo kotrljaju ili se jedva penju ka pijaci. Uostalom postoji saobraćajni red na koliko su metara udaljene dve stanice.

Zato tražimo da se neko pozabavi ovim pitanjem i ponovo vrati “ukradenu” a izuzetno neophodnu stanicu. Mi predlažemo da je postavite kod Čuburskog parka.

Molim odgovor.

busevi.com objavljeno

  Best answer

  busevi.com 689 poena

  Odgovor nadležnih za planiranje i organizaciju rada linija:

  S obzirom da je ulica Maksima Gorkog saobraćajnica sa po jednom trakom po smeru, svako uspostavljanje novog stajališta bi negativno uticalo na protočnost same saobraćajnice, dok uspostavljanje stajališta u ulici 27.marta iz istih razloga nije moguće, kao i zbog činjenice da se izlaskom iz krivine u zoni Više poslovne škole nailazi na obeležena parking mesta, u čijoj visini nije ni bezbedno uspostavljati stajalište, zbog eventualnog konflikta vozila i pešaka, potencijalnih korisnika stajališta.

  busevi.com objavljeno
   Nikola (anonymous)

   Razmak između stajališta na linijama 25, 25P i 26 je katastrofalan i čini ove linije maltene beskorisnim u delu koji je najbliži centru grada i gde bi bilo logično da su stajališta postavljena najbliže.

   Naime, između Južnog bulevara i Dalmatinske, ove linije imaju jedno jedino stajalište, u Kalenićevoj ulici – ovde govorimo o razdaljini od skoro dva kilometra. Razmak između stajališta Južni bulevar i stajališta u Kalenićevoj ulici je 944 metra, a razmak između tog i sledećeg stajališta čak 955 metara. Nijedan razmak između stajališta na ovim linijama nije ni približno ovoliko dugačak.

   Zanimljivo je da je do pre dvadesetak godina postojao veći broj stajališta. Naime, postojalo je stajalište u Maksima Gorkog (kod ugla sa Petrogradskom) i u Sinđelićevoj. Međutim, ova dva stajališta su tad ukinuta, iako je razmak između njih već bio priličan, a napravljeno je jedno stajalište, udaljeno i od prethodnog i od sledećeg maltene po kilometar.

   Ono što je vidljivo jeste da je na trasi u Ulici Maksima Gorkog moguće napraviti stajalište u ravni Čuburskog parka. Ovo stajalište bi se nalazilo maltene na sredini između postojećih stajališta i znatno bi olakšalo korišćenje ove linije. Takođe, stajalište je još lakše izvodljivo u nivou Opštine Zvezdara, nakon skretanja u Ulicu 27. marta. Uvođenjem ovih stajališta, znatno bi se olakšalo korišćenje ovih linija. Verovatno će stajalište u Maksima Gorkog biti uvedeno prilikom planiranog proširenja ulice, ali mislim da postoje realne mogućnosti da se i ova stajališta uvedu i ranije.

   Nikola objavljeno
    ×

    Prijava