Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Predlog za uspostavljanje ekspres linije od Zelenog venca do Bloka 45

0
Zorica Jelaca (anonymous)

Postovani,

Postoji li mogucnost da se uvede ekspres linija od Centra grada – Zeleni venac, do Bloka 45, kao sto je nekada postojala linija 16E koja se kretala ulicom Narodnog fronta, Kneza Milosa, Gazelom i Jurija Gagarina ulicom, te se za 15 minuta prelazila ova relacija? I danas bi ovakva linija sa malim brojem stajanja puno znacila za poboljsanje kvaliteta zivota ljudi u blokovima.

Drugo pitanje je sto ne postoji linija koja povezuje deo Bloka 45 kod Doma zdravlja (do pre 10 godina postojala je linija 66). Stanari ovog dela Bloka – Nehruova ulica, vec treba da pesace minimum 20 minuta do prvog stajalista za grad, jer ulicom Jurija Gagarina na potezu od Dr Ivana Ribara do Gandijeve, ne postoji nijedna linija za Zeleni venac tj. centar. 95 i E6 idu okolo blokovima 61-64, a 68 polazi od Bloka 70 i 44 u retkim terminima.

Unapred hvala na odgovoru!

Zorica Jelaca objavljeno

  6 answers

  vex (anonymous)

  Beograd vapi za ekspres linijama ne samo ka Novom Beogradu. Neke od linija za ekspres rezim su i 56 i 101.

  vex objavljeno
  Anonymous

  Apsolutno podržavam. Mislim da bi ona trebalo da kreće sa terminusa u Bloku 44 i da stane jednom kod podzemnog prolaza ili stanicu posle da bi primila ljude iz okoline, a onda lepo do centra bez ometanja.

  Anonymous objavljeno
  fica (anonymous)

  Odlična ideja, podržavam. Žao mi je što su neke linije koje su postojale pre 30 godina ukinute, jer bi i danas dobro došle. Iskreno, protiv tramvaja na Novom Beogradu nemam ništa, samo što je tramvajska mreža u našem gradu izuzetno loše organizovana i usklađena.

  fica objavljeno
  PN (anonymous)

  Koliko bi sad znacila jos jedna saobracajna traka u Jurija Gagarina umesto sina.

  Moram da skrenem paznju na ovo potpuno pogresno razmisljanje. Dodatne trake donose vece zagadjenje i jos veci priliv privatnih automobila u kojima se vozi po jedna-dve osobe, a korisnici gradskog prevoza ne dobijaju nista. Uvodjenje tramvaja na Novi Bgd je bio odlican potez, ali mozda nije najsrecnije realizovan.

  PN objavljeno
  bole_blokovi (anonymous)

  Podržavam predlog, ta linija s pocetka 80-ih i posle preimenovana u 61-64 bila je dobro resenje dok nisu upropastili blokove sa tamvajima. Koliko bi sad znacila jos jedna saobracajna traka u Jurija Gagarina umesto sina. U suprotnom pravcu isla je sarajevskom tako da umesto 13 do palate pravde ili sup savski venac nekih 40 minuta stizalo bi se za max 20, mozda za pocetak 2 minibusa na 25 minuta a posle ako se pokaze korisnom i cesce.

  bole_blokovi objavljeno
  Luka (anonymous)

  Predlog je odličan. Samo bih ga dopunio povezivanjem Bloka 44 (terminus u Nehruovoj) sa centrom grada. Možda bi bilo bolje pored predložene ekspres linije do Bloka 45 trebalo razmisliti o uvođenju linije 69 koja bi polazila od terminusa Blok 44 (gde polaze linije 45,82 i 602) do centra grada, npr. Trg Republike.

  Luka objavljeno
  ×

  Prijava