Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Predlog za uspostavljanje linije 530 Resnik /Edvarda Griga/ – Rušanj

1
sole 467 poena

Predlog za uspostavljanje nove linije 530 na relaciji Resnik /Edvarda Griga/ – Rušanj , preko ŽS “Resnik” , Resničkog puta , i ulice Osolobođenja u Rušnju. Na ovaj način bi se rešili višegodišnji problemi stanovnika Rušnja , koji dosta gravitiraju ka Resniku. Kako jedan deo Rušnja pripada opštini Rakovica , tako se jedan deo stanovnika leči u Domu zdravlja u Resniku , koji se nalazi u ulici Edvarda Griga. Kako nije svima jednostavno da dođu do pomenute lokacije , moraju da menjaju čak tri prevoza kako bi došli do lokacije , te im je tako potrebno 1.5h – 2h da stignu , samo u jednom pravcu , dok bi se preko Resničkog puta stizalo za 15 – ak minuta.

Pored pomenutog problema , olakšalo bi se i lošije snabdevanje stanovnika Rušnja u samom naselju , obzirom da su u neposrednoj blizi Edvarda Grira u Resniku , Megamarket i tržni centar.

Takođe bi se dobila i veza sa budućom linijom 2 BG:voza , kako Rušnja , tako i dela Resnika koji opslužuje samo linija 94. Pored ovoga , dobila bi se i bolja veza Rušnja sa Novim Beogradom , putem linije 94.

Na predloženoj trasi bi se uspostavila i tri nova stajališta , dva u Rušnju , a jedno u Resniku. Na ovaj način bi bili pokriveni delovi oba naselja koji trenutno nemaju liniju gradskog prevoza , čime bi se stanovnicima olakšao dolazak do najbliže stanice , obzirom da trenutno moraju da pešače i preko 500m , i to uglavnom uzbrdo , što nije baš jednostavno.

Zbog same konfiguracije terena između Rušnja i Resnika , na liniji bi radila 2 minibusa na 20 minuta.

sole objavljeno

  19 answers

  Dijana (anonymous)

  Ova linija bi bila super. Ja svaki dan putujem do posla 2h jer radim u Velikoj Mostanici… A kada bi imala vezu Resnik-Rusanj na poslu bi bila za pola sata – 40 minuta.

  Dijana objavljeno
   Nikola90 (anonymous)

   I sad vi vidite koliko se razlikuje ovaj soletov predlog za liniju 530 od linije 506 koju uvode. Pritom deo Rušnja pripada opstini Rakovica. Kako god linija 530 Rušanj – Resnik bi bila korisnija od linije 506.

   Nikola90 objavljeno
    Sss (anonymous)

    Uvodi se linija 506 Resnik /Edvarda Griga/ – Patin majdan, postavljeno je na stanicama.

    Sss objavljeno
     Nikola90 (anonymous)

     Linija je samo za stanovnike Resnika.

     Nikola90 objavljeno
      Nikola90 (anonymous)

      Pisao sam direkciji za prevoz po pitanju uvodjenja ove linije, i njihov odgovor je da liniju trenutno nije moguće uvesti zbog krivine i nagiba na uzbrdici od 14%. Ako nije izvodljivo da bar minibus ide na toj uzbrdici kako onda idu šleperi koji su mnogo veći i duži od autobusa i minibusa.

      Nikola90 objavljeno
       Raša (anonymous)

       Potpuno  podržavam ovaj predlog. Nek se potrude opštinari, nek srede put… Zbog krivine , svašta. Švajcarci kopaju kroz Alpe, mi ne možemo krivinu da sredimo. Pa to je uvek tako kad svi hvataju krivinu i ne daju pare da se to sredi.

       Pozdrav.

       Raša objavljeno
        sole 467 poena

        @ Лепи возач

        Možete da se saobraćajnoj inspekciji , za početak. Oni su nadležni za takve stvari.

        sole objavljeno
         Лепи возач (anonymous)

         @ sole

         Sa druge strane , zašto ne apelujete na nadležne da urade nešto po pitanju parkiranih vozila?

         Коме да кажем и код кога да апелујем кад живим на релацији кућа-аутобус и ништа ван тога не знам нити било с киме комуницирам? Све што било коме кажем бива заборављено за 5 минута па се ни не трудим више причати.

         Лепи возач objavljeno
          ×

          Prijava