Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Predlog za uspostavljanje linije 530 Resnik /Edvarda Griga/ – Rušanj

1
sole 467 poena

Predlog za uspostavljanje nove linije 530 na relaciji Resnik /Edvarda Griga/ – Rušanj , preko ŽS “Resnik” , Resničkog puta , i ulice Osolobođenja u Rušnju. Na ovaj način bi se rešili višegodišnji problemi stanovnika Rušnja , koji dosta gravitiraju ka Resniku. Kako jedan deo Rušnja pripada opštini Rakovica , tako se jedan deo stanovnika leči u Domu zdravlja u Resniku , koji se nalazi u ulici Edvarda Griga. Kako nije svima jednostavno da dođu do pomenute lokacije , moraju da menjaju čak tri prevoza kako bi došli do lokacije , te im je tako potrebno 1.5h – 2h da stignu , samo u jednom pravcu , dok bi se preko Resničkog puta stizalo za 15 – ak minuta.

Pored pomenutog problema , olakšalo bi se i lošije snabdevanje stanovnika Rušnja u samom naselju , obzirom da su u neposrednoj blizi Edvarda Grira u Resniku , Megamarket i tržni centar.

Takođe bi se dobila i veza sa budućom linijom 2 BG:voza , kako Rušnja , tako i dela Resnika koji opslužuje samo linija 94. Pored ovoga , dobila bi se i bolja veza Rušnja sa Novim Beogradom , putem linije 94.

Na predloženoj trasi bi se uspostavila i tri nova stajališta , dva u Rušnju , a jedno u Resniku. Na ovaj način bi bili pokriveni delovi oba naselja koji trenutno nemaju liniju gradskog prevoza , čime bi se stanovnicima olakšao dolazak do najbliže stanice , obzirom da trenutno moraju da pešače i preko 500m , i to uglavnom uzbrdo , što nije baš jednostavno.

Zbog same konfiguracije terena između Rušnja i Resnika , na liniji bi radila 2 minibusa na 20 minuta.

sole objavljeno

  19 answers

  Nikola90 (anonymous)

  Jeste ranije bilo priče da se uvede 506, ali je navodno bilo pokušaja gde su se autobusi kvarili na uzbrdici iz resnika za rušanj. A i kad pogledaš stanovnici resnika koji idu za Ripanj, Lazarevac i Barajevo autobusom skratili bi vreme putovanja bar za pola sata, umesto da idu na vidikovac preko rakovice, čekali bi u rušnju 534, 581 i 560.

  Nikola90 objavljeno
   Dijana (anonymous)

   Ova linija bi bila super. Ja svaki dan putujem do posla 2h jer radim u Velikoj Mostanici… A kada bi imala vezu Resnik-Rusanj na poslu bi bila za pola sata – 40 minuta.

   Dijana objavljeno
    Nikola90 (anonymous)

    I sad vi vidite koliko se razlikuje ovaj soletov predlog za liniju 530 od linije 506 koju uvode. Pritom deo Rušnja pripada opstini Rakovica. Kako god linija 530 Rušanj – Resnik bi bila korisnija od linije 506.

    Nikola90 objavljeno
     Sss (anonymous)

     Uvodi se linija 506 Resnik /Edvarda Griga/ – Patin majdan, postavljeno je na stanicama.

     Sss objavljeno
      Nikola90 (anonymous)

      Linija je samo za stanovnike Resnika.

      Nikola90 objavljeno
       Nikola90 (anonymous)

       Pisao sam direkciji za prevoz po pitanju uvodjenja ove linije, i njihov odgovor je da liniju trenutno nije moguće uvesti zbog krivine i nagiba na uzbrdici od 14%. Ako nije izvodljivo da bar minibus ide na toj uzbrdici kako onda idu šleperi koji su mnogo veći i duži od autobusa i minibusa.

       Nikola90 objavljeno
        Raša (anonymous)

        Potpuno  podržavam ovaj predlog. Nek se potrude opštinari, nek srede put… Zbog krivine , svašta. Švajcarci kopaju kroz Alpe, mi ne možemo krivinu da sredimo. Pa to je uvek tako kad svi hvataju krivinu i ne daju pare da se to sredi.

        Pozdrav.

        Raša objavljeno
         sole 467 poena

         @ Лепи возач

         Možete da se saobraćajnoj inspekciji , za početak. Oni su nadležni za takve stvari.

         sole objavljeno
          ×

          Prijava