Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Predlog za uspostavljanje minibus linije 312 / 313 Kaludjerica /Spomenik/ – Mirijevo 2

2
prigradski (anonymous)

U moru predloga svih mogućih i nemogućih kombinacija novih i produžetaka postojećih linija,
da predložim i ja neku…

27e (kosmaj) ne daju da se produži do 3 tiganja za oko 2 km, ali zato npr. 401-402 može da se produži za oko 6km u srce grada, npr. a za 309 “ne postoje tehnički uslovi” da dođe do Vukovog spomenika-2.5 km.

Stanovnici sa poteza 300 su naviknuti na “daj šta daš varijantu”.

Predlažem liniju 312 / 313 u minibus varijanti Kaludjerica (Spomenik Radisava Ignjatovića) -Mirijevo 2.

Potrebno je “uštinuti” deo parcele 843/1 (osenčeno žutom bojom), između spomenika i ogromne zelene površine kod stare škole i ako može napraviti neki “urbani džep” tu i tim potezom napraviti okretnicu za ovu liniju.

Razlozi za to već odavno poznati (pored toga što zaista postoji potreba da se ova dva naselja povežu prevozom), potrebna je bilo kakva linija, ne tako velikog takta koja može da preveze bar deo putnika poteza 300 ka Mirijevu (brža veza ka Karaburmi, Višnjici, Panč. mostu…) a opet ne ugroziti prenatrpanu 27e u Mirijevu 4.

Naravno i rasteretiti 309 koliko može sa tom minibus linijom, kod stajališta “Dom zdravlja” i “Kopaonička” pojavom stambenih zgrada već postaje tesno i nemoguće da se udje u bus iako ide na 4-5 minuta u špicu. Pa će ljudi na Smederevskom putu već presedati na ostale buseve ili gravitirati ka Mirijevu, a ne u velikom broju…

Koristi postojeća stajališta u Kaluđerici i na Smederevskom putu, skreće u Nine Kirsanove (stajalište u pravcu ka Mirijevu malo posle pečenjare “Kod Makse), Mirijevo 4 (u visini trafoa stajalište) – trasa niz Mihaila Bulgakova – Rableova na uglu sa Matice Srpske (presedanje na 27, 50ak metara odatle presedanje i na 20/79), niz Rableovu – Mirijevski venac – Terminus Mirijevo 2 (46) a pritom i presedanje na 25p/74.

Dužina trase 6.5 km, 13-15 stajališta uz uvođenje 2 (Nine Kirsanove “Kod Makse” i Mirijevo 4-trafo).

prigradski objavljeno

  3 answers

  osmi putnik (anonymous)

  Apsolutno podrzavam predlog za uvodjenje linije 312 od Kaludjerice do Mirijeva, nije normalno da Kaludjerica ima samo jednu autobusku liniju a mnogo manja naselja kao recimo Zemun polje cak 4 linije! I ne vidim problem da broj linije bude 312, pa ima mnogo duzih brojeva za linije u Beogradu kao naprimer 5533, ili 55231.

  osmi putnik objavljeno
  Anonymous

  Slažem se da je potrebno povezati Kaluđericu sa Mirijevom, ali imam neke zamerke na ovaj predlog.

  Zašto bi ova linija trebala da bude minibus? Kada bi se napravila okretnica na predloženom mestu, mogli bi da se okreću i zglobni autobusi. Kada bi linija bila minibus, tu uopšte i ne bi bilo potrebe za pravljenjem okretnice jer bi minibus mogao u tom delu da se okrene bez pravljenja okretnice. Takođe, duž cele trase predložene linije mogu da idu normalni autobusi tako da ne postoji potreba za minibusem i bespotrebnim pravljenjem gužve u istom.

  Zbog čega bi ova linija trebala da nosi trocifren broj? Mislim da Kaluđerica kao naselje na oko 10-ak km od strogog centra grada nema potrebe za nebulozno visokim brojevima kao što je 313. Čak bi i 308, 309 i 310 trebalo promeniti u neke dvocifrene brojeve. Nije ovo nešto mnogo bitno, ali to je neko moje mišljenje.

  Predlog je u principu vrlo dobar i neka poboljšanja u gradskom prevozu se mogu očekivati u periodu pred izbore u gradu. Međutim, treba uzeti u obzir i da je istočni deo grada, konkretno MML, VML i Kaluđerica uvek bio zadnja rupa na svirali. To svi znaju i to i objašnjava zašto VML i Kaluđerica do sada nisu dobili direktnu vezu sa centrom grada. Ali, izbori su čudo, a čist dokaz za to je produžavanje linija 401 i 402.

  Anonymous objavljeno
  brainiac 148 poena

  Kao što je već poznato, mirijevske linije rade na granici kapaciteta, čak i posle pojačanja 27e, tako da jedino linija na pola sata dolazi u obzir jer bi tada služila onima kojima je zaista potrebno da dođu do Mirijeva ili Karaburme, a ne onima koji bi na drugi način došli do centra.

  brainiac objavljeno
  ×

  Prijava