Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Predlog za uspostavljanje nove linije 357 – Beograd (autobuska stanica) – Grocka – Begaljica – Umcari

0
Anonymous

Linija je zamisljena da Grocku, Begaljicu i Umcare bolje poveze sa Beogradom, jer je putovanje linijom 302 od Ustaničke do Begaljice predugačko, jer linija staje na svakom stajalistu. Linijom 302 je od Ustanicke do Begaljice potrebno 60 minuta, dok bi linijom 357 otprilike toliko trebalo do glavne autobuske stanice.

Trasa linije:

Linija bi od Umcara do Pudarca isla trasom linije 351 gde bi do Begaljice nastavila trasom linije 467, odnosno prolazila bi pored manastira Rajinovac. Od Begaljice do Ustanicke bi isla trasom linije 302, zatim nastavila Ustanickom ulicom do Sumica gde bi skretala na autoput i isla do Mostara, onda bi skretala odatle u Savsku ulicu i do autobuske stanice isla trasom na primer linije 581.

Stajalista:

 • Lastina stanica – Beograd
 • Autokomanda
 • Sumice
 • Prvomajska
 • Put za Kaludjericu
 • Dom zdravlja Lestane i Vinca
 • Bolec (raskrsce)
 • Bolec (PKB)
 • Put za Zaklopaču
 • Sumadijska, i dalje sva stajalista duz trase.

Interval:

Linija bi radnim danima saobracala u intervalu od 60 do 90 minuta (60 minuta za vreme spica, 90 min. van spica). Vikendom, linija bi saobracala od 90 do 120 minuta.

Prevoznik:

Lasta

Na potezu 300 ne postoji prigradska linija koja povezuje centar Beograda sa selima oko Grocke. Jedno od resenja je i produzavanje linije 351, mada na taj nacin Begaljica i veci deo Grocke ostaje sa linijom 302. Ovo je predlozeno i zato sto se nista ne spominje o uvodjenju linije 301 do Grocke koja bi verovatno kretala od Ustanicke. Linija 468 koja spaja Beograd i Grocku je gotovo beskorisna sa 2 polaska u toku dana. Ovim predlogom, 3 naselja su na dobitku.

Anonymous objavljeno

  5 answers

  Anonymous

  Линије на потезу 300 су скраћене почетком 80их пошто је планирано продужење трамваја до раскрснице Винча Лештане, то стоји у плану из 73 а планирано да се заврши до почетка 90их, кренуло у реализацију, о чему сведоче транвајске скретнице на врху устаничке, али се због свега 90 их стало. Само требамо тражити да се уради оно што је планирано тада!!!

  За то постоји пројекат, и решени су имовинско правни односи.

  Anonymous objavljeno
  Anonymous

  Na potezu 800 se uvela jos jedna linija od centra Beograda vec ko zna koja po redu, dok na potezu 300 ne postoji apsolutno nijedna linija do grada. Ovde se trazi jedna linija koja bi isla na 60 do 90 minuta i zaista ne mogu da verujem da apsolutno niko od nadleznih pa do opstine ne uvidja potrebu ovakve linije. Najveci deo Grocke zavisi od linije 302 a samo deo oko centra ima Lastu do Sumica. Uvodjenje linije 301 ne podrzavam jer bi ta linija bukvalno bila ista kao i linija 302, koristila bi sve stanice duz trase i verovatno se zavrsavala gde bi prolazila linija 302. Ovim predlogom se predlaze da linija ima trasu kao 302 ali bi i od tacke A i od tacke B isla dalje nego 302 i ne bi korstila sve stanice gde postoji gradski prevoz.

  Anonymous objavljeno
  Anonymous

  Ko je nadlezan za uvodjenje novih linija? Predlog bi trebalo poslati nadleznima na ozbiljno razmatranje jer bi ovakva linija bila spas za Grocku. Deca iz Grocke i okolnih sela uvek izbegavaju upisivanje srednjih skola u Beogradu jer su sve osim onih na rubu Zvezdare predaleko. Ova linija bi i zaposlenima i deci mnogo posluzila. Ne znam zbog cega nadlezni uporno zaobilaze Grocku po pitanju prevoza, a da se ne lazemo, prevoz je u citavoj opstini katastrofa. Potrebna nam je brza linija do centra Beograda. Koliko vidim, na potezu 800 je uvedeno nekoliko novih linija u zadnje 2 godine. Skoro uvedene linije 350 i 467 su bile pun pogodak a jedna ovakva linija bas nedostaje.

  Anonymous objavljeno
  Anonymous

  Grockoj svakako treba neka brža veza sa Beogradom. Planirana linija 301 bi išla istom trasom kao 302, sto bi bilo bas bezveze. Linija 357 bi koristila stanovnicima 5 naselja: Grockoj, Umcarima, Begaljici i delovima Zaklopace i sela Pudarci. Potpuno ste u pravu da na potezu 300 nema linije koja ide do gl. autobuske stanice za razliku od ostalih poteza gde postoji makar jedna takva linija. Ova predlozena linija je inace odavno potrebna Grockoj i selima oko nje. Sto se tice same opstine Grocka tu treba napraviti jedan poseban plan za gradske i prigradske linije jer mi se cini da ta opstina ima najlosiju povezanost sa gradom.

  P.S. Zbog cega u predlogu nije navedeno stajaliste Palata pravde? Mislim da bi dosta koristilo.

  Anonymous objavljeno
  Kristina (anonymous)

  Podržavam predlog. Mogu samo da zamislim kako je ljudima iz Begaljice koji su svakog dana prinuđeni da putuju duž cele trase linije 302. To je zaista veliko mučenje za te ljude. Linija 357 bi dosta značila i Grockoj i Umčarima a konačno bi i linija 302 bila rasterećenija.

  Kristina objavljeno
  ×

  Prijava