Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Predlog za uspostavljanje novog stajališta kod petlje “Lasta” za linije 493, 493a i 465, linije ka Vrčinu i Grockoj

0

Molim da se za sve polaske, ili bar većinu polazaka uvede stajalište petlja Lasta za linije 493, 493a i 465, linije ka Vrčinu i Grockoj. Time bi se mnogim putnicima uštedelo preko 45 min. putovanja, a samo vreme kretanja autobusa se uvodjenjem tog stajališa se ne bi produžilo više od 1 minut.

busevi.com objavljeno

  13 answers

  Anonymous

  Odlican predlog, stajalista Petlja Lasta, Transped i Begaljicko brdo su vise nego potrebna… pogotovu sto vozaci nesmeju vise stajati van stanice, a definitivno za svaki polazak postoji potreba da neko udje ili izadje na pomenutim stajalistima!

  Anonymous objavljeno
   Anonymous

   A vi morate shvatiti da vam je dzabe da botujete i da se glupirate!

   Jer je nebulozno da kažete ako na nekom registrovanom stajalistu treba da izadje dva putnika, da ćete vi ostali  putnici spreciti autobus da se zaustavi jer su dva putnika procentualno manja od ostatka putnika u autobusu.

   Pa da vidim ko će mene da spreci da izadjem na stajalistu ITS iz autobusa sa linije ITS?!

   Aj ustanite svi vi iz autobusa i sprečite vozača da stane meni jednom ili trojici putnika, ili ste vi Mladenovcani sila pa mozete sve…

   Zasto onda dozvoljavate da linija 493 stane u Malom Pozarevcu, kada vas ima procentualno više nego onih koji izadju ili udju na rampi M. Pozarevac?

   Sta je sa vasim razumom, da vas pitam iskreno?

   Mislite lli da ljudima iz Mladenovca neće odgovarati da mogu otići do RK Ikea, da kupe skoro svakodnevno šta im treba, i da sacekaju 493 da se vrate nazad u Mladenovac, ili mislite mozda da treba prvo da odu do BAS-a,  pa onda nazad do Ikee?

   Anonymous objavljeno
    Anonymous

    Morate shvatiti da ogromna većina zaposlenih i učenika nema interes za navedenim stajalištima. Procentualno ste u manjini. Neka uvedu za vas odgovarajuće linije​, nemamo ništa protiv.

    Anonymous objavljeno
     Anonymous

     Gospoda Mladenovcani imaju na svakih 10 minuta polazak pa opet njihova linja ne moze nigde da se zaustavlja od Autokomande sve do Malog Pozarevca, a linija 460 za M. Ivanču ima SAMO TRI polaska dnevno, pa je direktor Laste odredio da polasci sa linije 460 staju kod Laste i da svrate sa autoputa do Transpeda. Zašto bi onda jedino linije 493 i 465 bile pošteđene zaustavljana i kod Ikee i kod Laste, ne razumem. Odakle nekome pravo da uskrati meni da izadjem na registrovanom stajalištu za linije ITS iz autobusa na liniji ITS koja prolazi pored tog stajališta, a koje ce se od 8.8.2017 nalaziti kod Robne Kuće Ikee? Da autobus prolazi pored samog stajališta a da se ne zaustavi tu?! Onda bi isto tako mogli da trazimo da se linije 465 i 493 ne zaustavljaju ni kod stajališta Franše D Eperea, nego da putnici u dolasku iz Mladenovca ne izlaze na Franše D Eperea, nego idu do Železničke, pa kome treba Autokomanda neka se vrate od Železničke linijom 78. E upravo bi to bilo isto tako.

     Anonymous objavljeno
      Mare (anonymous)

      Bilo bi lepo i da vi imate obzira prema nama koji takođe dugo putujemo iz prigradskih naselja prema Vrčinu i Grockoj i sada prema IKEI. Vaš komentar nije na mestu iz mnogo razloga. Mladenovac ima polaske autoputem na svakih 10, a u špicu i na 5 minuta, svakako nikome ne bi naškodilo zaustavljanje od nepunih 1 minut vremena, i to ne kod svih polazaka, već samo kod polazaka u špicu, kako je i predloženo. Odakle Vama ideja da se autobus zadržava 15 minuta na stajalištu zaista ne znam, ali je apsolutno nerealna. Zadržavanje duže od 3 minuta u punom špicu na spomenutim stajalištima je apsolutno nemoguće, jer je u pitanju pravac, tj. autoput.
      Ovde ispaštamo jedino mi, jer su nam radna mesta udaljena svega 15-ak do 20 km od kuća, a u jednom pravcu prelazimo duplu kilometražu, ako ne i više. Koja je razlika u kilometraži između Sopota i Vrčina recimo i izmeću Sopota ili Mladenovca i Zemuna ili Novog Beograda? Zapitajte se malo, pa ćete uvideti koliko je Vaš komentar u stvari nerealan i prilično samoživ i nefer.

      Mare objavljeno
       brainiac 148 poena

       Čini mi se da ovde imamo jednog bota.

       brainiac objavljeno
        Dragan (anonymous)

        15 minuta se zadrzava autobus ako stane na nekom stajalištu?

        Vi iz Maldenovca zaista nemate obzira, vama je decenijama trebalo naterati vaše vozače i da se zaustave na stajalistu rampa u Malom Pozarevcu.

        Koliko je kilometara dalje Maldenovac od Male Ivanče? 25 km!  A koliko je Mala Ivanča prinudjena vrememski da putuje duže od Mladenovca? Pa hajde mi onda sa linije 470 da zahtevamo da se ne zaustavlja duž avalskog puta, zašto bi se naša linija zaustavljala negde na stajalista koja ne koriste Ivancani? Po toj vasoj logici tako ispada.

        Dragan objavljeno
         Anonymous

         Mi koji radimo u BG i okolini, presedamo na drugi prevoz, a vi sigurno nećete svakodnevno kupovati u ikei. Tih “par minuta” obično bude i po 10 i 15 minuta u špici. Sa svim ovim stanicama put autoputem će trajati i do sat i po. Zamislite sada da svakog dana tako putujte. Na kraju krajeva zapitajte se koliko će nam trebati vremena kada prebace stanicu na Novi Beograd, na autokomandi je već sada ludnica, mogu da zamislim kako će tada biti. Rešenje za ikeu se mora tražiti van redovnih linija, uvesti liniju​ van špice ili liniju za radnike. Ukoliko budu sve linije stajale ispaštaće ogroman broj onih koji nemaju veze sa ikeom i Vrčinom a takvih je sigurno više od 95% zaposlenih u BG i okolini, a da ne govorimo o deci koja se školuju i studiraju. Imajte molim vas obzira prema svima ostalima.

         Anonymous objavljeno
          ×

          Prijava