Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Predlog za uspostavljanje novog stajališta, odnosno pomeranje stajališta linije broj 402

0
Arhiva 1.18K poena

Poštovani,

Upućujemo Vam predlog za uvođenje novog stajališta, odnosno pomeranje stajališta linije 402 na deo Avalskog puta pre skretanja za Beli potok. Uočeno je da građani (putnici) koji žive u ovom delu moraju koristiti isključivo pomenutu liniju 402 ili da dosta pešače ukoliko se odluče da koriste neku od drugih linija koje prolaze ovom deonicom (linije 401, 403, 405, 407, 408), jer su stajališta suviše udaljena.

Predlog rešenja je da se uvede objedinjeno stajalište za sve linije koje saobraćaju ovom trasom (linije 401, 402, 403, 405, 407, 408) u delu Avalskog puta, pre skretanja za Beli potok, čime bi putnici dobili mogućnost korišćenja više linija za dolazak do ovog dela, smanjila bi se opterećenost linije 402, putnici ne bi morali da idu peške od udaljenih stanica, što utiče i na bezbednost, a naravno kvalitet usluge prevoza bio bi poboljšan. Zamolili bi Vas da razmotrite ovaj predlog i eventualno ga uvrstite u neke buduće planove koji su vezani za reorganizaciju gradskih linija i izmenama na linijama.

Arhiva objavljeno

  Best answer

  Arhiva 1.18K poena

  Poštovani,

  Hvala Vam što ste nam se obratili. Navedena lokacija se nalazi uz državni put II reda oznake 200 u nadležnosti JP “Putevi Srbije” (Republičke Direkcije za puteve), za koji na osnovu Člana 70. Stav 2. Zakona o javnim putevima /”Službeni Glasnik RS”, br. 101/2005/, saobraćajna površina autobuskog stajališta na javnom putu, osim ulice, mora da se izgraditi van kolovoza javnog puta (u autobuskoj niši), a na osnovu tehničke dokumentacije definisane u Članu 59. stav 5 i saglasnosti javnog preduzeća u skladu sa Članom 79. stav 1. Obaveštavamo Vas da je prema navedenoj zakonskoj regulativi i uslovima upravljača puta za izgradnju smaknutih autobuskih stajališta za različite smerove kretanja neophodno opredeliti adekvatnu deonicu puta u pravcu minimalne dužine 150 metara. Istovremeno je neophodno nova stajališta pozicionirati na propisanom rastojanju od postojećih. Shodno navedenom, za ovu lokaciju ne postoje saobraćajno-tehnički uslovi za uspostavljanje novog stajališta, odnosno pomeranja postojećih.

  S poštovanjem, Direkcija za javni prevoz

  Arhiva objavljeno
   ×

   Prijava