Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Predlog za uvođenjem nove linije JGP – 61 (Naselje Stepa Stepanović – Trošarina – Železnička Stanica /Beograd Centar/ – Mostar – Blok 70A)

0
Voždovac (anonymous)

Poštovani,

s obzirom na to da se od 1. jula čitav železnički saobraćaj izmešta sa Glavne železničke stanice na Železničku stanicu /Beograd Centar/, a uz to ide i sezona putovanja, mislim da bi bilo poželjno aktivirati novu liniju koja bi sa jedne strane povezivala Naselje Stepa Stepanović, Voždovac i Banjicu, preko Prokopa, ka Novom Beogradu i Bloku 70A.

Linija bi bila zaista značila i stanarima naselja Stepa Stepanović (koji se više ne bi oslanjali isključivo na liniju 49), ljudima koji rade na Novom Beogradu, ali pre svega putnicima, koji ne mogu da se oslone na liniju 36, koja ide baš retko, a čiji je zadnji polazak toliko rano, da ako dolazite poslednjim vozom iz Užica, Novog Sada ili Niša, nema teoretske šanse da stignete na njega, te morate da pešačite stotinama metara uzbrdo sa koferima do stajališta Ortopedski zavod, gde opet imate samo dve linije koje tuda saobraćaju, te opet, putnici upadaju u problem, naročito u kasnijim večernjim satima. Uz to, ovde nigde blizu nema ni noćnog prevoza.

BG Voz jeste jedna od solucija, međutim, polasci su takođe nekada neusklađeni sa dolascima putničkih vozova, te se nekada predugo čeka na njih.

Takođe, na stanici Beograd Centar nigde nema trafike gde bi putnici mogli da se osveže, a uz to uplate i dopunu na svojoj BusPlus kartici, te treba razmotriti i postavljanje bar jednog kioska.

Nadam se da će neko razmotriti ovaj predlog.

Voždovac objavljeno

  4 answers

  brainiac 148 poena

  Zašto je predloženo da ide preko Gazele i tako nepotrebno upada u gužve i gubi pouzdanost, a takođe zahteva i veći broj vozila? Nađi neku okretnicu sa druge strane Save.

  brainiac objavljeno
  sole 467 poena

  Slažem se sa svime izrečenim vezano za Prokop. O tim stvarima sam pisao i ovde i na drugim mestima , slao dopise nadležnima , kako za uređenje i označavanje puteva ka stanici , odnosno izlasku , tako i predloge za bolje povezivanje sa gradskim prevozom (dnevnim i noćnim) , i od svega toga smo dobili liniju 36 i u sprotnom smeru i produženje linije 34 do Senjaka.

  Što se tiče same linije gradskog prevoza , šanse za ovako nešto su minorne , obzirom da se kuburi sa vozilima.

  sole objavljeno
  Anonymous

  Apsolutno je ok.

  Anonymous objavljeno
  Anonymous

  Eh sad… Naselje Stepa Stepanovic oslonjeno samo na liniju 49? Pa nije bas tako. Sta je sa linijama 25, 25P, 39 koje prolaze pored naselja? Sta je sa gomilom drugih linija za presedanje u neposrednoj blizini naselja? Poenta je sto je stanovnicima tog naselja tesko da pesace 5 minuta do neke druge linije ili da presedaju zadrzavajuci se u autobusu 5 minuta.

  Izmestanjem saobracaja sa GZS na stanicu Beograd centar je i najavljeno da ce neke linije koje se sada okrecu kod GZS biti izmestene na Prokop, tako da potreba za ovom linijom ne bi mnogo postojala. Ako je vec toliko da naselje Stepa Stepanovic dobije direktnu vezu sa Novim Beogradom i stanicom Beograd centar, bolje je onda traziti vracanje nekadasnje linije 69 koja je saobracala koliko se secam na relaciji GO Novi Beograd – Pogon Novi Beograd. Samo traziti da se ta linija uvede na ovoj predlozenoj relaciji, ako postoji tolika potreba za tim.

  Iako linija 36 saobraca retko, jos nisam video da je taj autobus bio popunjen. Uglavnom je prazan ili sa nekoliko ljudi u njemu koji uglavnom nemaju kofere. Ako ce vec neke linije biti izmestene na Prokop, potreba za ovom predlozenom linijom nece postojati. Dovoljno je traziti pojacanje linije 36.

  Anonymous objavljeno
  ×

  Prijava