Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Prijava na rad vozača – Linija 27 – Gar.br. 3114 – 27.09.2016.

0
Arhiva 1.18K poena

Prijava za bahatog vozača linije 27, koji me je jutros priklještio vratima dok sam ulazio u vozilo?! Sva sreća pa sam se nekako izvukao i ugurao u vozilo, jer je naglo krenuo. Jedva je stao na stanicu na kojoj je bio još jedan putnik i ja, nakon čega je sumanuto brzo vozio sve vreme, preskakajući pojedine stanice. Sve se dogodilo oko 8:25 u pravcu ka centru grada. U pitanju je autobuse marke Solaris, gražni broj: 3114.

Arhiva objavljeno

  Best answer

  Arhiva 1.18K poena

  Poštovani,

  Po povratku na rad odgovornog zaposlenog, od istog je uzeta pisana izjava i obavljen službeni razgovor. U svojoj izjavi, odgovorni zaposleni – vozač koji je upravljao vozilom garažni broj A – 3114 navodi da se ne seća sporne situacije, da nikada ne vozi “sumanuto i brzo” i da se situacije oko zaglavljivanja putnika mogu desiti samo ukoliko putnici u poslednjem trenutku, kada su vrata već počela da se zatvaraju, krenu da ulaze ili izlaze.

  Na osnovu svih raspoloživih dokaza, kao i uvidom u video-nadzor vozila za sporni period, utvrdili smo da je vozač načinio određene propuste u radu, i da je postupao suprotno odredbama člana 45. Pravilnika o obavezama saobraćajnog osoblja u JKP Gradsko saobraćajno preduzeće “Beograd”, zbog čega će mu za ovaj mesec biti izrečena odgovarajuća disciplinska mera, odnosno umanjena zarada. Takođe, bez obzira na sve navedeno, vozač je još jednom, od strane neposrednog rukovodioca i instruktora rada vozača, edukovan o pravima, dužnostima i obavezama vozača prilikom rada, i upozoren na sve moguće neželjene posledice koje vozač može izazvati iz krajnje nepažnje, nepostupanjem po navedenim pravilima.

  U narednom periodu će biti pojačana kontrola rada ovog i svih drugih vozača na liniji “27”, u cilju elinimisanja negativnih pojava u njihovom radu.

  Zbog doživljenih neprijatnosti prilikom korišćenja našeg vozila, putniku se iskreno izvinjavamo i nadamo da se ovakve i slične situacije neće ponoviti, i da će mere koje smo preduzeli imati efekta na profesionalniji i odgovorniji rad osoblja.

  U uverenju da ćete ubuduće biti zadovoljni kako kvalitetom usluge, tako i ponašanjem zaposlenih, kao i da smo našim postupanjem ispunili Vaša očekivanja.

  S poštovanjem, JKP GSP “Beograd”.

  Arhiva objavljeno
   Pedja (anonymous)

   Mislim da je putnik malo preterao sa izjavom. Prvo, putnici treba da se nauce da NE stoje na samoj ivici kolovza te tako svesno ugrozavaju svoj zivot. Iz tog razloga vozaci sa vozilima stanu malo dalje, kako bi izbegli nezeljeno. Drugo, svi autobusi marke Solaris imaju sistem zastite koji onemogucuje zarobljavanje putnika vratima. U tom slucaju, vrata se automatski zaustavljaju i otvaraju. Vozilo ne moze da se pokrene dokle god su bilo koja vrata otvorena. Trece, trudnice, osobe sa decom, invalidi, moraju nauciti da zarad njihove bezbednosti ulaza i izlaze iz vozila na prednjim ili drugim vratima. Ulaz i izlaz na treca i cetvrta vrata NIJE BEZBEDAN ZA PUTNIKA. Bilo bi dobro organizovati predavanje o ponasanju putnika na stajalistu, ulazu/izlazu putnika, kretanju putnika unutar vozila. Ta edukacija putnika ce umnogome pomoci smanjenju incidenata u prevozu.

   Pedja objavljeno
    ×

    Prijava