Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Prijava – Nepoštovanje reda vožnje – Razgovor mobilnim telefonom – Linija 704 – 21.11.2017 – gar.br. 3274

0

Poštovani,

Ukazujemo Vam na primedbu korisnika koja se odnosi na ostvarivanje ranijih polazaka od predviđenog reda vožnje na liniji broj “704”.

Dana 21.11.2017. sa terminusa “Zeleni venac” ostvaren je polazak u 11:22h (-3min.) (polazak prema predhodno važećem redu vožnje), umesto u 11:25h kako je predviđeno važećim redom vožnje koji se primenjuje od 16.11.2017.

Takođe, polazak sa terminusa “Zemun Polje” (21.11.2017) isto je ostvaren ranije (-2 min.), umesto u 12:05h polazak je ostvaren u 12:03h.

Napomena: U oba slučaja nije bilo neplaniranih odstupanja / ubrzavanja na trasi, i vozilo se nalazilo na terminusu pre predviđenog vremena polaska.

S obzirom na već netačne informacije na početnim terminusima date linije, koje dodatno zbunjuju putnike, molimo Vas da vozača dodatno informišete o obavezi poštovanja predviđenog vremena polaska, pogotovu kada linija radi u redovnom režimu (nema vanrednih izmena ili kašnjenja), kako bi se izbegle neprijatne situacije i nezadovoljstvo korisnika.

Pored toga vozač je skoro tokom cele vožnje, smer prema terminusu “Zemun polje”, polazak sa terminusa “Zeleni venac” 11:22h (-3min.), gar.br. 3274, razgovarao mobilnim telefonom, uz značajno smanjenu koncentraciju na upravljanje vozilom i kretanje putnika u vozilu.

Molimo Vas da vozača i po ovom pitanju dodatno edukujete o pravilima saobraćaja radi bezbednosti svih učesnika, jer je prekršaj zaista drastičan (ne kraći razgovor), nego komunikacija putem mobilnog telefona skoro celom trasom.

busevi.com objavljeno

  Best answer

  busevi.com 694 poena

  Poštovani,

  Na osnovu podataka iz prigovora na rad vozača sa linije „704“ koji je dana 21.11.2017. godine ostvarivao polazak u 11:25 časova sa terminusa „Zeleni venac“, obaveštavamo Vas da je uvidom u saobraćajnu dokumentaciju utvrđen identitet odgovornog vozača i da je isti pozvan da se u pisanom obliku izjasni na okolnosti iz prigovora. Uvidom u snimak video-nadzora iz vozila i izveštaj o praćenju vozila u prošlom vremenu sistema za monitoring vozila javnog gradskog prevoza, utvrđeno je da je došlo do nepravilnosti u radu vozača u vidu nepoštovanja važećeg reda vožnje linije, nedozvoljenog korišćenja mobilnog telefona za vreme vožnje i nepravilnog postupanja prilikom pauze na terminusu u smislu neizvršavanja propisanih profesionalnih obaveza.

  Iz navedenih razloga, sa vozačem je obavljen razgovor i instruktaža, gde je posebno upozoren na propise kojima je uređena delatnost javnog gradskog prevoza putnika i unutrašnje akte JKP GSP „Beograd“ u pogledu striktnog poštovanja reda vožnje linije, izuzev u opravdanim situacijama, zabranu korišćenja mobilnog telefona za vreme vožnje i mere i radnje koje vozač preduzima prilikom pauze između dva poluobrta na terminusima. Zbog učinjenih nepravilnosti u radu, vozač je predložen za odgovarajuću destimulativnu meru za mesec novembar 2017. godine, u vidu umanjenja zarade.

  Iskreno se izvinjavamo putnicima zbog neprijatnosti koje su doživeli usled neprofesionalnog ponašanja vozača, u narednom periodu će biti izvršena kontrola rada vozača na liniji „704“ u cilju eliminisanja nepravilnosti u radu i nadamo se da se ovakve i slične situacije u radu vozača neće ponavljati.

  S poštovanjem,
  JKP Gradsko saobraćajno preduzeće „Beograd“

  busevi.com objavljeno
   ×

   Prijava