Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Prijava – nerealizovan polazak – linija: 89 / Vidikovac / 08.09.2017

0

Autobuska linija 89 bez 3 polaska

S obzirom da sam uredan platiša karte za gradski prevoz i da sa svojih 40 godina nikada nisam ušla u autobus bez karte, sebi dajem za pravo za protest i dobijanje konkretnog odgovora od strane nadležnih a za niže navedeni slučaj.

Naime, danas 08.09.2017. godine sa Petlovog brda krenula sam u 18,00 h autobusom linije 59. Iz iste sam izašla na stajalištu “Toplana” na Vidikovcu u 18,14h kako bi prešla na liniju 89 sa polaskom sa Vidikovca u 18,17h kako stoji u redu vožnje. Autobus se nije pojavio. Ni sledeći polazak u 18,27h. Kao i treći koji je po redu vožnje trebao da krene sa početne stanice u 18,37h. Izgubivši strpljenje, autobusom 53 prevezla sam se do stajališta “Pilota Mihajla Petrovića”. Na istom sam u 18,45 h poslala putem mobilnog telefona SMS poruku ne bi li dobila informaciju o dolasku autobusa linije 89 i dobila obaveštenje koje je glasilo 9 stanica. Dakle, on je bio na Ceraku iz pravca Novog Beograda tek!

Objašnjenje moliću lepo.

Zar Vas nije sramota? Možda ni danas ne bi odreagovala da mi se u poslednje vreme nedešavaju slične stvari i sa mnogim drugim linijama gradskog prevoza.

Da li je moguće da sam kartom od 89,00 dinara koja važi 90 minuta knap uspela da se prevezem od Petlovog brda do Žarkova? Na to sam platila i za informaciju o dolasku vozila 2,76 dinara.

Realno razmišljajući, treba Vas javno kritikovati za mnoge stvari jer ovo i ovde sigurno neće dati rezultate.

busevi.com objavljeno

  Best answer

  busevi.com 695 poena

  Poštovani,

  Analiza odvijanja saobraćaja i ostvarenja elemenata reda vožnje su svakodnevne aktivnosti nadležnih organizacionih jedinica Preduzeća, prevashodno saobraćajnih pogona i OJ „Planiranje i upravljanje saobraćajem“.

  Imajući u vidu sadržaj prigovora korisnika usluga prevoza, obaveštavamo Vas da je izvršena detaljna provera uvidom u odgovarajuću saobraćajno-tehničku dokumentaciju i izveštaj o ostvarenju poluobrta aplikacije sistema za monitoring vozila javnog gradskog prevoza i tom prilikom utvrđeno da polazak na liniji „89“ dana 08.09.2017. godine sa terminusa „Vidikovac“ jesu ostvareni, ali uz bitna kašnjenja i odstupanja od reda vožnje, usled smanjene protočnosti saobraćaja tokom celog dana i nemogućnosti odvijanja saobraćaja po redu vožnje usled dužeg vremena poluobrta. Napominjemo da su u navedenom periodu sva planirana vozila bila u saobraćaju, odnosno nije bilo isključenih vozila.

  Iz navedenih razloga, otpravnik Službe za kontrolu saobraćaja na terminusu „Vidikovac“ preduzeo je adekvatne mere u skladu sa procedurom koja se primenjuje u ovakvim situacijama i vozila su uklapana u red vožnje. Poremećaj u odvijanju saobraćaja je navedenog dana otklonjen u potpunosti u 20:45 časova, kada su sva vozila počela da saobraćaju u skladu sa vremenom predviđenim važećim redom vožnje.

  Žao nam je zbog neugodnosti koje su putnici doživeli i nemogućnosti da usled situacije u saobraćaju ostvarimo polaske u skladu sa redom vožnje.

  S poštovanjem,
  JKP Gradsko saobraćajno preduzeće „Beograd“

  busevi.com objavljeno

   2 answers

   busevi.com 695 poena

   Prosleđeno je nadležnima na dalju proveru, po dobijanju dodatnih informacija iste će biti objavljene u okviru date prijave.

   busevi.com objavljeno
    Anonymous

    To, da autobusi kasne ili uopšte ne krenu sa polazne stanice, se veoma često dešava, naročito za liniju 89.

    Anonymous objavljeno
     ×

     Prijava