Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Prijava – Primedba na rad vozača – Linija 108 – 23.12.2016.

0
Arhiva 1.18K poena

Nadam se da neko zaista cita ovo i da ce uraditi nesto povodom toga. Naime opste je poznato da je nekolicina vozaca na liniji 108 vrlo bezobzirna i bezobrazna. Tako je na primer jutros, 23.12.2016., vozilo koje krece, tj. bi trebalo da krece u 5:30 sa okretnice u Dubokoj bari krenulo ranije a zatim je vozac preskakao stanice. Da su bile u pitanju samo stanice na kojima nema putnika to i ne bi bio problem ali na stanici “Politika” starija gospodja je stajala na vratima, vidno cekajuci da izadje iz vozila kada je vozac samo produzio dalje, preskocivsi i tu stanicu. Kada mu je druga putnica prisla i prilicno glasno mu rekla da je preskocio stanicu, on je samo rekao da nije video nikoga, iako je gospodja bila na vidnom mestu samo da je pogledao, i onda je otvorio vrata izmedju stanica gde ni blizu nije bezbedno napustiti vozilo, a nema ni trotoara na koje je ta zena mogla da izadje. Svi smo mi svesni da vi tu liniju smatrate neisplativom ali postoje putnici koji kupuju mesecne karte i putuju i tom linijom i smatram da nije u redu da se iko tako ponasa i bahati. Nadam se da ce vozac u najmanju ruku biti opomenut za ovo, kako on tako i ostali vozacu koji konstantno krecu pre vremena sa pocetnih stanica.

Arhiva objavljeno

  Best answer

  Arhiva 1.18K poena

  Poštovani,

  Saglasno informacijama nadležne organizacione celine Preduzeća, koju smo kontaktirali odmah po dobijanju prigovora korisnice usluga prevoza, obaveštavamo Vas o sledećem:

  Zahvaljujući blagovremeno dostavljenim zapažanjima o radu vozača, utvrđen je identitet istog i odgovorni zaposleni je pozvan da se u pisanom obliku izjasni na okolnosti navedene u prigovoru. Takođe, izvršena je provera uvidom u video-zapis sporne vožnje i utvrđeno da je u toku ovog poluobrta zaista došlo do nepravilnosti u radu vozača, pogrešne procene i reakcije.

  Odgovorni vozač pozvan je na razgovor i tom prilikom detaljno edukovan o dužnostima, pravima i obaveza vozača u javnom gradskom prevozu putnika i opomenut da poštuje sve navedene obaveze. Pored navedenog, biće izvršena i instruktaža vozača u vezi sa načinom postupanja u ovakvim i sličnim situacijama.

  U cilju sprečavanja ovakvog i sličnog postupanja u budućnosti, vozač će biti sankcionisan merom umanjenja zarade za mesec decembar 2016. godine, saglasno unutrašnjim aktima Preduzeća.

  U vezi dela prigovora koji se odnosi na nepoštovanje reda vožnje, do sada nije bilo prigovora putnika na rad vozača sa linije “108”, ali će i u tom segmentu biti preduzete potrebne mere. Naime, Sektor saobraćaja Saobraćajnog pogona “Karaburma” u čijem sastavu saobraća navedena linija izvršiće detaljnu kontrolu pomoću sistema za monitoring vozila (praćenje u prošlom vremenu) i svi vozači koji se nisu strogo pridržavali reda vožnje će biti pozvani na razgovor u kojem će im biti ukazano na dužnost poštovanja reda vožnje, kao i da se takvi i slični propusti ubuduće neće tolerisati.​ Takođe, u narednom periodu će biti izvršena kontrola rada vozača ove linije na terenu, kojom će biti obuhvaćen i vozač na kojeg se odnosio prigovor.

  Izvinjavamo se korisnici usluga prevoza zbog neprijatnosti koje je ovom prilikom doživela, uz uverenje da Gradsko saobraćajno preduzeće “Beograd” ulaže velike napore da održi postojeći i dodatno unapredi kvalitet usluge koju pruža. Naime, edukacija saobraćajnog osoblja, a posebno vozača, sprovodi se svakodnevno i u zajedničkom interesu Preduzeća i korisnika usluga prevoza jeste bezbednost u saobraćaju i kvalitetna usluga.

  Ujedno Vas molimo da nas u slučaju pojave ovakvog i sličnog ponašanja našeg osoblja o tome obavestite, jer samo pravovremenom reakcijom možemo ustanoviti i sprečiti namerno ili nenamerno neprofesionalno ponašanje zaposlenih koji obavljaju izuzetno odgovaran posao.

  S poštovanjem, JKP GSP “Beograd”.

  Arhiva objavljeno
   ×

   Prijava