Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Prijava – Primedba na rad vozača – Linija 306 – Gar.br. 162 – 19.06.2015.

0
Arhiva 1.18K poena

Poštovani,

Ukazujemo Vam na primedbu putnika koja se odnosi na rad vozača (gar.br. vozila: 162, datum: 19.06.2015). Primedba putnika u celini:

“Pod hitno uciniti nesto sa vozacem koji vozi #162 (juce, 19.6. je bio u tom vozilu na polasku u 16:48 sa Ustanicke) na ovoj liniji. Izuzetno se bahatno ponasa, konstantno prica sa putnicima (sto ne bi smetalo da to njega zaista ne ometa) zbog cega je nebrojano puta preskakao stanice misleci da niko ne izlazi, iako su ljudi stajali kod vrata. Vec sam jednom poslao prijavu jer u zivotu nisam video da se neki vozac tako ponasa. Desilo mu se i tada da preskace stanicu, zatim je naglo kocio, stalno je trubio poznanicima, u jednom trenutku je stao kod Maksija u Lestanima kako bi pricao sa nekom poznanicom koja je bila preko puta, pri tome se oglusavao na sviranje vozaca koji su bili iza autobusa. I nakon toga je opet naglo kocio pri ulasku u stanicu. Nekoliko dana kasnije sam opet imao prilike da se vozim sa tim vozacem, koji je sasvim nesmotreno i bahato parkirao autobus na okretnici u Lestanima tako sto je pokusao da predje preko iskopanog sahta, a kada je primio putnike vracao se u rikverc. I juce je takodje isto to ucinio, okrenuo je autobus, presao preko iskopanog sahta, preko sljunka i kamenja, i tada pustio putnike da izadju i udju.

Moram opet da ponovim, ja zaista u zivotu nisam video bahatijeg vozaca, jedini od svih vozaca na 306 koji je ovih par nedelja tako parkirao autobus na okretnici, nijedan drugi nije prelazio preko nereda, nego su svi prolazili pored i parkirali ispod iskopanog sahta. Zaista sramota.”

Molimo Vas da u cilju bezbednosti putnika i kvaliteta usluge prevoza koju pruža prevoznik GSP “Beograd” sprovedete internu kontrolu rada vozača na navedenom vozilu, a pre svega ga dodatno edukujete u smislu poštovanja saobraćajnih propisa i upravljanja vozilom sa putnicima (pre svega se odnosi na nagla kočenja na koje putnik ukazuje).

Arhiva objavljeno

  Best answer

  Arhiva 1.18K poena

  Poštovani,

  Povodom Vaše primedbe od dana 21.06.2015. godine, a u kojoj ukazujete na nepravilnosti u radu vozača JKP GSP “Beograd” koji je dana 19.06.2015. godine upravljao vozilom garažni broj A-162 na liniji 306, želimo da Vas obavestimo sledeće:

  Na osnovu dostavljenih podataka, identifikovan je vozač koji je radio na pomenutom vozilu i u periodu od 29.06.2015. do 06.07.2015. godine u više navrata je izvršena ciljana kontrola rada vozača i potvrđena su zapažanja putnika. Sa vozačem je obavljen razgovor i istom je izrečena mera destimulacije–umanjenja zarade za mesec jul 2015. godine i unarednom periodu će biti učestalo kontrolisan.

  Kako je vozač trenutno odsutan (koristi godišnji odmor), pre početka rada sa vozačem će biti izvršena dopunska edukacija posebno u vezi pravilnog rukovanja autobusom i obavezama vozača u javnom gradskom prevozu putnika.

  Svesni smo da ovakvi događaji umanjuju napore JKP GSP “Beograd” da saobraćaj učini kvalitetnim i prvenstveno bezbednim. Uveravamo Vas da ćemo preduzeti sve potrebne mere da do ovakvih situacija ne dođe, sa posebnim aspektom na dodatnu edukaciju i učestale kontrole vozača.

  S tim u vezi, putniku upućujemo izvinjenje zbog neprijatnosti koje je kao korisnik usluga prevoza doživeo. Nadamo se da se ovavke situacije više neće ponavljati, a za sve dodatne informacije, stojimo Vam na raspolaganju.

  S poštovanjem, SP “Zemun” / JKP GSP “Beograd”.

  Arhiva objavljeno
   ×

   Prijava