Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Prijava – rad voznog osoblja – linija: 41 / gar.br. 2087 / 27.01.2018.

0

Prijava na rad voznog osoblja.

 • Gar.br.: 2087
 • Reg.br.: n/a
 • Linija: Linija 41 · Studentski trg · Banjica 2
 • Smer: Smer prema Studentskom trgu
 • Datum: 27.01.2018.
 • Vreme: 23:50h
 • Prevoznik: GSP Beograd
 • Opis nepravilnosti: Poštovani, želim da prijavim vozača trolejbusa na liniji broj 41, 27.01.2018., koji je krenuo sa Banjice u 23:50 broj trole je 2087 (naglašavam da je to poslednji trolejbus) i na prvoj stanici od pocetne (Kragukevačkih djaka), nije hteo da se zaustavi. Stajala sam maltene na ulici da se ne bi desilo da prodje bez stajanja, jer se to vec desavalo vise puta. I ovog puta je hteo da prodje, ali sam pocela da mašem i jedva se zaustavio na kraju. Kada sam na poslednjoj stanici, na Studentskom trgu prisla i obratila mu se sa pitanjem “izvinite u cemu je problem sa stajanjem na stanicama?”, on me je sa cigarom u ustima, bahatao pitao “jesi ušla?!” Odgovorila sam mu da sam usla, ali tek posto sam mahala i potrcala za trolom, a desavalo se više puta da nije zaustavio vozilo na stanici. A on je na to jos jednom glasnije rekao “Jesi ušla?! Laku noć!!!” I zatvorio prozorčić kabine. Molim vas da reagujete i resite problem svojih bahatih vozača, jer ovo nije prvi put da se ovakve stvari dešavaju.
busevi.com objavljeno

  Best answer

  busevi.com 695 poena

  Poštovani,

  Povodom prigovora korisnice usluga prevoza na rad i ponašanje vozača trolejbusa JKP GSP „Beograd“, saglasno informacijama nadležne organizacione celine Preduzeća – Saobraćajnog pogona „Dorćol“ kojem pripadaju vozač i vozilo, kao i izveštaja OJ „Korporativna bezbednost“ o izvršenoj vanrednoj kontroli, u prilici smo da Vam pružimo sledeći odgovor:

  Na osnovu podataka iz prigovora, utvrđeno je koji vozač je dana 27.01.2018. godine upravljao vozilom garažnog broja T– 2087 na liniji 41, sa ostvarenjem polaska u 23.50 časova po redu vožnje sa terminusa „Banjica 2“. U cilju detaljne provere postupanja vozača, izvršen je uvid u putni nalog vozila, otpravnički raport sa terminusa, izveštaj o realizaciji poluobrta linije za dan 27.01.2018. godine, uvid u izveštaj funkcije praćenja u prošlom vremenu za ovo vozilo kao i uvid u zapis video-nadzora iz vozila i utvrđeno da nije došlo do nepravilnosti u radu vozača, izuzev konzumiranja cigarete u vozilu prilikom dolaska na terminus „Studentski trg“.

  U vezi sa navedenim prigovorom, vozač je pozvan da se u pisanom obliku izjasni na navode iz istog, gde ističe da mu niko od putnika nije prišao sa takvom primedbom niti se tako ponaša za vreme rada, tim pre što su poslednji polasci u pitanju i da je tu kontrola vozača rigoroznija. Dalje ističe da je svestan da je pušenje u vozilima zabranjeno, da je cigaretu zapalio po izlasku putnika ali da ga to ne opravdava.

  Bez obzira na navedeno, u periodu od 31.01.2018. do 09.02.2018. godine izvršena je ciljana kontrola rada vozača u više navrata i različitom vremenu i to pregledom video-zapisa iz vozila metodom slučajnog uzorka i terenskom kontrolom za vreme vožnje, i tom prilikom nisu uočene nepravilnosti u pogledu propisanog i bezbednog načina zaustavljanja vozila na stajalištima i poštovanja reda vožnje. Vozač je dodatno edukovan o dužnostima i obavezama vozača u javnom gradskom prevozu, upozoren da poštuje sve odredbe Pravilnika o obavezama saobraćajnog osoblja u JKP Gradsko saobraćajno preduzeće „Beograd“ i druge propise kojima je regulisana delatnost javnog linijskog prevoza putnika na teritoriji grada Beograda, a u vezi povrede zabrane pušenja izrečena mu je mera opomene i nepravilnost evidentirana u informacioni sistem i karton rada vozača.

  Ovom prilikom želimo i da naglasimo da se unutrašnja kontrola rada saobraćajnog osoblja obavlja svakodnevno, u skladu sa donetim planom kontrole, i obuhvata kontrolu odvijanja saobraćaja prema propisanom redu vožnje i sprovođenju zakonskih i opštih akata o odvijanju i regulisanju saobraćaja, propisanih uslova rada vozača, bezbednog organizovanja saobraćaja, praćenja rada vozača, obuke vozača i saobraćajnog osoblja i za uočene nepravilnosti se preduzimaju propisane mere, prevashodno u cilju elinimisanja nepravilnosti i dodatne instruktaže i edukacije vozača, a u situacijama kod ponovljenih nepravilnosti ili nepravilnosti koje ozbiljno narušavaju bezbednost saobraćaja, kvalitet usluge ili ugled Preduzeća, preduzimaju se i odgovarajuće mere u vidu sankcionisanja takvog ponašanja, pa čak i otkazivanja ugovora o radu. Velika većina vozača u JKP GSP „Beograd“ poverene poslove obavlja savesno, odgovorno i profesionalno na zadovoljstvo Preduzeća i korisnika naših usluga, shvatajući odgovornost svog posla i radnog mesta i bitnu činjenicu da je GSP servis mobilnosti naših sugrađana i da smo mi tu zbog putnika, a ne oni zbog nas. Svakako, ne možemo zanemariti ni činjenicu da život u dvomilionskom gradu za sobom nosi i dodatnu odgovornost i pritisak, i da su često upravo vozači javnog gradskog prevoza izloženi dodatnom stresu, pritisku i nezadovoljstvu od strane pojedinih korisnika prevoza, drugih učesnika u saobraćaju i učesnici događaja na koje objektivno ne mogu da utiču, a da oni trpe posledice.

  U vezi sa ovim događajem, većina navoda iz prigovora nije potvrđena, s tim da će i u narednom periodu rad ovog vozača biti sa posebnom pažnjom praćen, a u slučaju pojave bilo kakve neprimerene i neželjene situacije, molimo Vas da nas o tome odmah obavestite.

  S poštovanjem,
  JKP Gradsko saobraćajno preduzeće „Beograd“

  busevi.com objavljeno
   ×

   Prijava