Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Prijava – rad voznog osoblja – linija: 7 / gar.br. 1513 / 21.03.2018.

0

Prijava na rad voznog osoblja

 • Linija: 7
 • Smer kretanja: ka terminusu Ustanička
 • Lokacija: stajalište “Ušće” , terminus “Ustanička”
 • Datum: 21.03.2018
 • Vreme: 17:30 – 18:00
 • Garažni broj vozila: 1513
 • Tekst prijave: Tramvaj oznake 1513 nije hteo da otvori vrata kod stanice “Usce” dana 21.03.2018.  Naime, dotrčala sam, stala na prednja vrata i u tom momentu je vozač zatvorio vrata. Pokucala sam na staklo, ali je okrenuo glavu i cinično se nasmejao. Tramvaj je bio poluprazan. Kad sam na poslednjoj stanici na Ustaničkoj opomenula vozača da sam zaista povređena kao putnik ovakvim ponašanjem, on je opsovao i otišao u 18:02. Molim da se slučaj ispita i pošalje mi zaključak. Ja ću ovih dana pokušati da pronađem tog vozača i utvrdim da li ste ga opomenuli, kao i da ga slikam zbog bahatog odnosa prema putnicima. Očekujem odgovor, pozdrav Sneżana.

U skladu sa navodima putnice zamolili bi Vas za proveru rada vozača i po potrebi sprovođenje mere dodatne edukacije vozača u komunikaciji sa krajnjim korisnicima.

busevi.com objavljeno

  Best answer

  busevi.com 650 poena

  Odgovor nadležnih:

  Poštovani,

  Saglasno informacijama nadležne organizacione celine Preduzeća – Saobraćajnog pogona „Centrala“, koji vrši realizaciju tramvajskog saobraćaja, utvrđeno je koji vozač je dana 21.03.2018. godine upravljao vozilom garažnog broja TMK – 1513 na liniji „7“ u periodu od 17.30 do 18.00 časova i isti je pozvan da se u pisanom obliku izjasni na navode iz žalbe putnice. U svojoj pisanoj izjavi, odgovorni zaposleni na poslovima vozača tramvaja ističe da kada upravlja vozilom marke „CAF“ uvek postupa na isti način, a to je da na stajalištima zaustavlja vozilo i po izlasku odnosno ulasku svih putnika, kontrolnim tasterom zatvara vrata i priprema vozilo za pokretanje, a da na stajalištima koja su najfrekventnija kontrolnim tasterom otvara sva vrata na vozilu (bez čekanja da putnici to urade) radi bržeg protoka putnika i smanjenja vremena zadržavanja. Onog trenutka kada se završi razmena putnika, tasterom zatvara vrata i tada ulazak odnosno izlazak putnika iz tramvaja više nije moguć.

  Dalje u izjavi vozač navodi da se seća sporne situacije, odnosno putnice koja mu prišla na terminusu  „Ustanička“ i nekorektnim tonom i ponašanjem mu se obratila nezadovoljna jer je nije sačekao na stajalištu. Vozač navodi i da jeste prenagljeno reagovao, u smislu da nije pokušao da tok razgovora privede primerenom odnosu saobraćajni radnik  – korisnik usluge i da mu je zbog toga žao, ali i da su zahtevi putnika i očekivanja da ih vozači čekaju na stajalištima učestali i da kada bi se neprestano ponovo zaustavljalo vozilo i otvaranja vrata zbog „još jednog“ putnika, vožnja bi se još više odužila i teško bi bilo ispoštovati planirani red vožnje.

  Imajući u vidu napred navedeno, žao nam je što odgovorni zaposleni u svom ponašanju, odnosno komunikaciji sa putnicom nije iskazao dovoljno strpljenja i razumevanja. Uvažavajući žalbu korisnice, sa vozačem je dodatno obavljen razgovor i ukazano mu je na obavezu strogo profesionalnog ophođenja prema korisnicima usluga prevoza i međusobnu toleranciju, kao i da se ubuduće pridržava svih propisanih normi poslovnog ponašanja, kao i da svoje radne zadatke izvršava na način propisan aktima kojima je regulisana delatnost javnog gradskog prevoza putnika u Beogradu.

  U vezi sa navedenim, vozaču je izrečena mera opomene i njegov rad odgovorni zaposleni za kontrolu rada vozača će nastaviti pojačano da prate.

  U uverenju da će korisnica usluga prevoza prihvatiti izvinjenje Preduzeća ovim povodom, ističemo da se kontrola rada saobraćajnog osoblja vrši svakodnevno i da je edukacija vozača redovna aktivnost koja se obavlja.

  S poštovanjem,
  JKP Gradsko saobraćajno preduzeće „Beograd“

  busevi.com objavljeno
   ×

   Prijava