Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Prijava – rad voznog osoblja – linija: 74 / gar.br. P42213 / 03.05.2018.

0

Dakle, radi se o vozilu P42213, vozač kratko ošišan ili ćelav (nisam sigurna jer sam ga videla iz daleka, tek kad sam sišla iz vozila), nosio je crvenu majcu. Prevoznik mi se čini da je “Košava – prevoz” po tome što je autobus crven, oblepljen plavim reklamama.

Dakle dana 03.05.2018. u 13h i 15 min nalazila sam se u dotičnom autobusu svega par stanica, te je vožnja od stanice “Dr. Huga Klajna” pa sve do kraja bila katastrofalna. Putnici su padali jedni na druge i poletali prilikom kočenja i polaženja sa stanica i semafora. Najgore je što smo mi stariji putnici nebrojano puta udarili malu decu koja su se vraćala iz škole i svom težinom se nalegali na njih u nemogućnosti da se zadržimo na nogama.

Kod semafora koji se nalazi oko 10m udaljenosti od sledeće stanice – “Magelanove”, vozač je samo otvorio vrata (verovatno, mrzevši ga da sačeka da prodje crveno svetlo) i preskočivši stanicu (čime nije ispunio svoju OBAVEZU) brže – bolje se odvezao do krajnje stanice.

Ono što me je dodatno šokiralo je to što sam čula kako je dotični “vozač” izvređao devojku koja se nalazila na prednjim vratima jer mu je rekla da će da ga prijavi. Pošto nisam bila u neposrednoj blizini, nisam čula sve šta joj je rekao ali ono što sam čula mi je zaista teško i gnusno da ponovim. Iako nisam bila neposredno u konfliktu, osetila sam se užasno samo slušajući. Ne znam da li je ta devojka prijavila vozača ili ne ali ja smatram da ovako nešto se mora prijaviti kao i da se mora sankcionisati. Mene lično da pitate, da sam na njenom mestu, prijavila bih ga i Povereniku za ravnopravnost. Razgovaravši sa ostalim putnicima i komšijama shvatila sam da ovo nije prvi takav ispad. Naprotiv, vrlo je učestalo.

Ovako nešto predstavlja SRAMOTU, ne samo za javni gradski prevoz već i za grad Beograd. Zar je potrebno da putnici budu PONIŽAVANi od strane zaposlenih u prevozu? Zar je potrebno da se stalno pitam da li će se takav negde sudariti ili da li ću stići kući sa MASNICAMA od kočenja? Koga i šta ja zapravo PLAĆAM? Ovakav prevoz? SRAMOTA.

Molim vas da odreagujete što pre kako se ovakvi incidenti u javnom prevozu više ne bi dešavali.

busevi.com objavljeno
Status: Prosleđeno nadležnima na dalju proveru i postupanje.
    ×

    Prijava