Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Prijava – rad voznog osoblja – linija: 88 / reg.br. BG 762-PY / 11.07.2018.

0

Prijava na rad voznog osoblja

 • Linija: 88
 • Smer kretanja: n/a
 • Lokacija: Novi Železnik
 • Datum: 11.07.2018
 • Vreme: 13h
 • Registarski broj vozila: BG 762-PY
 • Tekst prijave:

Postovani, danas sam imala jako neprijatno iskustvo sa vozacem autobusa 88. Naime, kada sam ga sasvim ljubazno pitala kada polazi sa okretnice u Novom Zelezniku, on mi je posle par minuta cutanja odgovorio da ne znam da li ce uopste krenuti. Kada sam ga zamolila da mi otvori vrata da izadjem, misleci da se mozda vraca u garazu, on je izuzetno drsko i bezobrazno odgovorio da su vrata bila otvorena, da sam tada trebala da izadjem i da sad ne moze da otvori. Napominjem da je autobus svo vreme razgovora stajao na okretnici i nije se kretao, te otvaranje vrata ni na koji nacin ne bi ugrozilo saobracaj i ljude. Kada sam mu rekla da je ogranicavanje prava slobode krivicno delo otmica i da cu se zaliti njegovom supervizoru, tada mi je otvorio vrata. Ime i prezime vozaca ne znam, ali sigurna sam da vi to mozete da proverite jer sam zapisala registraciju autobusa BG 762 PY i to se sve desilo u 13h danas – 11.07.2018. godine. Molim Vas da me obavestite o radnjama koje ste preduzeli zbog takvog ponasanje Vaseg zaposlenog.

busevi.com objavljeno

  Best answer

  busevi.com 694 poena

  Odgovor nadležnih:

  Poštovana,

  Saglasno informacijama nadležne organizacione celine Preduzeća, Saobraćajnog pogona „Novi Beograd“, koji vrši realizaciju saobraćaja na liniji „88“ i kojem pripadaju navedeno vozilo i zaposleni, obaveštavamo Vas da je na osnovu dostavljenih podataka utvrđen identitet odgovornog zaposlenog, odnosno vozača autobusa na kojeg se prigovor odnosi.

  U cilju prikupljanja potpunih informacija koje su od značaja za postupanje po prigovoru, izvršen je uvid u video-zapis iz navedenog vozila i uzeta pisana izjava odgovornog vozača, u kojoj se navodi da se seća sporne situacije sa putnicom na terminusu „Novi Železnik“. U svojoj izjavi, vozač ističe da je zaista pružio odgovor da ne zna kada će tačno krenuti, iz razloga što je na računarskom displeju vozila bila prikazana poruka o grešci odnosno opisom tehničkog problema koji je mogao da utiče na ispravnost vozila i samim tim potrebu da se vozilo isključi iz saobraćaja ukoliko se problem ne otkloni. Kako je vozač pokušao da kontaktira dežurnog dispečera pogona, ali u tome nije odmah uspeo zbog zauzetosti telefonske linije, nakon određenog vremena odlučio je da započne vožnju obazrivo i uz redovno praćenje odgovarajućih parametara. Ističe da je moguće da nije pokazao dovoljno strpljenja, ljubaznosti i profesionalnosti, zbog čega se izvinjava i ističe da mu je žao, jer ni na koji način putnica nije bila odgovorna za pomenuti problem. Takođe napominje da su vrata bila zatvorena isključivo iz bezbednosnih razloga i da je na zahtev putnice otvorio, te da nikako nije imao bilo kakvu nameru da ograniči pravo na kretanje bilo kom putniku.

  Imajući u vidu napred navedeno, sa vozačem je obavljen razgovor od strane neposrednog rukovodioca i isti je dodatno edukovan o dužnostima, pravima i obavezama vozača u JKP Gradsko saobraćajno preduzeće „Beograd“ i posebno upozoren na dužnost da se ponaša profesionalno, ljubazno i pribrano u svakoj situaciji i da sa korisnicima usluga prevoza ostvari korektan i ljubazan odnos i pruži informacije iz svog domena u skladu sa mogućnostima. S obzirom na to da se radi o vozaču koji do sada u svojoj karijeri nije imao prigovore putnika na svoj rad i ponašanje, niti evidentirane nepravilnosti od strane odgovornih za kontrolu rada vozača, navedena nepravilnost će biti evidentirana i odgovorni vozač je upozoren da će u narednom periodu njegov rad biti dodatno praćen i kontrolisan, te da će svaka nepravilnost biti strogo sankcionisana.

  Iskreno Vam se izvinjavamo zbog doživljenih neprijatnosti sa kojima ste bili suočeni i uveravamo Vas da se kontrola rada saobraćajnog osoblja sprovodi permanentno, međutim, imajući u vidu razuđenost mreže linija javnog gradskog prevoza, nije moguće biti prisutan svuda i u svakoj prilici, te ovakve primedbe, sugestije i zapažanja korisnika usluga prevoza pomažu da se identifikuju problemi i preduzmu potrebne mere u cilju otklanjanja nedostataka i nepravilnosti u radu. U vezi sa navedenim, koristimo i priliku da Vam zahvalimo na izdvojenom vremenu i ukazanom prigovoru, te se iskreno nadamo da se ovakve i slične situacije neće ponoviti.

  S poštovanjem,
  JKP Gradsko saobraćajno preduzeće „Beograd“

  busevi.com objavljeno
   ×

   Prijava