Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Prijava – rad voznog osoblja – linija: 95 / reg.br. BG 737-HĐ / 03.08.2018.

0

Poštovani,

ovim putem delim obaveštenje o izuzetno neprimerenom odnosu vozača na liniji 95 prema osobama s invaliditetom:

Vozač na liniji 95, Borča – blok 45, polazak iz borce u 17:50. Ne želi da otvori rampu za invalide, uz komentar "mene…

Gepostet von Invalidi srbije druzenje i informacije am Freitag, 3. August 2018

Nemanjab93 objavljeno

  Best answer

  busevi.com 694 poena

  Odgovor nadležnih:

  Poštovani,

  Povodom prigovora korisnice usluga prevoza u vezi ponašanja i rad vozača JKP GSP „Beograd“, obaveštavamo Vas da je dana 04.08.2018. godine putem kontakt forme na korporativnom sajtu Preduzeća istovetni prigovor primljen od strane korisnice usluga prevoza koja je pratilac putnice. Imajući u vidu da su stručnim službama Preduzeća dostavljeni navodi iz prigovora, obaveštavamo Vas da je nadležna organizaciona celina Preduzeća pokrenula postupak za utvrđivanje odgovornosti vozača, te da je uvidom u saobraćajno-tehničku dokumentaciju utvrđeno da se radi o vozilu garažnog broja A – 3119, a naknadno je utvrđen i identitet vozača protiv kojeg je pokrenut postupak. Istovremeno Vas obaveštavamo da je tačan datum događaja 03.08.2018. godine, kao i da je korisnica koja je uložila prigovor neposredno od strane stručne službe Preduzeća obaveštena o daljem toku postupka putem elektronske pošte koju je ostavila za kontakt.

  Imajući u vidu složenost prigovora, kao i činjenicu da se ovim povodom Preduzeću obratio i Sekretarijat za javni prevoz Gradske uprave grada Beograda, obaveštavamo Vas da će po preduzetim merama saglasno Zakonu o radu, Kolektivnom ugovoru u JKP GSP „Beograd“ i drugim unutrašnjim aktima Preduzeća biti preduzete sve potrebne mere, o čemu će podnosilac biti neposredno obavešten, kao i drugi nadležni organi.

  Ujedno koristimo priliku da Vas obavestimo da je po nalogu izvršnog direktora za saobraćaj svim vozačima u odgovarajućem obliku izdato uputstvo za primenu člana 46. Pravilnika o obavezama saobraćajnog osoblja u JKP Gradsko saobraćajno preduzeće „Beograd“, koje na precizan način definiše postupanje vozača u slučaju potrebe za pružanjem pomoći putniku sa invaliditetom, kao i da stručne službe Preduzeća intenzivno rade na dodatnoj edukaciji saobraćajnog osoblja. U ime rukovodstva Preduzeća i svih zaposlenih, izražavamo duboko žaljenje zbog neprijatne situacije i doživljenih neprijatnosti, te Vas uveravamo da će celom slučaju biti posvećena maksimalna pažnja kako bi se na subjektivan i odgovoran način došlo do utvrđivanja činjeničnih okolnosti i preduzimanja svih potrebnih mera.

  S poštovanjem,
  JKP Gradsko saobraćajno preduzeće „Beograd“

  busevi.com objavljeno
   ×

   Prijava