Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Prijava tehničke nepravilnosti – Linija 31 · Studentski trg · Konjarnik / Gar.br: 3116 / 28.10.2018

0

Prijava tehničke nepravilnosti na vozilu:

 • Linija: Linija 31 · Studentski trg · Konjarnik
 • Garažni broj vozila: 3116
 • Datum: 28.10.2018
 • Opis nepravilnosti: Predzadnja vrata tj treca po redu, se ne zatvaraju do kraja pa bi valjalo to resiti.
busevi.com objavljeno

  Best answer

  busevi.com 689 poena

  Odgovor nadležnih:

  Poštovani,

  Saglasno informacijama nadležne organizacione celine Preduzeća – Saobraćajnog pogona „Karaburma“, obaveštavamo Vas o sledećem:

  U vozilu garažnog broja A – 3116 izvršena je kontrola funkcionalnosti vrata i utvrđeno da u redovnim okolnostima vrata pravilno rade. Međutim, na određenom broju vozila ovog tipa evidentirane su prijave od strane vozača i radnika održavanja, u kojima se navode da povremeno dolazi do otvaranja vrata, neposredno po pritisku tastera od strane vozača kojim se daje komanda za zatvaranje vrata. U takvim situacijama, zaposleni Sektora za održavanje vozila su vršili resetovanje elektronike na vozilu (senzora vrata), čime je problem rešen na većini vozila. Problem predstavlja činjenica da se u periodu vršnog opterećenja vozila veliki broj putnika zadržava u polju vrata ili naslanja na ista, čime senzori reaguju na pneumatski pritisak prilikom njihovog zatvaranja. U takvim situacijama, kada se problemi ove vrste učestalo ponavljaju na vozilu, saobraćajni pogon o tome obaveštava firmu zaduženu za održavanje ovih vozila, te se vozila blagovremeno upućuju radi dijagnostike i otklanjanja kvara. Nažalost, usled potreba saobraćaja, često nije moguće organizovati isključenje vozila samo zbog navedenog problema sa vratima, jer bi na taj način bio narušen kvalitet prevoza, odnosno ne bi se mogla obezbediti zamena vozila u floti saobraćajnog pogona. Napominjemo da bezbednost putnika nijednog trenutka nije ugrožena, s obzirom na činjenicu da je kod ponovnog otvaranja vrata automatski aktivirana stanična kočnica koja vozaču onemogućava pokretanje vozila, a dodatno signal na tasteru vrata na instrument tabli vozaču ukazuje da su vrata otvorena. Shodno navedenom, to može usporiti rad vozila odnosno zahtevati da se vozilo zadrži nekoliko sekundi duže na samom stajalištu kako bi vozač ponovo pritisnuo taster i sačekao zatvaranje vrata, ali ne i ugroziti bezbednost korisnika.

  Bez obzira na sve navedeno, kao i izjašnjenje nadležnog saobraćajnog pogona, odgovornim zaposlenima za tehničku ispravnost i održavanje vozila naložena je mera pojačanog praćenja i otklanjanja u najkraćim mogućim rokovima svih nedostataka vezanih za funkcionisanje vrata na vozilima marke “Solaris”, te je u tom smislu dana 06. / 07.11.2018. godine izvršena vanredna kontrola kojom su obuhvaćena sva vozila u voznom stanju ovog tipa, dok su na više vozila evidentirani nedostaci. Ta vozila će do kraja tekućeg meseca sukcesivno biti upućivana u ovlašćeni servis.

  Zahvaljujemo na pruženim informacijama koje će doprineti povećanju kvaliteta prevozne usluge.

  S poštovanjem,
  JKP Gradsko saobraćajno preduzeće „Beograd“

  busevi.com objavljeno
   ×

   Prijava