Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Prijava – Upotreba mobilnog telefona tokom vožnje

0

Postovanje,

trenutno sam u prevozu na liniji 46 i uzasno sam ljuta i pitam Vas, da li neko kontrolise vase vozace. Naime, vozac ne ispusta mobilni telefon, od pocetne stanice u Mirijevu, pa do stanice Mihajla Gavrilovica (trenutna stanica), on je non stop na telefonu, sto ne znaci da nece i dalje nastaviti. Da li i za vase vozace vazi kazna za upotrebu mobilnog tokom voznje, jer od ovakve voznje kad izadjem iz prevoza, neznam da li me vise boli kicma od siline kocenja, noge ili ruke od grcenja i stezanja da ne padnem. Trenutno smo na auto putu kod hitne pomoci, vreme je 10:06 i ne mongu da verujem da je upravo zavrsio razgovor. Kao dokaz poslala bih sliku kako uziva u razgovoru, ali kako vi ne biste nista preduzeli a i nije dozvoljeno koliko znam, bolje je da to objavi neka drustvena mreza i da narod vidi kakvim bahatim vozacima poveravaju svoj zivot.

busevi.com objavljeno

  3 answers

  Миленко (anonymous)

  Неки возачи причају на мобилни сваки дан, по цео дан, да их човек не може видети без мобилног на увету.

  Миленко objavljeno
   Jelena (anonymous)

   Meni se ovo dešava svaki dan. Prijavljivala sam nekoliko puta, ali niko mi nikada nije odgovorio.

   Jelena objavljeno
    busevi.com 689 poena

    Molimo Vas da nam prosledite garažni broj vozila.

    Zaista ima dosta propusta od strane vozača i nepoštovanja pravila saobraćaja koji zabranjuje upotrebu mobilnih telefona bez “Handsfree” uređaja tokom vožnje. Kako i Vi navodite ne radi se o kraćem razgovoru nego vozači obavljaju komunikaciju skoro tokom cele vožnje, što je zaista drastičan propust u radu.

    Prevoznici bi trebalo da obave službeni razgovor sa vozačima i dodatno ih edukuju o pravilima saobraćaja i važnosti poštovanja istih.

    Takođe, i saobraćajna policija bi trebalo da obrati pažnju na vozače javnog prevoza kada je ovaj prekršaj u pitanju.

    busevi.com objavljeno
     ×

     Prijava