Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Prijava – Veći broj nerealizovanih polazaka na liniji broj 305 – april 2019

0

Poštovani,

Zbog većeg broja prijava putnika koje se odnose na nepoštovanje predviđenog reda vožnje, molimo Vas da nadležnoj kontroli sabraćaja ukažete na prijavljene probleme kako bi se rad predmetne linije dodatno ispratio u narednom periodu i preduzele potrebne mere u cilju poboljšanja rada i pouzdanosti.

busevi.com objavljeno

  Best answer

  busevi.com 694 poena

  Odgovor nadležnih:

  Poštovani,

  Vašim dopisom od 03.06.2019. godine ste nam se obratili, ukazavši na primedbe korisnika prevoza na realizaciju saobraćaja na liniji „305“. S tim u vezi, obaveštavamo Vas da su nadležne organizacione celine Preduzeća detaljno razmotrile primedbe i u prilici smo da Vas obavestimo o sledećem:

  Poslovi analize odvijanja saobraćaja na linijama koje opslužuje JKP GSP „Beograd“ i ostvarenja elemenata reda vožnje su redovne aktivnosti nadležnih organizacionih jedinica Preduzeća, prevashodno OJ „Planiranje i upravljanje saobraćajem“ i saobraćajnog pogona koji vrši realizaciju saobraćaja na konkretnoj liniji. Redovnim izveštajima o ostvarenjima elemenata reda vožnje i to za mesec: april i maj 2019. godine, uočeno je odstupanje od realizacije elemenata reda vožnje i neznatni pad pouzdanosti linije u odnosu na prosečna ostvarenja na nivou Saobraćajnog pogona „Kosmaj“. Međutim, u mesecima jun i jul 2019. godine, linija „305“ imala je ostvarenja transportnog rada kroz realizaciju planiranih poluobrta, mesta-kilometara i časova rada koji su na zadovoljavajućem nivou. Uzrok poremećaja u odvijanju reda vožnje je povremen nedovoljan broj tehnički ispravnih vozila za realizaciju Izvršnog plana pogona, usled čega može doći do neizlaska šihtaških polazaka. Takođe, zastupljene su i situacije kada dolazi do otkaza vozila usled tehničkih kvarova, za šta je potrebno vreme radi obezbeđivanja zamenskog vozila ili otklanjanja kvara na vozilu, nedostatak ljudskih resursa usled povećanog odsustva vozača sa rada i svakodnevnih poremećaja u odvijanju saobraćaja usled smanjene protočnosti saobraćaja duže trase linije. U svim ovim situacijama, saobraćajno osoblje nastoji da preduzme potrebne mere u što kraćem roku, pa tako dispečeri pogona u situacijama kada nemaju na raspolaganju dovoljan broj tehnički ispravnih vozila postupaju na način kako bi odmerenom raspodelom raspoloživih kapaciteta obezbedili nesmetano i pouzdano odvijanje saobraćaja na svim linijama javnog prevoza, vodeći računa o intervalu sleđenja tih linija. Mnogi polasci se realizuju, ali uz kašnjenje u odnosu na planirani red vožnje što je posledica smanjene protočnosti saobraćaja duž Smederevskog puta, posebno u zoni naselja Kaluđerica i od naselja Mali Mokri Lug do raskrsnice sa Ustaničkom ulicom, što kod korisnika prevoza može stvoriti utisak da polazak zapravo nije realizovan. Dežurni otpravnici na terminusu „Ustanička“ korekcijom vremena polazaka, ubrzavanjem vozila ili puštanjem saobraćaja na interval postižu da se u određenom vremenskom periodu vozila uklope u red vožnje, što zavisi od operativne situacije u saobraćaju.

  Kako je nabavka novih vozila, odnosno njihova isporuka u toku, uvereni smo da ćemo u narednim mesecima biti u prilici da pobošljamo kvalitet prevozne usluge i povećamo pouzdanost u radu linije, ne samo na liniji „305“, već i na drugim linijama koje opslužuje gradski prevoznik. S tim u vezi, molimo korisnike za još malo strpenja i ističemo da ćemo nastaviti da ulažemo maksimalne napore da u postojećim okolnostima pružimo najbolju moguću prevoznu uslugu.

  S poštovanjem,

  JKP Gradsko saobraćajno preduzeće „Beograd“

  busevi.com objavljeno
   ×

   Prijava