Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Prijava – Vozila na linijama 460 i 470 nemaju klimu

0

Od angažovana tri vozila na ove dve linije samo jedno vozilo ima klimu, i ono saobraća svaki drugi dan, tako da je skoro svaki polazak bez klime, na +35C nema hladjenja a na -15 nemaju grejanje.

A gde su, pre godinu dana, obećana nova vozila klimatizovana, sa WiFi – obećanje ludom radovanje… Na potezu 600 su mogli da ispune obećanje, vozila na liniji 601 su kao apoteka.

busevi.com objavljeno

  4 answers

  Рипањац 405 (anonymous)

  Под хитно да се узму у разматрање моји предлози за линије 404 (Вождовац – Мала Иванча) и 410 (Вождовац – Парцани). Ако је могла 551 да буде уведена, и 303 да буде продужена до Врчина, шта је препрека за увођење ове две?

  Рипањац 405 objavljeno
   Anonymous
   Anonymous

   Стрпите се још коју годину, мпжда вам некад  и испуне ово обећање из 2016, читај линк

   Anonymous objavljeno
    Рипањац 405 (anonymous)

    Мислим да би ови из ДЈП-а могли мало да се угледају на Нови Сад: тамо 80% нових, климатизованих возила вози на приградским линијама и нема монопола било ког другог предузећа у тој делатности, што “Ласта” у Београду свакако чини. Нема фантомских линија са по два, три поласка дневно, одржавање је перфектно, наплата одлична – НЕБО И ЗЕМЉА.

    Некима ће ово мало засметати, али ево одговора зашто нова возила више заслужују да возе на приградским линијама:

    1. Људи из приградских насеља путују и до три пута дуже до школе, посла… него људи из строгог центра.
    2. Двоцифрене линије су километражно много краће, уз неколико изузетака (74, 78, 95), али и ту се путници брзо мењају.

    Мислим да “Ласту” треба склонити са приграда и драконски је казнити. Онакав однос према возилима се ретко виђа. А поједини возачи су посебна прича (говорим уопштено, за цео приград). Знајући да се само на линији 860Е наплаћује додатна доплата, поједини возачи на другим експрес линијама (560E, 581E) је наплаћују и на те две, иако немају основа (пре пар година се појавио снимак са линије 581Е, где је возач викао на једног од путника када га је питао да ли аутобус стаје код Главне жел. станице). И још нешто не мање важно: обележавање возила. Јако често виђам возила без броја, само са таблом на којој пише “Врчин”, “Мала Иванча” и слично. АЛО БРЕ, КОЈИМ ПУТЕМ ИДЕ ТО ВОЗИЛО, ЖИВО МЕ ЗАНИМА?! КАКО ЋЕ СЕ НЕКИ, НЕ ДАЈ БОЖЕ, СТРАНАЦ СНАЋИ АКО ГА ПУТ НАНЕСЕ У НЕКО ОД ТИХ НАСЕЉА? Неадекватно обележеним и неадекватно одржаваним возилима није место у систему ЈГП-а.

    Рипањац 405 objavljeno
     ×

     Prijava