Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Primedba na rad vozača – Učestalo nepoštovanje planiranog vremena polaska sa terminusa Batajnica /Žel.St/ u 13:10h

0

Poštovani,

vozač autobusa na liniji 702 u terminu 13:10 iz Batajnice propušta red vožnje u terminu 13:10, parkira autobus na okretnici i saobrća tek u sledećem terminu 14:03, samim tim ne dolazi u Busije po terminu 13:33. Dakle stanovnici Busija su uskraćeni za prevoz do Batajnice u tom terminu.

Molim da neko reaguje i sankcioniše vozača ili da se taj polazak izbaci iz reda vožnje kako ne bismo računali na njega.

Napominjem da se ovo dešava nekoliko puta nedeljno, unazad par meseci. Autobus nema nikakav kvar i ne kasni zbog rampe pa da bi to bio razlog. Uvek je isti vozač i primećeno je šta radi. Nadam se da ćete pronaći rešenje ovog problema.

busevi.com objavljeno

  Best answer

  busevi.com 650 poena

  Poštovani,

  Na osnovu dostavljenih podataka iz prijave putnika, preduzete su sve potrebne mere u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja i utvrđeno sledeće:

  1. Polazak na liniji 702 sa terminusa “Batajnica /železnička stanica/” u 13:10 časova ostvaruje po redu vožnje vozilo po redu vožnje treće. Planom angažovanja vozila za mesece maj i jun 2017. godine, što je period za koji se odnosi prijava, na navedenom polasku nije zaduženo redovno vozilo, već se iz garaže upućuje prvo raspoloživo vozilo.
  2. Dana 22.05, 23.05, 25.05, 05.06. i 06.06.2017. godine polasci planirani redom vožnje za 13:10 časova nisu ostvareni zbog tehničke neispravnosti vozila. Naime, imajući u vidu da se radilo o vozilima starije generacije koja izlaze u saobraćaj samo u slučaju potrebe, vozač je po nalogu dispečera pogona čekao zamenu vozila sa druge linije (vozilo koje je završavalo rad na drugoj liniji je upućivano na terminus “Batajnica /železnička stanica/”, a vozač tog vozila je preuzimao ovo vozilo).
  3. Uvidom u odgovarajuću saobraćajno-tehničku dokumentaciju i to:

  utvrđeno je da se saobraćajno osoblje u svemu pridržavalo svojih dužnosti i obaveza i sve navedene promene nastale ovom situacijom evidentiralo u odgovarajuću dokumentaciju koja se vodi, kao i da razlog neostvarenih polazaka nije samovolja vozača.

  Takođe je izvršena i kontrola rada vozača na terenu i tom prilikom utvrđeno da se vozač pridržavao svojih dužnosti u vezi poštovanja reda vožnje linije.

  Imajući u vidu navedenu situaciju, nadležnoj organizacionoj celini Preduzeća je upućen zahtev da preduzme sve organizacione, tehnološke i tehničke mere u cilju obezbeđivanja pouzdanosti ostvarivanja polaska u 13:10 časova sa terminusa “Batajnica /železnička stanica”.  U skladu sa navedenim, saobraćajni pogon “Zemun”, koji vrši realizaciju saobraćaja na ovoj liniji, preduzeo je sve potrebne mere u skladu sa mogućnostima i očekujemo da u narednom periodu neće biti ovakvih i sličnih situacija.

  Korisniku se izvinjavamo zbog doživljenih neprijatnosti i zahvaljujemo na pruženim informacijama.

  S poštovanjem,

  JKP GSP “Beograd”

  busevi.com objavljeno

   3 answers

   Anonymous

   Konkretno imam evidentirano 22.05, 23.05, 25.05, 05.06, 06.06.2017… na zalost bilo je jos mnogo datuma koje nemam evidentirane.

   Anonymous objavljeno
    busevi.com 650 poena

    Poštovana,

    Molimo Vas za konkretan datum kada je primećena navedena nepravilnost u realizaciji planiranog polaska. Nažalost prijave bez konkretnog datuma smatraju se nepotpunim i ne dostavljaju se nadležnima na proveru.

    busevi.com objavljeno
     Anonymous

     Poštovani,

     pošto vidim da nemate nameru da odgovorite na ovu primedbu, samo da vas obavestim da se isti izostanci i dalje dešavaju po par puta u nedelji. Zahvaljujem se što ste na strani putnika i pomažete da se reše ovakve situacije, građanima Busija preostaje još da se obrate medijima, pa će nam valjda neko izaći u susret da se izborimo sa bahatim ponašanjem ovog vozača. Srdačan pozdrav!

     Anonymous objavljeno
      ×

      Prijava