Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Primedba na učestalo kretanja pre prdviđenog vremena na liniji broj 32

0

Vozači na liniji 32, nisu uopšte korektni sa vremenom, dosta puta se dešava da krenu pre vremena. Trenutno se desilo, jedan od mnogo predhodnih. Korigujte to. Hvala.

busevi.com objavljeno

  9 answers

  Anonymous

  Em sto je zbog letnjeg reda voznje smanjen broj autobusa, nego sto vozaci ne postuju taj red voznje… pa se sledeci autobus ceka skoro pola sata! Dodju ranije ili ne dodju uopste. Molim Vas da reagujete nekako, stvarno nije u redu.

  Anonymous objavljeno
   Aleksandra (anonymous)

   Hvala na odgovoru. I večeras – 9.jula, nedelja naveče nije bilo polaska u 23.40. Opet smo se vraćali noćnim. Zvaću sutra GSP da se žalim. Nema smisla.

   Aleksandra objavljeno
    Aleksandra (anonymous)

    Sinoć, 8.jula, poslednji polazak u 23.40 nije realizovan na liniji 32 od Vuka. Isti slučaj je bio i prošle subote. Da li je promenjen red vožnje? Ako nije, to je klasičan lopovluk jer smo morali da čekamo noćni i da platimo 210 dinara kartu pošto je Višnjica u 2. zoni.

    Aleksandra objavljeno
     busevi.com 675 poena

     Naravno, koliko puta smo samo pokušali da objasnimo značaj pravovremenog informisanja putnika i pružanja kvalitetnih informacija za putnike, ali nažlost API je zaključan i trenutno nije moguće objavljivati dinamičke informacije o polascima, ali svakako treba barem pružiti informaciju putniku zašto je došlo do izmene u planiranim polascima ili do odstupanja.

     Nema na čemu, hvala Vama na poslatim porukama, i mi se takođe nadamo da će u buduće biti poboljšanja u funkcionisanju javnog prevoza na zadovoljstvo svih, kako putnika tako i prevoznika.

     busevi.com objavljeno
      Dragan Vracar (anonymous)

      Znaci slazemo se da se red voznje nije slagao na tabli i kod vozaca, zbog kojeg su putnici imali primedbe da je vozilo ranije krenulo. Jer putnik ne zna da je u validatoru nesto drugo. Jedina moja zelja je bila i sada je da se ne raspiruje gnev putnika prema vozacima vec da se pokusa objasniti zbog cega su moguci ovakvi scenariji.

      Sto se tice drzavnog giganta GSP Beograd, opet ne krivim vozace ili mehanicare zbog groznog stanja vec sve prethodne i sadasnju vlast zbog enormnog zaposljavljanja ljudi u administraciji i izuzetne nemarnosti prema voznom parku. Da nije politike, to preduzece bi ili fukcionisalo u sirini svojih mogucnosti (verujem da bi jedan pogon mogli da skrpe sa zdravim vozilima) ili bi bilo ugaseno, odnosno prodato! Ali to je druga tema. Hvala na odgovorima i nadam se da nas od sutra cekaju samo bolji dani za nas javni gradski saobracaj!

      Dragan Vracar objavljeno
       busevi.com 675 poena

       U predhodnom zvaničnom redu vožnje za liniju broj “32” nije predviđen polazak sa terminusa “Višnjica” u 09:14h. Raniji polazak može biti odobren od strane dispečera/otpravnika radi “uklpanja” u planirani red vožnje, u slučaju kašnjenja, zastoja…, kada na kontrolnoj jedinici kod vozača može biti navedeno drugo vreme polaska.

       Kada govorite o prevozniku GSP “Beograd” treba svakako imati u vidu broj vozila koji ovaj prevoznik ima na radu i kompleksnost u organizaciji i održavanju jednog tako velikog sistema. Tako da u odnosu na raspoloživa vozila, veličinu voznog parka, kvalitet istog, opterećenost linija, stopa realizacije nije zadovoljavajuća na određenim linijama, ali prema mom ličnom mišljenju i ne može biti mnogo bolja kada se ima u vidu predhodno navedeno.

       Ako ste pratili odgovore na predhodne prijave koje se tiču nerealizacije planiranih polazaka, a koji su bili objavljeni na predhodnoj verziji sajta, mogli ste videti da se prevoznik GSP “Beograd” prema poverenom poslu odnosi odgovorno i da ulaže maksimalne napore da sve polaske održi i poboljša kvalitet usluge. Naravno, opet Vas molim da imate u vidu veličinu voznog parka ovog prevoznika.

       busevi.com objavljeno
        Dragan Vracar (anonymous)

        Administrator ocigledno nikada nije ni bio u autobusu ili na liniji… to sto je receno u predhodnoj poruci su gomila gluposti… na validatoru se dinamicki nije promenio red voznje od kada postoji validator ili uopste otkada je uveden ovaj sistem. Red voznje do danas nije bio tacan i nije se slagao sa onim koji je kod vozaca u validatoru i to odgovorno tvrdim. U protivnom neka mi administrator objasni gde je polazak iz Visnjica u 9.14h koji je uredno stajao u validatoru vozaca a nije ga bilo u vasem redu voznje koji ste objavili!? Samo na to zelim odgovor. Samim tim ni svaki naredni se nije uklapao! Nadam se da ce se ovaj letnji red voznje poklapati sa onim koji ce biti u validatoru, pa da ne bude vise zabune. A to da ce se pratiti realizacija polazaka je takodje smesno jer ukoliko se to stvarno bude radilo drzavna firma GSP ce ostati bez posla jer jedva sastavljaju kraj sa krajem, odnosno odavno im se gleda kroz prste, zar ne administratore!?

        Dragan Vracar objavljeno
         busevi.com 675 poena

         Red vožnje je tačan i to je zvaničan red vožnje sa planiranim polascima koji se primenjuje. Do odstupanja može doći iz različitih razloga i tada se podaci na validatoru dinamički menjaju u zavisnosti od kašnjenja koje je trenutno aktivno. Takođe, i dispečeri mogu poslati poruku vozaču sa informacijama o polasku (promena u slučaju kašnjenja radi uklapanja u planirani red vožnje…). Uskoro će na sajtu biti aktivan servis za prijavu nerealizovanih polazaka i javno će se pratiti procenat realizacije i koji polasci su najkritičniji, odnosno gde se posebno dešavaju odstupanja.

         busevi.com objavljeno
          ×

          Prijava