Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Primedbe na kvalitet vozila i pouzdanost linije 305

0

Poštovani,

S’ obzirom da ne može da se odgovori u pređašnjem članku (vezanom za pouzdanost / kvalitet ove linije), koji ste zabetonirali i čekirali kao rešenu stvar tj rešen problem, odgovoriću vam ovde.

Od kada je izašla forma prijave problema na liniji, koristim je drage volje jer se to proverava. A pošto nemam razloga da lažem i da prijavljujem neistine, korisno je.

E sad, što se tiče gužvi jedno je da vozilo kasni a sasvim drugo da uopšte ne dođe.

Jer, da je gužva glavni faktor bilo bi to vidljivo i na ostalim linijama #300.

A pošto se to vidi proteklih meseci samo na liniji 305, to jeste problem i nije rešen.

To sa časovima što se igramo brojkama mi ništa ne znači, jer Busa nema pa nema (06:26 pogotovo). I sami ste rekli da se prijave proveravaju i to isto govori o pouzdanosti linije koja ne da nije pouzdana i zadovoljavajuća nego je najgora ubedljivo.

Šalje se najgori otpad umesto solidnog i pouzdanog #190 a #178 je isto skinut (nije da je bio odličan, ali je bio svakako bolji od ovog koji nikad ne dolazi).

E sad, još jedna stvar… nema se dovoljno ispravnih vozila ? Možda za ovu linij. Na 27E, 53, 83, 89 & 302 mogu da se šalju 5+ najnovijih a to što mi nemamo vozilo pa čekamo kao [*] po 20 minuta, nikome ništa ? Pa vozila sa 50 moraju da popunjavaju rupe… ali uglavnom na 305 & 307. To su dvostruki aršini i ništa drugo.

Ja kao neko ko plaća mesečnu kartu već godinama očekujem da imam čime da odem na posao i čime da se vratim. Ne da gubim vreme badava. To je neizvršena usluga… kao kada bi otisli kod frizera i on vas za to ošiša samo pola glave. Stalno nove linije stavljate pod pogon Kosmaj i onda se čudite što nema dovoljno vozila. Ocekujem da se dodaju vozila koja će biti stalna i koja će biti pouzdana. Da je zadovoljavajuća ne bih ni gubio vreme na ovo.

Kiza No Sleep objavljeno

  54 answers

  busevi.com 689 poena

  Linija 305 svakako spada u jednu od nepouzdanijih u predhodnom periodu (učestalo nepoštovanje planiranog reda vožnje), što se može i videti iz izveštaja na sajtu, a koji se odnosi na konkretne prijave putnika. Sve te prijave su u fazi provere i odgovori će biti dostupni po pristizanju u okviru izveštaja.

  Inače najbolji način za ukazivanje na probleme na određenoj liniji su konkretni podaci. Iz tog razloga i postoji odvojena opcija za dostavljanje prijave za nerealizovani polazak prema utvrđenom redu vožnje, jer tako nadležnima možemo predočiti konkretne podatke, koji su pored toga i javno dostupni, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta prevozne usluge.

  Predhodna tema “Primedbe na rad linije broj 305” zatvorena je jer je na konkretan dopis odgovoreno (odgovor je izdvojen), to nikako ne znači da je problem na liniji rešen i nastavljamo da i dalje zajedno sa vama pratimo rad linije i ukazujemo na propuste.

  Nadamo se da će nadležni, kako je i navedeno u odgovoru, uspeti da u narednom periodu poboljšaju realizaciju reda vožnje na autobuskoj liniji broj 305.

  busevi.com objavljeno
   Kiza No Sleep 200 poena

   Tačno tako. Nikome od nas koji čekamo svakog dana i kasnimo, nije u interesu da lažiramo podatke. Jednostavno problem postoji i problem se ne rešava.

   Garantujem vam da je bilo još dosta nerealizovanih polazaka na ovoj nepouzdanoj liniji, ali ljudi nisu obavešteni kao ja. Cesto po dolasku nazad čujem na stanici ljude kako se jadaju što nema vozila.

   Bilo bi po mom mišljenju super kada bi mogla da se dodaju 2 nova vozila (od sledećeg prerasporeda novih vozila za 2018.), koja će stalno voziti pored #181 #190 #754 #3211… ta vozila i idu stalno i dobra su, ostala su #80 (drma asfalt podiže, jedva ide) #84 (isto kao i prethodno), #110 (ok za starije vozilo), i ponekad #152 koji je nepouzdan.

   Nadam se boljem, zato se toliko i trudim.

   Hvala vam na odgovoru.

   Kiza No Sleep objavljeno
    Kiza No Sleep 200 poena

    Vozilo #451 kojim sam danas putovao (umesto #190) treba isključiti iz rada uopšte !

    Za sobom ostavlja crnu dimnu zavesu, znači zagađuje okolinu i skroz je zarđao iznutra… najstarija olupina koja je i unutra puna dima i koja ide maksimalno 30 km/h.

    Ako je ovo bolji prevoz ja zaista nemam reči. Ni ostali busevi nisu bolji… ili ne ide ili ide težak raspad, koji stane pored puta.

    Kiza No Sleep objavljeno
     Kiza No Sleep 200 poena

     Ponedeljak 21.05. – polazak sa terminima Boleč (06:26).

     Opet smo nas 20tak na pretposlednjoj čekali sledeći u 06:37 koji je lagano krenuo u 06:39.

     Rešavajte ovo, zašto smo mi “poslednja rupa na svirali” ?

     Kiza No Sleep objavljeno
      Kiza No Sleep 200 poena

      Utorak 22.05. – polazak u 06:15 nerealizovan (pokvaren #754), 06:26 – nema vozila.

      Neko bar da pokuša da nam pomogne ? Od svih buseva jedino #3211 dolazi.

      Sramota za SP Kosmaj… za šta ja plaćam mesečnu ?

      Kiza No Sleep objavljeno
       Рипањац 405 (anonymous)

       Уз #451, ту су и #2, #10, #18 и #20, који су такође зрели за ИНОС.

       Рипањац 405 objavljeno
        PN (anonymous)

        Npr 2, 10 i 18 su odlicni autobusi. Kad se pogleda odnos ulozenog i dobijenog verovatno su i medju najboljim u pogonu, a nisam primetio ni da se putnici nesto posebno zale na njih. Vas dvojica ste neverovatni. Ne moze ovde da se zivi od vasih zalbi na nerealizovane polaske (sto podrzavam, treba prijavljivati sve izostanke vozila), a s druge strane zahtevate rashod ispravnih autobusa samo zato sto vam se ne svidjaju.

        PN objavljeno
         Kiza No Sleep 200 poena

         @ Рипањац 405

         Zreli za otpad !!!

         Znaš li da jutros nisu došla vozila u 06:48 / 06:59… a ovaj nesrećni se pokvario.

         Skinuli su prvo #178, pa #190 a od pre 2 dana #181.

         [*]

         Kiza No Sleep objavljeno
          ×

          Prijava