Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Primedbe na rad linije broj 305

0

Postovani, jutros (22.12.2017.) u 06:26 sa Terminusa Bolec, nije krenuo bus… svakog dana ovaj polazak opsluzuje Conecto #178 (170-GV), koji se cesto kvari a nije resen problem koji sam vam nedavno prijavio (miris zagorelog motornog ulja pozadi)… svakog radnog dana ja tim krsem idem na posao, pa znam. Pretpostavljam da se pokvario.

Tom busu pod hitno treba remont, isto kao i busevima #155, #161, #162, #177

Bilo nas je oko 15 na stanici a u sledeci bus (06:37), je jedva moglo da se udje… sva sreca pa je to #3211 (i dalje ne radi displej za info) pa nismo cekali 25 minuta.

Pitam vas do kada ce slati raspale olupine nedostojne coveka na nase linije ?

Salju se iskljucivo dvocifreni kovcezi koji jedva idu, cesto se kvare, nemaju grejanje, vrata nisu pricvrcena… evo juce sam se vracao busem #48 kuci, bilo je hladnije nego napolju, sibao vetar sve vreme a vukao se vise od 30 minuta… danas ista prica sa busem #70… conecto #190 samo skinu i sta ih briga, a o novim busevima da ne govorim. Vidjam svakodnevno #2 na liniji 307 koja takodje ima ogromne probleme u funkcionisanju, kvare im se svakog dana isto kao i na ovoj jadnoj 305.

Od kada su odredili da nema pola GSP pola privatnik, nase linije su postale poslednja rupa na svirali… salju se najgori, a ako nema ne salju se. Stavrno postaje problem. Kasne ljudi a vreme je godine kada nije moguce otpesaciti par stanica.

Zasto postoje dvostruki arsini da neke linije imaju privatnika, neke vise od 5 najnovijih IK-112m MAN + nekoliko IK-112 LE… a neko dvocifreme kovcege ?

Ista situacija je i na liniji 405, koja je jos gora nego ove nase… ne dodju po 2 busa za redom !!!

Sta se moze uraditi po pitanju poboljsanja vozne usluge ? Hoce li se malo poboljsati posle preuzimanja poteza 500 od strane privatnika ? Ima li sanse i nas da preuzme privatnik ?

Kiza No Sleep objavljeno

  Best answer

  busevi.com 694 poena

  Odgovor nadležnih:

  Poštovani,

  Povodom učestalih prigovora korisnika usluga prevoza na realizaciju reda vožnje linije „305“, upućene Sekretarijatu za javni prevoz, Beokom servisu i JKP GSP „Beograd“, u prilici smo da Vam pružimo sledeće obrazloženje.

  Poslovi analize odvijanja saobraćaja i ostvarenja elemenata reda vožnje su redovne aktivnosti nadležnih organizacionih jedinica Preduzeća, prevashodno OJ „Planiranje i upravljanje saobraćajem“ i saobraćajnog pogona koji vrši realizaciju saobraćaja na konkretnoj liniji. Konkretno za liniju koja je predmet prigovora, pružamo Vam informacije o ostvarenjima elemenata reda vožnje u pogledu procenta realizovanih poluobrta i časova rada za prva četiri meseca 2018. godine:

  • mesec Januar – ostvareno 99,0% poluobrta odnosno 99,1% časova rada
  • mesec Februar –  ostvareno 94,8% poluobrta odnosno 97,1% časova rada
  • mesec Mart –  ostvareno 94,0% poluobrta odnosno 95,3% časova rada
  • mesec April –  ostvareno 94,3% poluobrta odnosno 94,9% časova rada

  Iz navedenih pokazatelja se može zaključiti da je pouzdanost linije na zadovoljavajućem nivou, premda svakako razumemo nezadovoljstvo korisnika prevoza usled učestalog neostvarivanja polaska u 06.26 časova radnim danima sa terminusa  „Boleč“ (na šta se odnosi više primedbi), što je posledica nedostatka dovoljnog broja tehnički ispravnih vozila za izvršenje plana angažovanja. Dežurni dispečeri Saobraćajnog pogona „Kosmaj“ u situacijama kada nemaju na raspolaganju dovoljan broj tehnički ispravnih vozila postupaju na način kako bi odmerenom raspodelom raspoloživih kapaciteta obezbedili nesmetano i pouzdano odvijanje saobraćaja na svim linijama javnog prevoza, vodeći računa o intervalu sleđenja tih linija. U takvim situacijama, najčešće ostaju nepopunjene turaže na tzv.  „šihtaškim“ polascima, odnosno onim turažama koje su predviđene za kraći rad na liniji, a upravo iz razloga kako bi posledice neuključivanja vozila u saobraćaj po putnike bile najmanje moguće.

  Takođe, mnogi polasci se realizuju ali sa zakašnjenjem usled smanjene protočnosti saobraćaja duž Smederevskog puta, posebno skretanja za naselje Kaluđerica i u zoni od naselja Mali Mokri Lug do raskrsnice sa Ustaničkom ulicom, što kod putnika može da stvori utisak da polazak zapravo nije ostvaren.

  Svesni smo i toga da za Vas kao korisnika usluga prevoza ovo nije zadovoljavajući odgovor, ali Vas molimo da imate u vidu da zaposleni u saobraćajnim pogonima gradskog prevoznika ulažu ogromne napore da za saobraćaj osposobe što veći broj vozila, kako bi Vas i naše druge sugrađane prevezli do željenih odredišta, poštujući pri tom primarne kriterijume kao što su tehnička ispravnost vozila i bezbednost saobraćaja, izvršavanje reda vožnje, komfor, čistoća i udobnost vozila, ali da nažalost, dolazi do kvarova vozila i njihovog otkaza tokom godina eksploatacije, što sve utiče na redovnost i odvijanja saobraćaja i pored ovih napora.

  Imajući u vidu sve napred navedeno, uveravamo Vas da ćemo učiniti sve što je u našoj moći da obezbedimo kvalitetniju uslugu na liniji „305“ i poboljšamo realizaciju elemenata reda vožnje u narednom periodu. Iskreno Vam se izvinjavamo zbog neprijatnosti i molimo za razumevanje.

  S poštovanjem,
  JKP Gradsko saobraćajno preduzeće “Beograd”

  Sve prijave primljene preko odgovarajuće forme na sajtu su u fazi provere, i po dobijanju odgovora od strane nadležnih šta su razlozi odstupanja, odgovori po konkretnoj prijavi, biće dostupni u okviru izvešataja nerealizovanih polazaka za konkretni mesec.

  busevi.com objavljeno

   53 answers

   Kiza No Sleep 201 poena

   Utorak 15.05. – polazak u 06:26 – nema vozila.

   Može li ovo da se reguliše već jednom ?

   Kiza No Sleep objavljeno
    Kiza No Sleep 201 poena

    @ Рипањац 405

    Videcemo sta ce se desiti… lako je uticati na ljude kada su nezadovoljni… pogledaj samo taksiste. Videce i ovi pa ce nastati haos. Ja se nadam da se nece desiti taj scenario iz ’97.

    I mislio sam da je ili taj #3219 ili je #3200… posto je u pitanju Mercedes. Ionako smo u manjku ispravnih vozila, ovo je bas trebalo.

    Inace video sam pre neko jutro #506 na liniji 306. Jel moguce da na 405 ne vozi nijedan Conecto ? :O

    Kiza No Sleep objavljeno
     Anonymous

     Ako je vozilo bilo novo, usrecili smo se, sigurno ce neko drugo premestiti na 302 jer je ta linija privilegovana od kad su im 2 busa izgorela.

     Koliko je ovo ultra neukusan i neprimeren komentar u kontextu ove nezgode, nemam reci…

     Anonymous objavljeno
      Рипањац 405 (anonymous)

      @ Kiza No Sleep

      #3219 је у питању, колико сам негде сазнао… ипак је сада најважније да се девојке брзо опораве, аутобус се да поправити. Иначе, када већ спомињеш мањак возача, стварно немам благог благцијатог појма што им макар мало не повећају те плате, ехеј, ем угрожавају њима здравље зато што неки возе чак и дупле смене, ем самим тим угрожавају безбедност путника и случајних пролазника, а исто тако доводе функционалност целокупног система градског превоза у питање. Само да се не понови 1997., када су незадовољни радници бушили гуме и скидали делове са возила! 🙁

      Рипањац 405 objavljeno
       Kiza No Sleep 201 poena

       Zbog manjka vozaca voze svi, znali da voze ili ne. Pise da je vozac lose procenio ulazak na stajaliste i zakacio jednu od pecurki koja je potom pala na devojke. Nadam se da ce biti dobro.

       Ako je vozilo bilo novo, usrecili smo se, sigurno ce neko drugo premestiti na 302 jer je ta linija privilegovana od kad su im 2 busa izgorela.

       Zna li se kad ce biti nova vozila ove godine ?

       Kiza No Sleep objavljeno
        Рипањац 405 (anonymous)

        Ово што се јуче десило на 302 је црвена лампица и велико упозорење да “Космај” уреди одржавање. Плус што сам сазнао да је у удесу учествовало једно од новијих возила (ИК-112ЛЕ). Желим брз опоравак повређеним девојчицама. 🙁

        Док саобраћајна полиција не почне да контролише исправност аутобуса до танчина, нема нама бољитка, нажалост… а када би почела, прилично сам уверен да више од 50% ГСП-ових возила не би смело на улицу. Зато, памет у главу и уредите одржавање, ако мислите да не дође до колапса превоза као 1997!

        Негде сам чуо да је возачу ипак позлило, да се тек вратио са боловања, мало би ми чудно било да бус који ни 3 године није напунио буде толико неисправан.

        Опет, ГСП је тај који дозвољава да возачи са разним здравственим проблемима смеју да возе. Такви возачи су општа опасност за све учеснике у саобраћају. Уопште ме не би чудило да немају ни систематски преглед како ваља. И возачу брз опоравак.

        Рипањац 405 objavljeno
         Kiza No Sleep 201 poena

         Slazem se sa tim… i “Lekon” je na svojim srednjevekovnim “FAP” vozilima ugradio displej i klimu i bolja su vozila.

         Oko #3211 su rekli da je pod garancijom i da  su se vise puta obracali proizvodjacu, bez uspeha… sta reci na to osim da su nesposobni ili da ne govore istinu. Ej jedno od najnovijih vozila u gradu a crkao displej… inace na jos novijem #3252 (linija 304) je prijava uspesno prosla i popravljeno je… samo sto je sad #3251 (linija 307) bez ispravnog displeja… neko im je dobro uvalio krs opremu.

         Tako da neka nam je svima sreca u pomoci, niti odrzavaju niti znaju da izaberu sta valja.

         Kiza No Sleep objavljeno
          Рипањац 405 (anonymous)

          @ Kiza No Sleep

          Што се потеза 400 тиче, “Ласта” је до 31.12.2015. одржавала један полазак на 408, на коме је умео да вози и један од оних аутобуса на спрат који је возио на линији 15!

          Рипањац 405 objavljeno
           ×

           Prijava