Problemi na liniji broj 405 – Nerealizacija planiranih polazaka – Potreba za angažovanjem novijih vozila | busevi.com

Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories

Problemi na liniji broj 405 – Nerealizacija planiranih polazaka – Potreba za angažovanjem novijih vozila

lazar89 (anonymous)

Svaki dan na liniji 405 izostaje svaki treci do cetvrti polazak! Danas 24.05.2017. nije saobracao polazak u 19:55h tako da je vozilo koje je islo na sledecem polasku isao do centra Ripnja 45 minuta iskrivljen na levu stranu. Zasto na liniji 405 ne saobracaju nova vozila marke – Ikarbusov mercedes ili nova manova? Na svakoj liniji saobracaju nova vozila osim na liniji 405!

lazar89 objavljeno

  87 answers

  Рипањац 405 (anonymous)

  Не, ово није кошмар, ово је јава! Данас се јасно видело колико је продужење друге линије БГ воза до Рипња (ако не и дуже) неопходно.

  Нису реализовани данашњи (14.04.2018.) поласци са Вождовца у 12:01 и 12:25. СКАНДАЛ БРУТАЛНИХ РАЗМЕРА!

  И надлежни што из ГСП-а, што из ДЈП-а, што из “Србија воза” само ћуте и ништа не раде да би нам олакшали, само нам отежавају… Измислили су изговор како је продужење БГ воза неизводљиво због непостојања двоколосечне пруге до Рипња. Није, него им је тешко да покрену мало сиве ћелије и ускладе ред вожње међународних и регионалних возова са БГ возом тако да БГ воз има предност у односу на остале. Звучи као лутање од теме, али ово итекако има везе са функционисањем целог система.

  А што се линије 405 тиче, да ли је, побогу, тешко да се 404 избаци из Беле реке и стави да окреће бар на Авали, тј. у Пиносави? Самим тим би се стекли услови и за пуштање нових возила због мање гужве. Маните ме популизама како су кривине преоштре и сличних, јер ово није Стелвио прелаз на Алпима, него траса линије 405. Нова возила морају, и понављам морају да буду ангажована на нашој линији. Сви изговори су неприхватљиви.

  Рипањац 405 objavljeno
  Рипањац 405 (anonymous)

  Драго ми је што су се Рипањци много више ангажовали по питању пријављивања нереализованих полазака и кашњења после мог апела, па смо дошли до поузданости од само 78% и 11 евидентираних нереализованих полазака у марту.

  Само тако наставите, то ценим, да коначно и ми једног дана добијемо нова возила!

  Рипањац 405 objavljeno
  Рипањац 405 (anonymous)

  Налетео сам негде на интернету на слику новог ИК-112ЛЕ (гар. број 3221) са натписом “405 ГЛУМЧЕВО БРДО”.

  Можда увертира за нека срећнија времена за нашу линију? Остаје да се надамо да је тако, да се коначно неко сетио и нас.

  Рипањац 405 objavljeno
  Рипањац 405 (anonymous)

  Јуче (16.03.2018.) се збио један немио догађај на нашој линији у смеру ка Глумчевом брду.

  Из приче своје комшинице, која је била у том аутобусу (возило је кренуло око 12:25 са Вождовца), аутобус је умало слетео у шуму приликом спуста низ Авалу, и да би то спречио, ударио је у саобраћајни знак и оборио га. Шта је узрок, да ли је возач мало брже возио, да ли му је позлило, да ли је возило имало недовољан притисак ваздуха у кочионим колима, могу само да нагађам, али ми је речено да је возач прилично брзо возио.

  Мишљења сам да, ако је то узрок, треба апеловати на возаче да прилагоде брзину условима на путу и тежини трасе саме по себи, и да никако не крећу са ниским притиском у кочионим колима, тј. да никако не преузимају такво возило из гараже.

  Такође, мишљења сам да би тај пут требало да буде ретрасиран у одређеној мери, тј. тамо где су кривине најоштрије (поготово она код школског рудника РГФ-а) треба пробити нову трасу. Не баш најјефтиније, али свакако неопходно решење ако мислимо да зглобови једног дана “загосподаре” нашом линијом. Нова возила су свакако неопходна, доласком нових (највероватније) ИК-112М очекујем расход старих “Мерцедеса” О405 (као што су гар. бројеви 202 и 203), ИК-101 и ИК-103 из 1996/7/8 и неких из 2001. (гар. бројеви 2, 10, 18, 20, 451, 42, 49), као и свих “ФАП”-ова А537 и појединих ИК-103Ф (гар. бројеви 110, 111, 112, 126, 127, 257, 262, 71, 75, 80, 87, 97, 99, 101 и 107).

  Рипањац 405 objavljeno
  Рипањац 405 (anonymous)

  Само да скренем пажњу да сам веома разочаран ажурношћу својих суграђана из Рипња по питању пријаве нереализованих полазака. Је ли вама то можда одговара? Испаде да није реализован само 1 полазак у току фебруара, а сви знамо да их је сигурно много више. Испаде 405-ица поузданија (98%) од 401 (78%) и 402 (92%) заједно. Док сам на каквом-таквом одмору, очекујете да вам стално вадим флеке, хајде да се мало и ви ангажујете ако мислите да се нешто промени и у нашој касаби. Немам речи. Иначе, ништа лично против Пиносаваца и Белопоточана, само скрећем пажњу да су све те линије “ту негде” по питању поузданости.

  Рипањац 405 objavljeno
  Рипањац 405 (anonymous)

  Ево једне веома интересантне поруке коју је оставио извесни посетилац сајта beobuild.rs, а која иде у прилог нашој борби за бољи превоз:

  Nešto razmišljam povodom nedavnog produženja linije 404. Dal uopšte ima potrebe za njom u ovom obliku. Mogli bi liniju 534 da produže do Trešnje, kako je isprva i bilo u planu, a 404-tku vrate na terminus Ripanj groblje. Oni su je i produžili do Bele reke pod izgovorom da belorečani traže direktnu vezu sa centrom Ripnja. U neko dogledno vreme, 404-tku bi mogli da produže do grada, nebi li rasteretili malo 405-icu na koju se toliko žale. 405-ici bi možda mogla da se ukine šihta u tom slučaju, i ista pusti na 404-tku, pošto bi ona u slučaju produženja do grada, pokrivala najopterećeniji deo trase 405-ice. No, da se vratim na 534-tku. Njenim produženjem do Trešnje, ipak se dobija kakva takva direktna veza do grada za stanovnike na potezu između avalskog puta i Ripnja, zbog kojih je između ostalog i uvedena. Sa dodatkom jednog vozila dobija se sasvim pristojan interval, a linija se vremenski produžava za nekih desetak minuta. Jedino, ako nisu hteli da je produže zbog mimoilažanja na pomenutom delu između Ripnja i avalskog puta, mada taj put i nije mnogo uži od avalskog puta. Nezgodno je presedati na tako retku lokalnu liniju, a ni na jednoj strani nema neke baš frekventne linije, s ozbirom da 405-ica kao najčešća ide na dvadesetak minuta van špica, dok kroz Prnjavor prolazi dosta linija, ali je među njima mnogo onih sa manje od deset polazaka dnevno, i uopšte često se dešava da idu i po tri autobusa jedan za drugim, pa onda pola sata ne prođe ništa, nekad i duže.

  Реално, и да продуже 404 само до Авале (или Пиносаве), као по оном мом предлогу, и то би био бенефит за Рипањ.

  Рипањац 405 objavljeno
  Рипањац 405 (anonymous)

  @ Putnik405

  Поштовани, проследио сам ову пријаву путем одговарајуће форме на даље поступање надлежнима.

  Прилично сам уверен да поузданост линије неће ићи изнад 50-60% уколико будемо пријављивали све и један нереализован полазак.

  Изгледа да ни јутрос није реализован неки од полазака, не знам који, али возило са поласком са Г. брда у 06:15 (иначе, гаражни број 80) је било толико пуно да се стајало на једној нози и аутобус је био нагнут на десну страну.

  Али зато 404 легално “цепа” са два-три путника унутра. УКИНУТИ 404 У ОВАКВОМ ОБЛИКУ, ТЈ. ПРЕУСМЕРИТИ ДА ИДЕ ОД ПИНОСАВЕ, ПРЕКО ЦЕНТРА РИПЊА ДО МАЛЕ ИВАНЧЕ. 407 ПОЈАЧАТИ СА ЈОШ 2 ВОЗИЛА. НЕ ТРЕБАЈУ НАМ ОВАКВЕ ФАНТОМСКЕ ЛИНИЈЕ. ДОКЛЕ ВИШЕ ОВАКО НЕРЕНТАБИЛНИ ПРЕДЛОЗИ?

  Рипањац 405 objavljeno
  Putnik405 (anonymous)

  Poštovani, želeo bih da vas obavestim da autobus na liniji 405 (broj autobusa 773) prokišnjava i sa leve i sa desne strane na sedišta. Takodje to isto vozilo se danas (07.03.2018.) pokvarilo na stajalištu “Kolonija”. U pitanju je polazak u 15:01 sa terminusa “Glumčevo brdo”.

  Putnik405 objavljeno
  Kiza No Sleep 102 poena

  @ Рипањац 405

  A sta je tu cudno ? Nema ko da saobraca i ceka se toliko dugo… dok na nekim linijama moze da vozi po 7 novih.

  Ja sam 2 dana kasnio na posao, isti polazak na mojoj liniji, prijavio i sta sad ? Opet su poslali istu lesinu, i da se opet pokvarila sta onda ?

  Privatizacija odredjenih linija je neophodna, sto pre !!!

  Kiza No Sleep objavljeno
  Рипањац 405 (anonymous)

  Јутрос (02. 03. 2018.) није реализован полазак са Глумчевог брда у 05:00.

  Овај нереализовани полазак је пријављен и преко одговарајуће форме, тако ће бити и са сваким наредним, али ћу сваки нереализовани полазак писати и овако како би сви имали увид у то колико очајан превоз имамо.

  Рипањац 405 objavljeno
  Anonymous

  Jedna stvar mi nije jasna. Da li je moguce da nijedan novi ikarbus ne mogu da stave na 405, sve sami lesevi od autobusa, ono nema ni u najbednijim zemljama sveta.

  Anonymous objavljeno
  Рипањац 405 (anonymous)

  Данас (21.02.2018.) није реализован полазак са Вождовца у 14:01.

  Ако овако наставите, грађани Рипња ће бити принуђени да блокирају Авалску улицу ускоро! Одлука о дану ће, у случају наставка малтретирања, бити донета почетком марта.

  Доста сте нас (мал)третирали као жртвену јагњад! Хоћемо или зглобне, или више соло аутобуса. И молим надлежне да престану више да се бакћу са глупавим предлозима који нису истински у интересу већине, типа продужење 404 до Беле реке. ОК је то за 407Л, али за 404, коју сам јутрос потпуно празну видео (жали Боже потрошеног горива и загађеног ваздуха), већ није. Ако нема возила, обједините погоне и препустите неке двоцифрене линије приватницима, и имплементирајте већ једном нову мрежу линија у центру града. Срамота једна, онолики трамваји из швајцарске донације вам труну у гаражи, а ви само измишљате неке нове фантомске аутобуске линије, или постојеће чините нефункционалним, а ионако неподношљив београдски смог чините још “ароматичнијим”.

  Рипањац 405 objavljeno
  Mića (anonymous)

  Danas nije dosao autobus u 10 i 48 sto krece sa Glumcevog brda, samo se pitam da li je normalno da 405 bude prebukirana svakodnevno, da nam salju krseve gde ne greju, da se mi smrzavamo po 20 minuta na stanici…

  Mića objavljeno
  Рипањац 405 (anonymous)

  Јуче (05.02.2018.) је возило са гар. бројем 86 остало у квару код стајалишта “Бели поток /Кумбара/” у смеру ка граду. Квар се догодио у касним поподневним часовима, а време поласка возила са Глумчевог брда ми није познато.

  Рипањац 405 objavljeno
  Рипањац 405 (anonymous)

  Космајци, наравно, ћерају по своме и на минусу…

  Јутрос (16.01.2018.) није реализован полазак у 05:00 са Глумчевог брда. Наредна два возила са поласцима у 05:15 и 05:30 са Глумчевог брда су била толико пуна на стајалишту “ЖС Рипањ” да уопште није могло да се уђе.

  ДОКЛЕ ОВА ТИРАНИЈА И ТЕРОР?

  Рипањац 405 objavljeno
  Рипањац 405 (anonymous)

  Данас (29. 12. 2017) није реализован полазак са Глумчевог брда у 12:28. ДОКЛЕ?

  Рипањац 405 objavljeno
  Рипањац 405 (anonymous)

  Јутрос дефиле покварених возила у смеру ка граду…

  Прво је дошло до квара возила са непознатим временом поласка са Глумчевог брда (највероватније у 05:45) код стајалишта “Чаршија”, а затим и до квара возила које са Глумчевог брда полази у 06:00 код стајалишта “Санаторијум”.

  АМАН, ДОКЛЕ?

  Рипањац 405 objavljeno
  Рипањац 405 (anonymous)

  Е ово је стварно више превршило сваку могућу границу, више ми је доста овог не терора, него ТЕРОРИЗМА!

  1. Због вашег “квалитетног” грејања у А – 81 сам, већ онако начет и под вирусом, попасао бронхитис. ИМАО САМ ТАКО ЈАК НАПАД ГУШЕЊА ЈУТРОС ДА САМ МИСЛИО ДА ЈЕ ГОТОВО СА МНОМ. ЈЕ ЛИ МИСЛИТЕ ДА САМ ЈА БЕЗВРЕДНА КРПА, ШТА?! Друго, ни возачима није лако да возе те кршеве! Више нећу ништа да молим, захтевам да проверите грејање у свим старијим возилима, па и да ангажујете нова возила! Плаћам 1120 динара месечно да добијем бронхитис зими или да колабирам у јулу, ПА СРАМ ВАС БРЕ БИЛО! И онда се Угљеша и компанија ваде сада већ отрцаним изговором “како се 50% грађана шверцује”. Ма важи, можда у Вашим влажним сновима, а те паре трошите на разне глупости. А онда је мрмот завио чоколаду у фолију и нашао “паметан” изговор да пребаци одговорност на оне који за то нису криви.
  2. Данас није реализован полазак у 14:01 са Вождовца.

  Извињавам се администрацији на оваквом наступу, али ово је више превршило сваку границу. Још кад помислим да се тим истим ледарама возе моји ближњи, моја породица, пријатељи… душа ме заболи. Молим вас, објавите ово, имајте разумевања, чисто да цео Београд види ову СРАМОТУ! Озбиљно разматрам да се, кроз једно 3 – 4 године ОДСЕЛИМ ИЗ РИПЊА.

  Рипањац 405 objavljeno
  Рипањац 405 (anonymous)

  Јујују, у овоме кршу возе народ!

  Данас сам се возио у возилу са гар. бројем 81 од центра Рипња до железничке станице. Није радило грејање, па је у возилу била таква ХЛАДЊАЧА да су ми се прсти укочили држећи се.

  Ако ћемо реално, и у “Ободиновом” фрижидеру је топлије него у нашим аутобусима зими!

  Рипањац 405 objavljeno
  Anonymous

  Nisam korisnik linije 405, ali želim da iznesem svoje mišljenje vezano za kvalitet vozila na ovoj liniji, jer svakodnevno vidjam vozila na liniji 405.

  Baš danas sam gledao vozila na potezu 400 koje održava GSP, naime čekajući svoju liniju 470 imao sam priliku da vidim kako prolaze autobusi na linijama 403, 402, 408, i to nekoliko polazaka na pomenutim linijama, sva vozila su bila nova u savršenom stanju, dok sam video za to vreme tri vozila na liniji 405, znači na tri polaska linije 405 uzastopno su poslata stara vozila, tri polaska linije 405 jedna za drugom poslata su vozila koja su toliko stara i rashodovana da uopšte nisu imali displej za označavanje broja linije, već je broj linije bio ispisan na papiru i zalepljen na staklu.

  Ovo vidjam svakodnevno dok čekam svoj autobus 470, svakodnevno se ponavlja ista situacija, sve linije imaju nove autobuse, samo na 405 od kako znam za sebe šalju raspade koji su za staro gvožđe.

  Ovo sam izneo samo da potvrdim da se ljudi iz Ripnja potpuno opravdano žale na kvalitet usluge prevoza na liniji 405, ovo što sam ja rekao moze potvrdito svako ko ima priliku da vidja vozila na liniji 405.

  Ripanjci nemaju pravo na normalne autobuse a mi iz Male Ivanče nemamo pravo na normalne intervale polazaka.

  PA DOKLE VIŠE AMAN, STA SU RIPANJ I IVANČA, JESMU LI GETO?

  Anonymous objavljeno
  Рипањац 405 (anonymous)

  Јуче ујутру (14. 12. 2017.) нису реализовани поласци у 06:00 и 06:14 са Глумчевог брда. Људи који су чекали на стајалишту “ЖС Рипањ” нису успели да уђу у наредно возило које са Г. брда полази у 06:27 и пешачили су на 407.

  И после ми неко прича како Рипањ има одличан превоз, а не живи у њему, ма дајте, молим вас!

  Рипањац 405 objavljeno
  Рипањац 405 (anonymous)

  Синоћ (13. 12. 2017) није реализован полазак са Трошарине у 21:55.

  Можда је и боље да су уместо за потез 500 расписали тендер за приватнике на потезима 300 и 400, ту су можда и потребнији, јер линије као што су 305, 307, 405 вапе за људским аутобусима…

  Рипањац 405 objavljeno
  Рипањац 405 (anonymous)

  Сваке друге вечери полазак у 21:55 са Трошарине не буде реализован, а полазак у 22:15 са истог терминуса касни. ДОКЛЕ?

  Рипањац 405 objavljeno
  Рипањац 405 (anonymous)

  Возило са гар. бројем 70 је данас остало у квару између стајалишта “ЖС Рипањ” и “Колонија” у смеру ка Вождовцу. Време поласка са Глумчевог брда ми није познато. ДОКЛЕ ВИШЕ ОВАЈ ТЕРОР?

  Рипањац 405 objavljeno
  Рипањац 405 (anonymous)

  Па наравно, “Космај” не би био то што јесте без буџевина и оригиналних, врло маштовитих идеја.

  Елем, синоћ није реализован полазак у 21:35 са Вождовца. Приметио сам да возачи у последње време ПРУТОМ мере ниво горива да виде да ли може да догура до Глумчевог брда, као у “срећна” времена пре 5, 6 година. Шта се то дешава у “Космају”, КРАДЕ СЕ ГОРИВО МОЖДА?

  И замените оног пристрасног отправника на Вождовцу, само нам загорчава живот. Стално аутобуси на линији 405 морају да развозе прво Бели Поток и Пиносаву кад загусти, као да не постоје линије 33, 47, 48, 49, 59, 78, а сада и 94 да се са неке од њих скине возило.

  Рипањац 405 objavljeno
  Kiza No Sleep 102 poena

  Video sam, ne znam zbog cega, mozda je to leti bilo neophodno da se lakse hlade ?

  Kod mene na 305 voze #178 koji je uzasan, kvari se jako cesto i na uzbrdici se oseca neko zagorelo ulje ili izduvni gasovi koji ulaze kroz grejanje… onda imamo jos i #181 & #190 koji su zaista odlicni.

  307 ima raspad, #155, #161, #165, #177.

  Sve te bi trebalo opraviti.

  #185 je bio premestan par puta i slazem se da je super, isto kao i #199.

  Kiza No Sleep objavljeno
  Рипањац 405 (anonymous)

  Ови из 2003. (145 – 179) јесу олупине, али то не важи за серију из 2005. (180 – 199, они са великим хладњаком позади и климом). Примера ради, 185 је један од најбољих из те серије. Не знам да ли сте видели да многим “Конектима” висе поклопци мотора на задњој стени?

  Рипањац 405 objavljeno
  Kiza No Sleep 102 poena

  Ej druze, ja sam danas video #163 na liniji 307, a #172 se seta po potrebi na 311.

  Po meni bi trebalo 80% Conecta poslati na remont, sve cesce se kvare a naravno da ne mogu da traju vecno.

  Nadam se novim vozilima za Kosmaj, tuga ziva sto nas ove olupiune voze, ne zna se koja je gora :/

  Kiza No Sleep objavljeno
  Рипањац 405 (anonymous)

  Општи кркљанац синоћ (21. 11. 2017.) на Вождовцу!

  Прво није реализован полазак у 21:55 са поменутог терминуса. Да би се исти надокнадио, остварен је некакав “фантомски” полазак у 22:10, тј. комбинација поласка линије 407 у 22:00 и непознатог поласка линије 405. Полазак у 22:15 није реализован.

  Закључак и порука свим суграђанима у овом делу Рипња: ако хоћете бољи превоз и нове бусеве, БЕЖИТЕ из ове [*]! Не дајте да вас (мал)третирају као грађане ШЉ реда, као логораше! Бели Поток, део Рипња око Трешње и Раља имају 300 пута бољи превоз од осталих насеља: 402 је одлична линија, 406Л такође. На 408 раде 2 нова возила – 3218 (ИК-112ЛЕ) и 3252 (ИК-112М). Тако да, закључак је више него јасан!

  Рипањац 405 objavljeno
  Рипањац 405 (anonymous)

  @brainiac

  Још не размишљамо из разлога зато што се асфалтира Авалска улица у Рипњу, али ако тако наставе, чека их, вала, и тај сценарио. Нека се дозову коначно памети, ако мисле да све прође без опструкције и протеста.

  Елем, видех данас 2 “Конекта” на 405 – 163 и 172. Зна ли неко да нису којим случајем постали редовни?

  Рипањац 405 objavljeno
  brainiac 97 poena

  Da li je moguće da još ne razmišljate o blokiranju ulice?

  brainiac objavljeno
  Рипањац 405 (anonymous)

  Гаражни бројеви возила редовних на 405 (за која поуздано знам):

  76, 81, 86, 100, 106, 108, 109. Свих 7 возила је типа Икарбус-ФАП ИК-103Ф. Ти кршеви нису НИ ЗА ШИХТУ. Ако им је лоша инфраструктура константно изговор за неслање нових возила (тренутно се асфалтира Авалска улица у Рипњу, дуго смо чекали), питам се како ће да се ваде када сва ова возила која је @ Anonymous навео буду зрела за отпад (у ствари, то су већ сада)?

  Боље да су паре које су олако и офрље улупали и бацили у сређивање и “климатизацију” (намерно под наводницима) ових кркела уложили у боље одржавање и ремонт свих ИК-112Н из 2008.

  Топ 2 изговора које ДЈП и ГСП стално “фурају” када треба да се пошаље нови бус су:

  1. лоша инфраструктура;
  2. шверц.

  Ниједан од ова 2 изговора није видео истину. Прво, има градова у којима нови бусеви возе ПО ЈОШ ГОРИМ ПУТЕВИМА него наша 405 – ица, чак су и боље одржавани од наших, а што се шверца тиче то чине највише средњошколци и пензионери. 95% запослених ИМА карту.

  Примера ради, пут којим иде 402 од Кумбаре до окретнице у Б. Потоку је био у можда и горем стању од нашег пре реконструкције, па су се и тада слала боља возила тамо. Напомињем да ово никако не пишем како бих дискредитовао поменуто насеље, већ како бих уверио надлежне да попусте и скину неколико новајлија са нпр. 53.

  А ако одбију да попусте, хвала Богу и за то постоји решење – миран протест, о коме још не размишљамо, али свакако долази у обзир као опција.

  И замолио бих надлежне да, ако је икако могуће, поставе камере у близини нових стајалишта у Рипњу. Надстрешница на стајалишту “ЖС Рипањ” у смеру ка граду је већ урнисана, упрљана, ишарана. Квислинзи МОРАЈУ ДА ОДГОВАРАЈУ ЗА СВОЈА НЕДЕЛА.

  Рипањац 405 objavljeno
  Рипањац 405 (anonymous)

  П. С. Мала исправка: гар. бројеви од 295-297, 490, 493-497 и од 771 до 776 нису “Мутанти”, него класични ИК-103. ИК-103Ф (популарни “Мутант”) се од класичне “стотројке” разликује по томе што има хладњак на десној страни.

  Рипањац 405 objavljeno
  Anonymous

  Zbog lose infrastrukture linije 405, umesto novih vozila, saobracaju iskljucivo Ik 103F.

  Najcesce su Gb: 86, 99, 101, 107 (Jedan od najgorih) i 109. Sem Ik 103F, cesto su i na 405 Fapovi (Fap A537): 111, 112, 257, 261 i 262. Mutanti su kupljeni 2005 i 2006. sa Gb od 70 do 109, od 295 do 297, 490, od 493 do 497 i od 771 do 776. Rashodovani su Gb: 72, 73 (Potpuno izgoreo 2014), 74 (Potpuno izgoreo 2017), 79, 82 (Potupno izgoreo 2013), 85, 88 (Potpuno izgoreo 2015), 92 (Potpuno izgoreo 2013), 94, 102 (Potpuno izgoreo 2013), 104 (Potpuno izgoreo 2014 na 405 u Ripnju), i 772 (Sudar). Ostali rade. Gb 490 pripada Novom Beogradu, 775 i 776 pripadaju Karaburmi a ostali pripadaju Kosmaju. Fapovi su dolazili u Gsp: 2001, 2002 i 2003 godine. Sa Gb od 110 do 129, od  256 do 274. danas su u saobracaju Gb: 110, 111, 112, 119, 126, 127, 257, 261 i 262. Ostali su rashodovani. Gb 110 se zapalio 2015.

  Anonymous objavljeno
  Рипањац 405 (anonymous)

  Знам да ће многи помислити да се ради о некаквом политичењу (иако није), можда ми овај коментар не буде одобрен, али главни проблем (реално) лежи у две ствари:

  1) пристрасни отправници на Вождовцу, који раде како им се ћефне, не презају чак ни да скину возило са линије 405 и да одраде комбинованз туру 402+401+405 и слично;

  2) МЗ којој није стало до грађана (и коју треба СМЕНИТИ).

  Рипањац 405 objavljeno
  Рипањац 405 (anonymous)

  Данас је полазак у 13:48 са Трошарине остао у квару код стајалишта “Чаршија”. Полазак у 14:01 са Трошарине није реализован. ДОКЛЕЕЕЕЕЕ?

  Рипањац 405 objavljeno
  Рипањац 405 (anonymous)

  Јуче није реализован полазак са Глумчевог брда у 06:20.

  Данас нису реализовани поласци са Вождовца у 14:28 и 14:41.

  Само нека они наставе овако, ако се ништа до Нове године не буде урадило по питању побољшања превоза на линији 405, направићемо ЈОШ ВЕЋУ и ЈОШ ДУГОТРАЈНИЈУ блокаду пута него летос!

  Рипањац 405 objavljeno
  Рипањац 405 (anonymous)

  Није реализован полазак у 21:55 са Вождовца вечерас (24. 10. 2017.). АМАН, ЗАМАН?

  Рипањац 405 objavljeno
  Рипањац 405 (anonymous)

  Сага се наставља…

  Није реализован полазак са Глумчевог брда данас (18.10.2017.) у 12:28.

  Рипањац 405 objavljeno
  Рипањац 405 (anonymous)

  Добио сам и информацију да исте вечери није реализован ни полазак у 21:35. ОВО НИЈЕ ХУМАНО!

  Рипањац 405 objavljeno
  Рипањац 405 (anonymous)

  До мојих ушију је допрла информација да синоћ (11.10.2017) нису реализована 2 поласка са Вождовца (у 20:35 и 20:55). АМАН, ДОКЛЕ ВИШЕ ОВАЈ ЈАВАШЛУК?!

  Рипањац 405 objavljeno
  Sergej 35 poena

  Ne razumem koji je razlog da na liniju 405 konstantno šalju  raspale autobuse, stvarno nije jasno zbog čega se to dešava.

  Ja ne koristim liniju 405, ali vidjam svakodnevno autobuse na toj liniji, svaki dan vidim i srećem autobuse sa linije 401, 402, 403, 408,i sva ta vozila su uglavnom nova, ali na 405 šalju takve raspade da je ono stvarno užasno, ta vozila na 405 nemaju ni mogućnost da imaju displej na kojem piše  relacija, već kao pre 10g nalepljen papir sa brojem linije, vozilo toliko bučno kao bager.

  Da li se neko namerno tako urotio protiv Ripnja isto kao sto se uporno diskriminise i Mala Ivanča, ja stvarno ne znam, opet Ripanj  ima daleko veći broj polazak od Male Ivanče, ali je  neshvatljivo da od svih GSP linja poteza 400 samo za Ripanj šalju onakve raspale autobuse, stvarno je nehumano.

  Sergej objavljeno
  Рипањац 405 (anonymous)

  Јуче (09.10.2017.) није реализован полазак са Г. брда у 12:28.

  Рипањац 405 objavljeno
  Рипањац 405 (anonymous)

  Гар. број 86 затечен вечерас у квару на линији 405 у смеру ка Глумчевом брду. Време поласка са Вождовца ми није познато.

  Рипањац 405 objavljeno
  Рипањац 405 (anonymous)

  Црче јутрос гар. број 96 на стајалишту “Раковица село /спомен чесма/” у смеру ка Вождовцу. Време поласка са Г. брда ми није познато. ДОКЛЕ БРЕ?

  Рипањац 405 objavljeno
  Рипањац 405 (anonymous)

  Синоћ није реализован полазак у 21:35 са Вождовца. ДОКЛЕ ВИШЕ?

  Аутобуси су нам у катастрофалном стању, једни од најгорих на територији Београда. Када ћемо ЗАСЛУЖЕНО добити нова возила? Слушам јуче неки ИК-103Ф у пуној брзини, чује се као болид Формуле 1. СТРАШНО!

  Рипањац 405 objavljeno
  Рипањац 405 (anonymous)

  Зашто поједини поласци са Глумчевог брда сваког дана касне по 10 минута? Конкретно полазак у 12:40 данима на стајалиште “ЖС Рипањ” пристиже у 13:10, иако је предвиђено време доласка 13:00. Чему овакав третман овог дела Рипња? То је првокласна бахатост и непрофесионализам. И док су кварови на неким другим линијама изузетак, овде је то правило: рачунајте да бар 10, 15 полазака свакодневно НЕЋЕ бити остварено. Линија 307 има одличног пандана у виду линије 405 (или је ту титулу наследила, не знам какво је сада стање на потезу ка Винчи). Што се не испрсите да ангажујете неки Конекто, делују веома издржљиво, као створено за ову линију, а чујем да су некима поправили и климе, једно 3 – 4 би нам добро дошла.

  Рипањац 405 objavljeno
  Рипањац 405 (anonymous)

  Док им не рикну сви стари аутобуси, онда ће да виде како могу да раде и нови, неће изналазити изговоре како не смеју да их пошаљу због овога и онога.

  Катастрофа од линије, сваког дана изостане бар 10 полазака, аутобуси дрндави , прљави, без климе лети, а неки и без грејања зими. Да не помињем да поједини возачи возе низ оно брдо између стајалишта Санаторијум и Чаршија као Шумахери. Не дај Боже да неко излети испред аутобуса, да тада нагло закочи пола путника би завршило на Ортопедији! Конкретан пример: возило гр. бр. 86, полазак у 13:00 са Вождовца, датум 16. 08. 2017.

  Рипањац 405 objavljeno
  Рипањац 405 (anonymous)

  Исправка: полазак у 13:20 са Вождовца, датум 16.08.2017.

  Рипањац 405 objavljeno
  Ana (anonymous)

  Ove nedelje od cetiri dana polazak sa Glumcevog brda u 14:40 je realizovan samo jedan dan. Sramota. Dokle ce ovako da bude?!

  Ana objavljeno
  Nova poruka…
  Dodaj fotografiju dodaj link fotografije