Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Predlog za izmenu relacije autobuske linije broj 78 (Zemun /Novi grad/ – Naselje Stepa Stepanović)

0

Predlazem izmenu trase autobuske linije 78. Naime izmena se odnosi na to da pocetna stanica ne bude na Banjici 2 vec u naselju Stepa Stepanovic. Naime, autobus bi umesto da iz Crnotravske skrene u Paunovu produzio pravo, trasom linije broj 49.

Ovim bi se u mnogome povezalo ovo veliko beogradsko naselje sa centrom grada i Novim beogradom.

pavlep objavljeno

  22 answers

  Рипањац 405 (anonymous)

  Одличан предлог, заиста!

  Много би значило и нама који гравитирамо приградским насељима, посебно у повратку из школе/са посла, зато што бисмо могли на миру да уђемо у аутобусе са потеза 400 и заузмемо место, сигурно знате и сами како је то када се аутобус напуни већ на почетној станици, па када улазите на првој следећој стојите “на једној нози”.

  Плус, окретница трола би се додатно растеретила, имајући у виду да се ускоро планира скраћење “Ластиних” линија до терминуса Бањица 2.

  Пуна подршка!

  Рипањац 405 objavljeno
   sole 461 poena

   To što je u planu da se skrate pojedine linije sa Lastinog poteza 400 (nekadašnji ITS 2) , ne znači da će tako i biti , što najbolje pokazuje broj implementiranih predloga Nove mreže linija za nekadašnji ITS 1. Što se tiče samog predloga , prema onome što sam izračunao , bilo bi potrebno pet minuta više od Zemuna do Stepe i pojačanje od jednog vozila kako bi se mogao ispoštovati sadašnji takt.

   Sa druge strane , bilo bi dobro da se u tom slučaju i linija 49 produži do okretnice “Kumodraž II” , zato što veliki broj ljudi iz tog naselja gravitira ka Stepi , što zbog toga što su upisali decu u vrtić i školu , što zbog Mega Maxija.

   sole objavljeno
    nela (anonymous)

    Poštovani,

    Izvanredna je ideja da se linija 78 , produži do Naselja Stepa. Slažem se sa svim navedeni razlozima i od srca ih podržavam. Navela bih još jedan razlog, veoma bitan. U Naselju Stepa ima mnogo male dece, a nemaju ni Dom zdravlja, a produženjem linije 78, stanari bi direktno bili povezani sa Institutom za majku i dete (stanica autobusa 78 u Tošinom bunaru, blizu Instituta).

    nela objavljeno
     Nate (anonymous)

     Banjica je dugo cekala na autobusku liniju koja je povezuje sa novim delom Beograda. Smatram da je ta linija od krucijalnog znacaja za Banjicu II u kojoj se vec od starta veliki broj putnika vozi. Nama koji zivimo na Banjici je i najmanji pokusaj da se dodje u kracem roku do nekog prometnog dela grada, a da nije centar, odvec isprekidan na 3 ili cak 4 presedanja. S druge strane liniju 49 najcesce vidjam polupraznu na potezu od Pinka ka naselju S.Stepanovic.

     Nate objavljeno
      Рипањац 405 (anonymous)

      Ја сам је, богами, у 80% случајева пуну виђао.

      Ретко кад подржим предлоге за неку централну линију, ипак је приград моје главно подручје занимања, али овај ми се стварно свиђа.

      Мени лично не би било тешко да идем тролом три, четири станице па да преседам на 78, ипак је лакше преседати у граду него у приграду.

      Рипањац 405 objavljeno
       Nate (anonymous)

       Vama bi bilo lakse, ali mnogima ne bi. Pogotivo jer je na Banjici vecinski starije stanovnistvo. Izmena 78 bi bila vrlo frustrirajuca. Medjutim ako se to ipak desi u korist naselja S.Stepanovuc, linija 49 takodje bi trebalo biti izmenjena. Eto, dobro bi bilo da se zamene ove dve linije tako da na kraju 49 okrece na Banjici 2.

       Nate objavljeno
        Milica (anonymous)

        Podrzavam da se linija 78 produzi do naselja Stepa Stepanovic. Na Banjici II se ipak okrecu i dve trole, a u naselju SS jedna 49 ciji je poslednji polazak iz naselja u 22:20h

        Milica objavljeno
         Anonymous

         Ne podrzavam ovaj predlog. Neka uvedu liniju od Slavije do Naselja Stepe Stepanovic. To malo, pa hoce da oduzmu mestanima Banjice 2.

         Anonymous objavljeno
          Nova poruka…
          Dodaj fotografiju dodaj link fotografije