Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Saobraćajna inspekcija kontrolisala rad linije 711 (Novi Beograd /Paviljoni/ – Šimanovci)

0

Republička saobraćajna inspekcija isključila je iz saobraćaja autobus GSP “Beograd” koji je vozio od Ugrinovaca do Šimanovaca i oduzela saobraćajnu dozvolu i registarske tablice na period od 10 dana.

Reč je o produženoj liniji 711, tačnije delu trase koji se od Ugrinovaca do Šimanovaca vodi kao ugovoreni prevoz, ali u praksi funkcioniše kao međumesna linija, jer Šimanovci ne pripadaju Beogradu već Pećincima. Premda je žiteljima Šimanovaca gradski prevoz dobro došao, to je zasmetalo drugim prevoznicima koji imaju registrovane linije za to naselje i koji su prijavili GSP za nelegalni prevoz.

Bilo je prijava za nelegalan rad GSP “Beograd” na liniji Ugrinovci – Krnješevci – Šimanovci zbog neposedovanja registrovanog i overenog reda vožnje. Prijave su podneli prevoznici “Crnogorac ekspres” iz Beograda, SP “Lasta” i “Panpontransport” Novi Sad, koju je podneo u ime “Master busa” iz Rume – kažu u Inspekciji, dodajući da su na teren izašli 7. novembra.

U GSP-u kažu da su po potvrdi Ministarstva za saobraćaj registrovani za međumesni saobraćaj, a da linija za Šimanovce nije redovna, već je u eksperimentalnom režimu rada.

Na isti način GSP organizuje i prevoz za Opovo (linija 110) i Čentu.

Izvor: Blic

busevi.com objavljeno

  3 answers

  Dragana (anonymous)

  Ovaj Crnogorac Expres vozi trasom koja mu tog dana odgovara i tretira putnike bez imalo respekta. Vozaci u Lasti puse i oslovljavaju putnike sa bako i deko. Neretko se desava da se autobus iskljuci iz saobracaja i ne pojavi dok putnici na stanici cekaju. U vozilo se sme uneti samo ono sto se pojedinom vozacu ucini prihvatljivo, a da pri tome ne znaju da li uopste postoji pravilnik o tome. Ako je neko medju putnicima novi moze se desiti da mu u toj medjumesnoj Lasti naplate vise za kartu. Nije cudo sto im smeta konkurecnija, jer ne bi mogli da se bahato ponasaju ako imamo alternativu.

  Dragana objavljeno
   Anonymous

   A linija 4195 – Mladenovac-Klisura?

   To je linija za Kusadak, a zavnično ide do Ž.S.Kovačevac koja se nalazi na granici opština Mladenovac i Smed. Palanka. Za nastavak se kupuje doplatna karta.

   Anonymous objavljeno
    Anonymous

    Bravo za inspekciju, svaka Vam čast! Konačno jednom pravda da trijumfuje! Bravo!

    Anonymous objavljeno
     ×

     Prijava