Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Trolejbuska mreža ka novom terminusu u Dunavskoj ulici

0

🚎

Predviđena izgradnja trolejbuske kontaktne mreže u funkciji terminusa u Dunavskoj ulici i izgradnja kontaktne mreže u Nemanjinoj ulici, na Gundulićevom vencu i Terazijama, kao i polaganje napojnih kablova za ispravljačku stanicu u Cvijićevoj ulici.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je precizirao da trolejbuska kontaktna mreža u funkciji terminusa u Dunavskoj ulici obuhvata izgradnju nove ispravljačke stanice na uglu Cvijićeve i Ulice Draže Pavlovića, kao i izgradnju oko dva kilometra kontaktne mreže trasom ulica: Cvijićeva – Venizelosova – Gundulićev venac – Žorža Klemansoa – Dunavska.

Na ovom potezu biće rekonstruisane i tri raskrsnice kako bi se omogućilo kretanje planiranog trolejbuskog saobraćaja. Rekonstruisaće se ukrštanja ulica Venizelosove i Cvijićeve, Venizelosove i Gundulićevog venca, kao i Gundulićevog venca i Žorža Klemansoa. Očekivano je da radovi traju najviše 180 dana od uvođenja izvođača u posao.

Jedan deo napojnog voda biće projektovan i položen trasom od Omladinskog stadiona na Karaburmi do ispravljačke stanice u Cvijićevoj ulici, dužine oko tri kilometra, dok će drugo napajanje biti sprovedeno na saobraćajnim površinama od Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković” do ispravljačke stanice, u dužini od jedan kilometar.

Osim napajanja ispravljačke stanice u Cvijićevoj, ovim tenderom će se pribaviti i tehnička dokumentacija i izgraditi kontaktna mreža u Nemanjinoj ulici, između Trga Slavija i Kneza Miloša, čime će na raskrsnici Kneza Miloša i Nemanjine biti omogućen pun program trolejbuskih veza iz obe ulice.

Projektovaće se i izgraditi nova trolejbuska mreža dužine oko 200 metara duž Ulice Gundulićav venac, a poslednji posao u okviru javne nabavke tiče se izgradnje kontaktne mreže sa svim pratećim elementima za privremenu trolejbusku okretnicu kod Palate „Albanija” zbog zatvaranja Trga republike za saobraćaj tokom rekonstrukcije. Izrada tehničke dokumentacije za sva četiri posla treba da bude završena u roku od pet meseci od početka projektovanja, dok je planirano da radovi traju dva meseca od pribavljanja odgovarajućih odobrenja za izvođenje i uvođenja izvođača u posao – poručio je zamenik gradonačelnika.

Tenderi se sprovode u okviru razvoja trolejbuske mreže koja će pokrivati nove pravce, između ostalog i u cilju izmeštanja trolejbusko-autobuske okretnice sa Studentskog trga na novu povoljniju lokaciju u Dunavskoj ulici. Osim prilaza samoj okretnici, ovim tenderima obezbediće se i tehnička veza za prilaz garaži za trolejbuse.

beograd.rs

busevi.com objavljeno
    ×

    Prijava