Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Učestalo ranije kretanje na polasku u 06:49h sa terminusa “Batajnica /Železnička stanica/” (07.2018)

0

Postovani,

Autobus na liniji 73 koji po redu voznje sa zeleznicke stanice u Batajnici radnim danima polazi u 6:49h, a kojem je osnovna uloga prevoz putnika svako jutro polazi ranije, odnosno cim vozac autobusa primeti da bg voz dolazi na stanicu. Posto sam redovan putnik i moje dalje putovanje zavisi od tog polaska, kako bi moje kolege i ja stigli na vreme na posao, molim Vas da ukazete vozacu da postuje vreme polaska i da ne bezi od putnika. Napominjem da je prethodni vozac postovao red voznje i putnike, ali je ocigledno doslo do smene vozaca na toj liniji. Nadam se adekvatnom resavanju ovog problema. Unapred zahvaljujem!

busevi.com objavljeno

  Best answer

  busevi.com 694 poena

  Odgovor nadležnih:

  Poštovani,

  Povodom prigovora korisnika usluga prevoza na pridržavanje reda vožnje linije „73“ sa polaskom u 06.49 časova sa terminusa „Batajnica /železnička stanica/“, obaveštavamo Vas da su stručne slučne službe nadležne organizacione celine Preduzeća, Saobraćajnog pogona „Zemun“, koji vrši realizaciju saobraćaja na ovoj liniji, detaljno ispitale navode iz prigovora i utvrdile da je isti osnovan.

  Naime, uvidom u podatke sistema za praćenje vozila javnog prevoza, funkcija praćenje u prošlom vremenu, utvrđeno je odstupanje od reda vožnje u smislu ranije realizacije polaska u 06.49 časova za 1-2 minuta i to vozilom garažnog broja A – 899. Odgovorni vozač je identifikovan i pozvan na razgovor, te je tom prilikom upozoren na dužnost pridržavanja reda vožnje, opomenut da poštuje odredbe Pravilnika o obavezama saobraćajnog osoblja u JKP Gradsko saobraćajno preduzeće „Beograd“ i obavešten da će protiv njega biti preduzete odgovarajuće mere u skladu sa internim aktima Preduzeća ukoliko se ovakav i sličan propust ponovi u narednom periodu.

  Takođe Vas obaveštavamo da je zaposlenima nadležne organizacione celine naložena mera pojačane kontrole rada vozača i strogog poštovanja radne i tehnološke discipline. Putnicima se izvinjavamo zbog neprijatnosti i zahvaljujemo na ukazanom propustu. Ujedno koristimo priliku i da Vas obavestimo da se kontrola rada saobraćajnog osoblja sprovodi permanentno i da se za sve uočene nepravilnosti u smislu poštovanja radnih obaveza, radne discipline i tehnoloških uputstava i procedura, preduzimaju za to odgovarajuće mere, prevashodno u cilju dodatne edukacije i instruktaže zaposlenih, a u slučaju težih povreda ili ponovljenih nepravilnosti, preduzimaju se i za to predviđene mere Zakonom o radu i Kolektivnim ugovorom u JKP GSP „Beograd“. U uverenju da se ovakve i slične situacije u radu odgovornog vozača neće ponoviti, ostajemo na raspolaganju i ubuduće.

  S poštovanjem,
  JKP Gradsko saobraćajno preduzeće „Beograd“

  busevi.com objavljeno
   ×

   Prijava