Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Uređenje stajališta “Kružni put” i “Zemljoradnička” (od 18.07.2017)

0

Od utoraka 18.07.2017. godine po nalogu Sekretarijata za javni prevoz izvode se radovi na adaptaciji i uređenju autobuskih stajališta „Kružni put“ linija poteza 400 u Ul. Patrijarha Germana (b.n. Bulevar JNA), kao i istomenog stajališta linije br. 406L u Ul. Zemljoradnička.

Nakon izrade tehničke dokumentacije, u okviru koje je izvršena analiza više saobraćajnih i građevinskih parametara karakterističnih za predmetnu lokaciju, na osnovu višegodišnjih zahteva građana da se se urede stajališta u zoni raskrsnice ulica Bulvar patrijarha Germana i Zemljoradnička, po nalogu Sekretarijata za javni prevoz započeti su radovi uređenja predmetnih saobraćajnih površina.

U okviru radova predviđena je izgradnja i proširenje autobuske niše stajališta „Kružni put“, u smeru ka Avali, uređenje prilaznih pešačkih staza i stajališnog platoa, u smeru ka Banjici, korekcija radijusa krivine i izgradnja saobraćajnog ostrva sa usmeravanje saobraćaja na raskrsnici sa Ul. Zemljoradnička, kao i uređenje stajališnog platoa stajališta „Kružni put“ linije 406L, u smeru ka Trošarini. Takođe, u okviru navednih radova, po nalogu JP „Putevi Beograda“ biće izvršena i rehabilitacija kolovoza u zoni navedene raskrsnice.

Ukupna vrednost radova iznosi 6.500.000,00 dinara.

Dok traju radovi, predmetna stajališta su privremeno izmeštena na alternativne lokacije, u nazad na rastojanju od postojećih 70-80 metara.

busevi.com objavljeno

  Best answer

  busevi.com 662 poena

  Radovi na rekonstrukciji stajališta “Kružni put” (linije poteza “400”) u ulici patrijarha Germana i Zemljoradničkoj ulici su završeni, i linije stajališta koriste počev od 25.09.2017.

  Radovi na predmetnoj poziciji tretirali su uređenje nedefinisane saobraćajane površine u okviru koje je rešavano ukrštanja tri saobraćajnice i pozioniranje i izgradnja tri autobuska stajališta. Cilj projekta je bio da se postojeće autobusko stajalište u smeru ka centru grada izmesti iz raskrsnice, prošire i koriguju elementi autobuskog stajališta u smeru ka Avali, kao i da se izvrši kanalisanje i definisanje tokova dinamičkog i pešačkog saobraćaja na navedenoj raskrsnici.

  Završetkom radova autobuska stajališta u Ul. patrijarha Germana su dobila površine sa jednovremeno pristajanje dva tipska vozila, izvršeno je definisanje i povezivanje svih putničkih i pešačkih površina, dok je u samoj raskrsnici korigovan radijus krivine i izgrađeno saobraćajno ostrvo sa usmeravanje saobraćaja na raskrsnici sa Ul. Zemljoradnička. Takođe, po nalogu JP „Putevi Beograda“ izvršena je rehabilitacija kolovoza u zoni navedene raskrsnice.

  Korekcijom geometrije autobuskog stajališta “Kružni put” u smeru ka Avali, omogućeno je njegovo uspostavljanje i korišćenje i na trasi linije 406L koja u redovnom režimu saobraća Zemljoradničkom ulicom.

  Ukupna vrednost izvedenih radova iznosi 6.500.000,00 dinara.

  busevi.com objavljeno

   4 answers

   Рипањац 405 (anonymous)

   Проблем са најавом стајалишта је отклоњен.

   Рипањац 405 objavljeno
    busevi.com 662 poena

    @ Рипањац 405

    Prosleđeno je nadležnoj tehničkoj službi “BusPlus”-a kako bi problem sa zvučnom najavom stajališta bio otklonjen.

    busevi.com objavljeno
     Рипањац 405 (anonymous)

     Најава стајалишта “Кружни пут”, која је функционисала до почетка радова, и дан-данас не функционише. Ургирати код надлежних да се иста врати.

     Рипањац 405 objavljeno
      jelena kruzni put (anonymous)

      Da li moze da se postavi autobuska stanica kruzni put u smeru ka belom potoku linija 406L, jer nelogicno je da bude u pravcu Trosarine a nema u pravcu Belog potoka? Gde mi da sidjemo koji zivimo na kruznom putu? Ili da stanica bude ova postojeca na Bulevaru patijarha Germana? Unapred hvala.

      jelena kruzni put objavljeno
       ×

       Prijava