Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Uskoro nova minibus linija u Resniku

0
sole 467 poena

POČELI RADOVI U ULICI ALEKSANDRA VOJNOVIĆA

Predsednik Gradske opštine Rakovica Vladan Kocić i članovi Opštinskog veća Darko Ignjatović i Tomislav Pantelić, obišli su danas početak radova na asfaltiranju dela ulice Aleksandra Vojnovića u Resniku.

U dogovoru sa izvođečem radova, iskorišćeno je lepo vreme bez padavina, da radovi na rekonstrukciji ulice počnu pre planiranog roka.

Radove sopstvenim sredstvima finansira Gradska opština Rakovica, a predviđeno je da se ulica Aleksandra Vojnovića proširi i asfaltira u dužini od 1.100 metara. Osim toga, u blizini broja 90a planirana je izgradnja okretnice za novu autobusku liniju gradskog prevoza. Planirano je da novom linijom gradskog prevoza saobraća minubus, a proširenjem ulice steći će se uslovi da nova linija zaživi.

Planirano je da nova linija poveže ovaj udaljeni deo Resnika sa ostatkom naselja i Rakovice. Minibus, nakon što se ulica Aleksandra Vojnovića proširi, povezivaće stanovnike ovog dela naselja sa okretnicom autobusa 47, 94, školom i drugim prometnim tačkama u Resniku.

Tokom obilaska radova, predsednik Gradske opštine Rakovica Vladan Kocić je u razgovoru sa građanima ovog dela Resnika čije se kuće nalaze uz prugu, dogovorio rešavanje još jednog velikog problema. Građani su ukazali na problem kanala koji prati prugu, a koji se i tokom manjih padavina brzo napuni i preti domaćinstvima. U dogovoru sa nadležnim organima u preduzeću „Železnice Srbije“, dogovoreno je da se kanal u što skorijem roku očisti i proširi, kako ne bi više prelivao i pretio domaćinstvima.

izvor: Facebook (Opstina Rakovica)

P.S.

Evo šta sam ja nedavno predlagao da bude minibus.

[link nije ispravan]

sole objavljeno

  5 answers

  Mladen Kuzman (anonymous)

  Zna li se nešto konkretnije o trasi te nove linije?
  Najviše me zanima da li će ići do Vidikovca i pored Manastira?

  Mladen Kuzman objavljeno
   Nikola90 (anonymous)

   Pisao sam direkciji za prevoz u vezi uvodjenja linije Rušanj – Resnik, i njihov odgovor da je i ranije bilo razmatranja da se uvede linija, ali do toga nije došlo zbog krivine u blizini pruge i nagiba od 14%, medjutim kad u aprilu krene sa radom nova linija BG voza na relaciji Resnik – Ovča ponovo će razmotriti uvodjenje linije Rušanj – Resnik.

   Nikola90 objavljeno
    Anonymous

    Produžiti liniju do Rusnja… Uloziti u radove na korigovanju krivine i nagiba ako je bas toliki problem. Izvodljivo je. A ovako nesto ucinilo bi mnogo stavnovnicima oba ova naselja.

    Anonymous objavljeno
     Nikola90 (anonymous)

     Liniju bi bilo dobro produziti do rušnja.

     Nikola90 objavljeno
      Лепи возач (anonymous)

      Све је то лепо за грађане Ресника и поздрављам увођење нових линија, али како сте мислили да ће све то функционисати поред гомиле паркираних аутомобила на и око стајалишта Авалска у свако доба дана. Ту и пешаци искачу иза аутомобила да пређу улицу па мора нагло да се кочи. Треба некако онемогућити паркирање аутомобила у том делу улице, ставити камеру да снима, увести редовну полицијску контролу, било шта.

      Лепи возач objavljeno
       ×

       Prijava