Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Uskoro nova minibus linija u Resniku

0
sole 467 poena

POČELI RADOVI U ULICI ALEKSANDRA VOJNOVIĆA

Predsednik Gradske opštine Rakovica Vladan Kocić i članovi Opštinskog veća Darko Ignjatović i Tomislav Pantelić, obišli su danas početak radova na asfaltiranju dela ulice Aleksandra Vojnovića u Resniku.

U dogovoru sa izvođečem radova, iskorišćeno je lepo vreme bez padavina, da radovi na rekonstrukciji ulice počnu pre planiranog roka.

Radove sopstvenim sredstvima finansira Gradska opština Rakovica, a predviđeno je da se ulica Aleksandra Vojnovića proširi i asfaltira u dužini od 1.100 metara. Osim toga, u blizini broja 90a planirana je izgradnja okretnice za novu autobusku liniju gradskog prevoza. Planirano je da novom linijom gradskog prevoza saobraća minubus, a proširenjem ulice steći će se uslovi da nova linija zaživi.

Planirano je da nova linija poveže ovaj udaljeni deo Resnika sa ostatkom naselja i Rakovice. Minibus, nakon što se ulica Aleksandra Vojnovića proširi, povezivaće stanovnike ovog dela naselja sa okretnicom autobusa 47, 94, školom i drugim prometnim tačkama u Resniku.

Tokom obilaska radova, predsednik Gradske opštine Rakovica Vladan Kocić je u razgovoru sa građanima ovog dela Resnika čije se kuće nalaze uz prugu, dogovorio rešavanje još jednog velikog problema. Građani su ukazali na problem kanala koji prati prugu, a koji se i tokom manjih padavina brzo napuni i preti domaćinstvima. U dogovoru sa nadležnim organima u preduzeću „Železnice Srbije“, dogovoreno je da se kanal u što skorijem roku očisti i proširi, kako ne bi više prelivao i pretio domaćinstvima.

izvor: Facebook (Opstina Rakovica)

P.S.

Evo šta sam ja nedavno predlagao da bude minibus.

[link nije ispravan]

sole objavljeno

  5 answers

  Лепи возач (anonymous)

  Све је то лепо за грађане Ресника и поздрављам увођење нових линија, али како сте мислили да ће све то функционисати поред гомиле паркираних аутомобила на и око стајалишта Авалска у свако доба дана. Ту и пешаци искачу иза аутомобила да пређу улицу па мора нагло да се кочи. Треба некако онемогућити паркирање аутомобила у том делу улице, ставити камеру да снима, увести редовну полицијску контролу, било шта.

  Лепи возач objavljeno
   Mladen Kuzman (anonymous)

   Zna li se nešto konkretnije o trasi te nove linije?
   Najviše me zanima da li će ići do Vidikovca i pored Manastira?

   Mladen Kuzman objavljeno
    Nikola90 (anonymous)

    Pisao sam direkciji za prevoz u vezi uvodjenja linije Rušanj – Resnik, i njihov odgovor da je i ranije bilo razmatranja da se uvede linija, ali do toga nije došlo zbog krivine u blizini pruge i nagiba od 14%, medjutim kad u aprilu krene sa radom nova linija BG voza na relaciji Resnik – Ovča ponovo će razmotriti uvodjenje linije Rušanj – Resnik.

    Nikola90 objavljeno
     Anonymous

     Produžiti liniju do Rusnja… Uloziti u radove na korigovanju krivine i nagiba ako je bas toliki problem. Izvodljivo je. A ovako nesto ucinilo bi mnogo stavnovnicima oba ova naselja.

     Anonymous objavljeno
      Nikola90 (anonymous)

      Liniju bi bilo dobro produziti do rušnja.

      Nikola90 objavljeno
       ×

       Prijava