Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Uspostavljene nove lokalne linije 350, 467 na teritoriji opštine Grocka (od 24.02.2018) – Linija 365 od 01.03.2018.

0
sole 465 poena

Na teritoriji gradske opštine Grocka danas su uvede nove autobuske linije  saobraćajnog preduzeća „Lasta“.

Naime linija 350 saobraća na potesu Živkovac – Umčari – Dražanj – Umčari – Pudarci – Kamendol – Brestovik – Kamendol – Pudarci – Umčari – Živkovac, a linija 467 na potezu Vrčin (od avalskog puta) – Zaklopača – Grocka – Brestovik – Kamendol –  Pudarci (Ilinski kraj) – Begaljica – Grocka – Zaklopača – Vrčin, dok  linija 365  saobraća na potezu Grocka – Umčari – Mladenovac od 1. marta.

Uvođenjem ove tri nove Lastine linije biće povezana najudaljenija gročanska sela sa Grockom i Beogradom, ali i Smederevom i Mladenovcem.

Danas je organizovana probna vožnja ovih linija uz prisustvo predsednika gradske opštine Grocka Dragoljuba Simonovića, sekretara Sekretarijata za javni prevoz Uglješe Mitrovića, direktora SP „Lasta“ Veljka Vukobratovića i direktora sabraćaja Nenada Ivanović, kao i ostalo rukovodstvo opštine Grocka. Oni su se vozili linijom 467 od Vrčina do Pudaraca, uz prisustvo građana.

Po dolasku u Pudarce predsednik gradske opštine Grocka Dragoljub Simonović i direktora SP „Lasta“ Veljka Vukobratovića dali su izjave za medije.

Kako je istakao predsednik Simonović, ono što je obećeno građanima je ispunjeno, tako da je za stanovnike ovih sedam naselja konačno rešen problem autobuskog prevoza. Na realizaciji ovog prjekta, radilo se godinu dana, jer je preduslov bio da deonice puta kojima prolaze  autobuske linije budu asfaltirane i taj preduslov smo uz veliku pomoć i doprinos Vlade Republike Srbije i Grada Beograda ispunili.

Reakcije ljudi su izuzetno pozitivne, jer  slobodno mogu reći da su ova naselja bila odsečena od ostalog dela opštine. Kao na primer Živkovac, koji je decenijama bio marginalizovan, jer kažu selo je malo ima samo 350 ljudi, a nama nije bitan broj stanovnika, već težimo da svim građanima bez obzira u kom delu opštine žive obezbedimo podjednake uslove za život, rekao je predsednik Simonović, dodajući da je izuzetno ponosan šo je ovaj projekat realizovan.

Simonović je objasnio da je prva nova linija povezala Vrčin, Zaklopaču, Brestovik, Kamendol, Pudarce, Begaljicu i Grocku, druga linija Dražanj, Umčare, Živkovac, Pudarce sa Ilinskim krajem, Kamendol i Brestovik – što je veza za Smederevo i treća linija Grocku, Brestovik, Kamendol, Pudarce, Ilinski kraj, Umčare, Držanj, Šepšin i Mladenovac.

Predsednik Simonović naglasio je da očekuje da problema neće biti iz nekoliko praktičnih razloga. Prvi razlog je to što će opština Grocka svakodnevno pratiti i kontrolisati situaciju na terenu, drugi razlog je  to što je cilj direktora „Laste“, da ovo preduzeće građanima predstavi u najboljem svetlu, a treći i najvažniji razlog je što je ovo realizovano na obostrano zadovoljsto građana i  predstavnika lokalne samouprave.

izvor: Opština Grocka

sole objavljeno
    ×

    Prijava