Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Zahtev za uspostavljanje novog stajališta za liniju broj 94 u Bulevaru vojvode Mišića

0
Arhiva 1.18K poena

Direkciji za javni prevoz upućen je zahtev za uspostavljenja novog stajališta za liniju broj “94” kod “Topčiderske pozornice” u Bulevaru vojvode Mišića, kako bi se omogućilo presedanje sa tramvajske linije broj “3”.

Arhiva objavljeno

  Best answer

  Arhiva 1.18K poena

  Poštovani,

  Povodom Vašeg zahteva koji se odnosi na uspostavljanje autobuskog stajališta za liniju br. 94 u Bulevaru vojvode Mišića obaveštavamo Vas da su stručne službe Direkcije za javni prevoz obišle teren i utvrdile da na pomenutoj lokaciji ne postoje saobraćajno-tehnički uslovi za uspostvaljanje stajališta iz sledećih razloga:

  1. Ne postoje površine uz kolovoz na kojima bi mogla da se vrši izmena putnika.
  2. U oba smera neposredno uz kolovoz se nalaze kanali za odvod atmosferskih padavina.
  3. Ne postoji obeležen pešački prelaz.
  4. Ne postoje pešačke staze u smeru ka novom mostu (Most na Adi), a u smeru ka Ulici Teodora Drajzera se između trotoara i kolovoza nalazi kanal i “živa ograda” koja je granica parka.
  5. Bulevar vojvode Mišića na delu gde se traži uspostavljanje stajališta ima po jednu protočnu traku po smeru, pa bi uspostavljanje stajališta značajno ometalo protočnost te saobraćajnice na kojoj je, nakon puštanja saobraćaja preko novog mosta (Most na Adi), izuzetno veliki obim saobraćaja.

  Kako se u Sekretarijatu za saobraćaj razmatra mogućnost proširenja kolovoza Bulevara vojvode Mišića na delu od Careve ćuprije do Ulice Teodora Drajzera, te će u okviru tog rešenja i Direkcija za javni prevoz dati predlog i neophodne uslove za uspostavljanje pomenutog stajališta.

  Arhiva objavljeno
   ×

   Prijava