Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Zbog čega vozači GSP “Beograd” preteruju sa uključivanjem klima uređaja?

0

Zanima me zbog cega se klima uredjaji na autobusima GSP Beograd ove godine ukljucuju na temperaturama znatno ispod propisanih 25 stepeni i da li neko to kontrolise?

Recimo da uzmem najsveziji primer: vec dve nedelje su temperature vecinom ispod proseka za ovaj period godine i bilo je mozda dva dana kada je klima uredjaj zaista bio potreban. Ipak, vec na temperaturama od 20 stepeni dobar deo autobusa na linijama 52, 56, 88 (23 u nesto manjoj meri) ima nicim izazvano ukljucene klime i to je jako neprijatna pojava.

Imam utisak da pojedini vozaci cim se stidljivo promoli sunce iza oblaka stiskaju dugme za aktiviranje rashladjivanja. Tako ima neverovatnih situacija da je pola putnika raznih godista u duksevima, bluzama ili cak nekim prolecnim jaknicama (koje bi sigurno skinuli da im je vrucina, zar ne?), a klima hladi. Napolju duva vetar, unutra duva klima. Napolju pokisnes i udjes mokar, unutra klima. Na posao dodjes sa glavoboljom, naravno. U periodu dok su dnevne temperature isle preko 25 stepeni, klime su ostajale ukljucene i kasno uvece iako je temperatura pala ispod propisane satima ranije. Kao kontrast ovome zimus su vozaci vozili u majicama i kosuljama, a putnike u perjanim jaknama i debelim kaputima maltretirali neodgovarajuce jakim grejanjem od kog su oznojeni izlazili na hladan vazduh.

Primedbe se najvise odnose na vozila marke Solaris, a alternative za njih na ovim linijama retko ima (ionako nije problem u markama vozila, vec u neadekvatnom ponasanju vozaca). Ovakve situacije se nisu desavale ranijih godina kod GSP Beograd i ne znam sta bi odjednom od ove. Jesu li to isti vozaci? Jesu li isti propisi? Sta god da je vrlo je neprijatno, a verujem i neracionalno sa stanovista potrosnje goriva.

busevi.com objavljeno

  5 answers

  brainiac 148 poena

  Bez brige, od danas niža temperatura narednih 5 dana.

  I tako u krug.

  brainiac objavljeno
   Revoltiran (anonymous)

   Brainiac, bogme je nama pakleno sada kada su prestali da pale klima uredjaje…

   Revoltiran objavljeno
    brainiac 148 poena

    Anonimno,

    od jula NE najavljuju paklene temperature, već takođe nestabilno vreme sa retkim danima sa temperaturama iznad 32 stepena. Na primer: weatheronline.co.uk

    brainiac objavljeno
     Anonimno (anonymous)

     Od Jula najavljuju paklene temperature tako da po meni je i bolje sto klime rade u vozilima ne samo na navedenim linijama nego na svim linijama JGP-a.

     Anonimno objavljeno
      Kiza No Sleep 201 poena

      Pa da, u suštini to je isto kao i kada se na +25 neukljucuje hlađenje nego se kuvamo.

      To treba prijaviti. Fali preko forme prijavljivanje konkretno za klimu.

      Moram samo da istaknem da je hlađenje neophodno u IK-112 LE busevima jer je motor ispod zadnjeg dela sedišta i pošto su prozori na sredini, nema vazduha i jako je vruće i zagusljivo.

      Solaris vozila imaju stvarno efikasnu klimu i jedno od najpametnije urađenih (kod držača koji ulaze u krov).

      Kiza No Sleep objavljeno
       ×

       Prijava