Generic selectors

Izmena na linijama broj: 6, 7, 12 zbog radova u Bulevaru kralja Aleksandra (od 12.11.2019)

🚧

Zbog radova na pregledu i popravci tramvajskih šina i skretnice u Bulevaru kralja Aleksandra na delu od ulice Svetozara Markovića do ulice Resavska, koje će izvoditi OJ „Elektrograđevinska operativa”, u periodu od utorka 12.11.2019. od 00:30 časova do 12.12.2019. do 03:30 časova, menja se režim rada linija JGP-a na sledeći način:

 • Tramvaji sa linija: 7, 12, u oba smera, će saobraćati: Bulevar kralja Aleksandra – Beogradska – Trg Slavija – Nemanjina i dalje redovnim trasama
 • Tramvaji sa linije 6 će saobraćati na relaciji Omladinski stadion – Ustanička, sa oznakom 6L

Privremeno se ukidaju stajališta:

 • „Pravni fakultet„ u smeru ka Tašmajdanu, odnosno u smeru ka Ustaničkoj za liniju 6
 • „Tašmajdan”, u oba smera
 • RK „Beograđanka“ u oba smera
 • okretnica „Tašmajdan“.

Na izmenjenom delu trase vozila JGP-a koristiće postojeća stajališta.

3 Komentara

 1. Mladen Milić says:

  Moja ideja je da ovo bude trajno rešenje. Normalno linija 6 do Vuka ide prazna, 100% se preklapa sa linijom 7, ta deonica je puna tramvaja, a ne postoji direktna linija između Omladinskog Stadiona i Zvezdare.

  Šteta je samo što nisu napravili skretanje iz Beogradske u Kraljice Marije prema Mašinskom fakultetu. Time bi se otvorila alternativa u slučaju da je udes ispred Tehničkih fakulteta ili na Vukovom spomeniku, a i smanjile bi se gužve.

  0

 2. Mladen Milić says:

  Linija 6 koja vozi do Slavije je beskorisna i nebezbedna, jer putnici moraju da izađu kod Pravnog fakulteta, pa se tramvaj vozi do Slavije i nazad do pravnog prazan, jer nema gde bezdedno da primi putnike.

  Mnogo bolje rešenje je da se 6 preusmeri do Omladinskog stadiona. Sakata linija 3 ionako nema svrhu, a ovako bi postojala direktna veza između Pančevačkog mosta i gornjeg dela Bulevara Kralja Aleksandra.

  Takođe, tramvaje sa linije 10 prebaciti na trasu ukinute/nepostojeće linije 8 (Voždovac-Omladinski stadion) ili pojačati liniju 14, jer tramvaja u Vojvode Stepe ima jako malo.

  6

  1. busevi.com says:

   Hvala Vam na upućenom predlogu. Korigovana je planirana trasa privremene linije broj 6 (6L), koja će za vreme trajanja režimske izmene zbog radova u Bulevaru kralja Aleksandra saobraćati na relaciji: Omladinski stadion – Ustanička.

   1

💬