Generic selectors

Izmene na linijama broj: 3, 3L zbog radova na izgradnji tramvajske infrastrukture preko Mosta na Adi (od 15.01.2019)

🚧

Radovi produženi do 05.07.2019

U sklopu izvođenja radova na izgradnji tramvajske infrastrukture preko Mosta na Adi i povezivanja tramvajskog koloseka za kretanje tramvaja sa Mosta na Adi ka Rakovici, koje će izvoditi JP „Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda” u periodu od 15.01.2019. godine do 04.06.2019. godine, menja se režim rada linija JGP na sledeći način:

 • Ukidaju se tramvajske linije 3 i 3L
 • Uspostavlja se autobuska linija 3A na relaciji Savski trg – Kneževac, na kojoj će saobraćati: radnim danom 8 autobusa (po 2 autobusa SP „Karaburma“, SP „Kosmaj“, SP „Novi Beograd“ i SP „Zemun“), koji su obezbeđeni redukcijom po jednog vozila sa linija 15, 43, 52, 53, 77, 83, 96 i 704 ; subotom i nedeljom po 6 autobusa (po 2 autobusa SP „Kosmaj“, SP „Novi Beograd“ i SP „Zemun“), koji su obezbeđeni iz napora. Trasa linije 3A: Savski trg – Savska – Bulevar vojvode Mišića – (Topčiderska – Železnička stanica Topčider – Gardijska, u smeru ka Savskom trgu) – Bulevar patrijarha Pavla – Patrijarha Dimitrija – Oslobodilaca Rakovice – Oslobođenja – Kneževac.

Uspostavljaju se stajališta u visini tramvajskih stajališta u oba smera:

 • „Železnička stanica Topčider“, „Topčiderska okretnica“, „Patrijarha Pavla“, „Rasadnik“, „Košutnjak“, „Vareška“, „Miška Kranjca“ i „Slavka Rodića“

U smeru ka Savskom trgu:

 • „Železnička stanica Topčider“, „Topčiderska okretnica“

Autobusi sa linije 3A će koristiti postojeća stajališta JGP-a.

Red vožnje (3A)

Dodatne informacije  Dodatna informacija: 14.02.2019.

Počev od ponedeljka 18.02.2019. godine trasa autobuske linije 3A biće delimično promenjena u zoni Topčiderskog parka.

Sanacijom kolovoza u Ul. Topčiderska, omogućeno je da se linija broj 3A na trasi od Bulevar vojvode Mišića i Petlje „Hipodrom“, pre Bulevara Patrijarha Pavla, u smeru ka Kneževcu, preusmeri da saobraća navedenom ulicom i potezom uz ŽS „Topčider“.

Nova trasa linije broj 3A, u smeru prema Kneževcu, biće: SAVSKI TRG – Savska – Bulevar vojvode Mišića – Topčiderska – Bulevar Patrijarha Pavla – Patrijarha Dimitrija – Oslobodilaca Rakovice – Oslobođenja – KNEŽEVAC.

Trasa linija u smeru prema Savskom trgu ostaje nepromenjena: KNEŽEVAC – Oslobođenja – Oslobodilaca Rakovice – Patrijarha Dimitrija – Bulevar Patrijarha Pavla – Topčiderska – Gardijska – Bulevar Patrijarha Pavla – Bulevar vojvode Mišića – Savska – SAVSKI TRG.

U ul. Topčiderska, u smeru ka Kneževac, privremeno se uspostavlja stajalište „Topčiderski park“, približno 50 metara posle zone raskrsnice ulica Bulevar vojvode Mišića i Topčiderska.

6 Komentara

 1. Galenika84 says:

  Jutros su krenule probne vožnje preko mosta. U narednih mesec dana će se testirati nova infrastruktura a od 5.07.2019. će krenuti redovne linije preko mosta na Adi – tako je najavio zamenik gradonačelnika.

  Za početak će preko mosta saobraćati linije 11 i 13.

 2. Biljana says:

  Ukinuli ste liniju koja je bila direktna veza Mirijeva Karaburme Višnjice i naselja na levoj obali Dunava sa Slavijom. Stvarno nerazumno. Onda bar preusmerite liniju 12 niz Beogradsku preko Slavije.

  4
  1. Galenika84 says:

   Linija nije trajno ukinuta. Morala je biti privremeno ukinuta zato što povezuju novu tramvajsku infrastruktutu preko mosta na adi sa postojećom pa je praktično jedino rešenje bilo ukinuti liniju privremeno.

   1
 3. Zarko says:

  Pitanje za nadležne u GSP-u: zašto je zamišljeno da linija 3A ide samo do Savskog trga, umesto dalje kroz Nemanjinu, preko Slavije i ka Paliluli? Autobus bi mogao da se okrene na kružnom toku kod Omladinskog stadiona i da vozi tramvajskim šinama celom deonicom, pretpostavljam.

  Ovakvom izmenom režima saobraćaja su stanovnici Palilule odsečeni od prevoza koji ide direktno do Slavije i to sa jedne od prometnijih stanica na opštini, a pogotovo u tom delu, budući da je Omladinski stadion mesto mnogih presedanja i početnih stajališta i povezuje stanovnike Karaburme, Višnjičke banje, Slanaca i Velikog Sela sa ostatkom grada.

  3
  1. busevi.com says:

   Svako produženje linije 3A zahtevalo bi dodatna vozila, a kao što možemo videti iz informacije o režimskoj izmeni, za liniju 3A obezbeđena su vozila iz redukcije na drugim linijama, odnosno, iz napora.

   3
  2. Galenika84 says:

   Kada bi bilo više autobusa u rezervi išla bi do Omladinskog stadiona, ali pošto je stanje takvo da nema dovoljno vozila zato ide samo do Savskog trga. Sva vozila koja rade na ovoj privremenoj liniji su skinuta sa drugih linija.

   Treba razumeti to da je sada tako a uskoro će se nabaviti 244 nova autobusa pa će biti znatno bolje.

💬