Dobrodošli na novu
verziju sajta

Informišite se o linijama javnog prevoza putnika, pogledajte aktuelne redove vožnje, planirane i vanredne režimske izmene, postavite pitanje, prosledite predlog, učestvujte u javnoj raspravi… Imate primedbu na funkcionisanje linije, takođe, ovde možete dostaviti prijavu za nerealizaciju planiranih polazaka ili prijavu primećene tehničke nepravilnosti na vozilu.

 Pogledajte osnovne funkcionalnosti 

Red vožnje…

Za prikaz terminusnog reda vožnje, odnosno spisak planiranih polazaka sa početnog stajališta, kliknite na tab “Red vožnje” u delu stranice konkretne linije.

Informacije koje takođe možete videti su i trasa linije (spisak ulica kojim linija saobraća i * mapa linije), spisak registrovanih stajališta i statistika (grafički prikaz izmena u redovima vožnje sa brojem polazaka u trenutno važećem i predhodno važećim redovima vožnji, stopa realizacije polazaka po mesecima, odnosno statistika prijava nerealizovanih polazaka, kašnjenja i ostalih prijava za konkretnu liniju).

* Mape trenutno nisu dostupne za sve linije. Dinamičke mape su trenutno u fazi testiranja i biće uskoro dostupne za sve linije.

Pratite status linija…

Izmena trase, kašnjenje, linija u prekidu, promenjen red vožnje… Inforimišite se o trenutno aktuelnim, planiranim i vanrednim režimskim izmenama na linijama javnog prevoza.

  

Podaci se ažuriraju na osnovu informacija iz sistema za praćenje vozila, dispečerskog centra, situacije na terenu, informacija od strane korisnika. Servis je dostupan samo za linije gradskog prevoza u Beogradu. Za ostale linije uskoro.

Očekivano vreme polaska…

U okviru reda vožnje za konkretnu liniju možete pogledati očekivano vreme prvog sledećeg polaska.

  

Samo za linije gradskog prevoza u Beogradu.

Pozivanje USSD servisa…

Klikom na kod stajališta u spisku stajališta konkretne linije možete pozvati USSD servis za dodatnu informaciju koliko stanica je vozilo udaljeno od datog stajališta.

USSD servis je dostupan i pozivom sledećeg broja *011*kod stajališta#

  

USSD servis se naplaćuje od strane operatera 1,5 din. (1,8 din. sa PDV-om). Ukoliko su informacije u sistemu nedostupne ili ste greškom uneli nepostojeći kod servis se ne naplaćuje. Sajt “busevi.com” ne vrši naplatu navedenog servisa.

Imate pitanje, predlog…

Pošaljite poruku, započnite novu diskusiju ili učestvujte u diskusijama za linije koje Vas zanimaju. Svaka započeta diskusija biće postavljena u odgovarajuću kategoriju, a sada u novoj verziji sajta, jednostavnim odabirom broja linije, prilikom pisanja poruke, ista će se pojaviti u okviru svih linija na koje se poruka odnosi – nema bespotrebnog dupliranja poruka.

Poruke se mogu filtrirati po kategorijama ili broju linije.

Takođe, možete pratiti diskusije, odnosno kategorije (npr. izmene na linijama) koje Vas intresuju i za koje želite da dobijate obaveštenja o dodatim novim informacijama ili izmenama postojećih.


Korisna informacija  Izdvojena poruka  Privatna poruka

Poruku možete označiti kao “korisna informacija” i tako izdvojiti poruku koja sadrži korisnu informaciju ili odgovor na postavljeno pitanje.

Možete poslati privatnu poruku ili pratiti aktivnost drugog člana na sajtu.


  

Za određene funkcionalnosti neophodno je da imate aktivan nalog na sajtu.

Omiljene linije

Linije koje često koristite…

Izdvojte linije koje često koristite i one će biti na izdvojenoj listi u okviru menija za mobilne uređaje.

  

Trenutno je opcija za linije koje često koristite aktivna samo za mobilne uređaje.

Predlog

Predlog…

Imate predlog za uspostavljanje novih ili izmenu postojećih linija, uspostavljanje novih stajališta ili izmenu postojećih, postavite novi predlog na javnu raspravu na sajtu.

Prijava…

Primetili ste problem u radu linija javnog prevoza, putem sajta možete dostaviti prijave vezane za nerealizaciju planiranih polazaka prema utvrđenom redu vožnje, prijavu primećene tehničke nepravilnosti na vozilu u aktivnom saobraćaju, prijavu na rad voznog osoblja.

  

Prijave koje sadrže sve potrebne i tačne podatke biće evidentirane i prosleđene nadležnima na dalju proveru i postupanje.

 Vaše mišljenje ? 
Molimo Vas da iznesete Vaše mišljenje o novoj verziji sajta.

Aktivan servisServis nije aktivan   Status servisa
        Kontakt
        Pomoć