Generic selectors

Režim rada linija po završetku radova na Trgu Republike (od 01.11.2019)

⚠️

Dopuna: Od 14.11.2019. autobuska linija broj 43 saobraća na relaciji: Trg Republike – Kotež.

Po završetku radova u zoni Trga Republike, počev od petka 01.11.2019. od 18:00 časova, uspostavlja se režim rada linija JGP-a, na sledeći način:

Trolejbuski saobraćaj:

 • Linije 19, 28 su ukinute
 • Linije 21, 22 će i dalje raditi u postojećem režimu (Trg Slavija – periferni terminusi)
 • Uspostavlja se redovan režim rada na trolejbuskim linijama: 29 (Studentski trg – Medaković 3), 41 (Studentski trg – Banjica 2)
 • Trolejbusi sa linije 40 će saobraćati na redovnoj trasi
 • Autobusi sa linije 22A, saobraćaće na relaciji: Studentski trg – Trg Slavija

Autobuski saobraćaj:

 • Uspostavlja se redovan režim rada linija: 24, 26, 37, 44
 • Autobusi sa linije 27 saobraćaće redovnom trasom na relaciji: Trg Republike – Mirijevo 3
 • Autobusi sa linije 31 saobraćaće redovnom trasom na relaciji: Studentski trg – Konjarnik
 • Autobusi sa linije 32E saobraćaće redovnom trasom na relaciji: Trg Republike – Višnjica
 • Autobusi sa linija 43, 96 će i dalje raditi u postojećem režimu, na relaciji: Pančevački most /železnička stanica/ do perifernih terminusa
Saopštenje nadležnih: Linija 19, koja je saobraćala od Studentskog trga do Konjarnika, i linija 28 do Zvezdare, od petka (01.11.2019) su odlukom Sekretarijata za javni prevoz, ukinute. Zbog preklapanja trasa pojedinih trolejbuskih linija u centralnoj gradskoj zoni sa ostalim linijama javnog prevoza, a u cilju optimizacije trolejbuskog saobraćaja, ukidaju se trolejbuske linije 19 i 28. Želeli smo da smanjimo broj gabaritnih vozila koja prolaze Trgom, pa smo linije 19 i 28 ukinuli, a 21 i 22 skratili. Sugrađani koji žive na Zvezdari imaju vezu sa 41 i 77. Ipak, ništa nije zacrtano. Pratićemo situaciju narednih dana i saobraćajne zahteve putnika, pa ćemo u skladu s tim i reagovati, uvoditi nove polaske.

13 Komentara

 1. ZaBoljiPrevoz1 says:

  Mi se uhvatili za trole i Slaviju, a ustvari postoji još jedan problem. Linije 43 i 96 su skraćene do Pančevačkog mosta, što primorava ljude iz Koteža da presedaju, a iz Borče da koriste unakaženi bus 95. Tu bi takođe trebalo naći neko rešenje.

  5

 2. Galenika84 says:

  Ne živim u tom delu grada, ali smatram da je ovo nepromišljen potez ukidanja linija 19 i 28 i skraćenje linija 21 i 22 do Slavije. Kružni tok Slavija je rekonstruisan u cilju izmeštanja stanica iz samog kružnog toka i bolje protočnosti saobraćaja, a sad se odjednom pravi terminus na samom kružnom toku.

  Bilo je reči od strane glavnog gradskog urbaniste da će sve trolejbuske linije ostati na Studentskom trgu sve dok se ne izgradi novi terminus u ulici “Dunavska” i gledaj sad ovo, sve se okrenulo naglavačke.

  Vratiti sve trole na Studentski trg do završetka izgradnje novog terminusa jer je linija 31 i ovako preopterećena a sad će biti još više jer trole ne idu kroz ulicu “Kralja Milana”. Linija 29 je takođe mnogo opterećena, tako da je ovo totalni promašaj što je urađena nova organizacija javnog prevoza na “Trgu Republike”.

  9

💬