Generic selectors

Režim rada linija po završetku radova na Trgu Republike (od 01.11.2019)

⚠️

Dopuna: Od 14.11.2019. autobuska linija broj 43 saobraća na relaciji: Trg Republike – Kotež.

Po završetku radova u zoni Trga Republike, počev od petka 01.11.2019. od 18:00 časova, uspostavlja se režim rada linija JGP-a, na sledeći način:

Trolejbuski saobraćaj:

 • Linije 19, 28 su ukinute
 • Linije 21, 22 će i dalje raditi u postojećem režimu (Trg Slavija – periferni terminusi)
 • Uspostavlja se redovan režim rada na trolejbuskim linijama: 29 (Studentski trg – Medaković 3), 41 (Studentski trg – Banjica 2)
 • Trolejbusi sa linije 40 će saobraćati na redovnoj trasi
 • Autobusi sa linije 22A, saobraćaće na relaciji: Studentski trg – Trg Slavija

Autobuski saobraćaj:

 • Uspostavlja se redovan režim rada linija: 24, 26, 37, 44
 • Autobusi sa linije 27 saobraćaće redovnom trasom na relaciji: Trg Republike – Mirijevo 3
 • Autobusi sa linije 31 saobraćaće redovnom trasom na relaciji: Studentski trg – Konjarnik
 • Autobusi sa linije 32E saobraćaće redovnom trasom na relaciji: Trg Republike – Višnjica
 • Autobusi sa linija 43, 96 će i dalje raditi u postojećem režimu, na relaciji: Pančevački most /železnička stanica/ do perifernih terminusa
Saopštenje nadležnih: Linija 19, koja je saobraćala od Studentskog trga do Konjarnika, i linija 28 do Zvezdare, od petka (01.11.2019) su odlukom Sekretarijata za javni prevoz, ukinute. Zbog preklapanja trasa pojedinih trolejbuskih linija u centralnoj gradskoj zoni sa ostalim linijama javnog prevoza, a u cilju optimizacije trolejbuskog saobraćaja, ukidaju se trolejbuske linije 19 i 28. Želeli smo da smanjimo broj gabaritnih vozila koja prolaze Trgom, pa smo linije 19 i 28 ukinuli, a 21 i 22 skratili. Sugrađani koji žive na Zvezdari imaju vezu sa 41 i 77. Ipak, ništa nije zacrtano. Pratićemo situaciju narednih dana i saobraćajne zahteve putnika, pa ćemo u skladu s tim i reagovati, uvoditi nove polaske.

13 Komentara

 1. Galenika84 says:

  Kakva tragedija. Umesto da su težili ka tome da trolejbuske linije zadrže preko Trga da idu, oni ih ukidaju. Mada je po meni najbolje da se vrati saobraćaj onako kako je funkcionisao pre rekonstrukcije, ništa tu ne fali.

  Ja sam dok sam bio srednjoškolac putovao svaki dan trolom od Terazija do “Škole Vojislav Ilić” i bilo je super, ako je neka trola puna iza nje naiđe poluprazna i uvek je moglo komotno da se uđe, a sad ostavili samo jednu trolejbusku liniju preko Terazija i to najopterćeniju 29. Linija 19 je bila odlična alternativa, sad je nema pa nema više ni alternative.

  Kada čovek pročita ovo saopštenje nadležnih, jedino da plače od toga jer nije ništa bolje urađeno samo je pogoršano.

  Što se tiče leve obale Dunava totalni je promašaj što su 43 i 96 skraćene do Pančevca jer sada stanovnici Koteža nemaju direktnu vezu sa centrom grada i moraju da se oslanjaju na preopterećenu liniju 95 koja je sada jedina veza Zrenjaniskog puta sa centrom grada. Linija 96 je bila odlična alternativa liniji 95 do centra grada a sad nema ni toga više. Linija 43 je vraćena na Trg Republike da bi se omogućio građanima dobar prevoz do centra grada jer je autobus često kasnio dok je išao na relaciji Novi Beograd (Ušće) – Kotež zbog gužvi u Terazijskom tunelu i kod Doma Omladine a sad je još i skraćena do Pančevca. Ovo nema veze sa realnošću.

  Zamenik gradonačelnika je rekao da će se saobraćaj na Trgu, kad se otvori vratiti u prvobitno stanje (to je rekao kad je gostovao na televiziji Studio B tog dana u rubrici “Pitajte zamenika gradonačelnika”, da će funkcionisti onako kako je i funkcionisao pre rekonstrukcije. Rekao je to isto i za javni gradski prevoz a urađena je totalno glupa i promašena organizacija javnog prevoza na Trgu. Nema veze što su sad kocke na Trgu a ne asfalt, to nije uopšte opravdanje za ovakvu organizaciju saobraćaja.

  Zvati hitno televiziju “Studio B” ne bi li se vratio saobraćaj u prvobitno stanje (kao pre rekonstrukcije).

  10

 2. Alexx_25 says:

  Šta više ima da nas čudi… Došli smo do toga da ukidaju i skraćuju linije. Vrlo je moguće da će 43 i 96 ostati trajno da se okreću kod Pančevca. Zrenjaninski put trenutno kao jedinu vezu sa centrom ima 95-icu koja uopšte nije pojačana. A i kako da je pojačaju kad nemaju vozača, a ni zglobnih autobusa… I pored činjenice da su zaposlili navodno preko 100 novih vozača, nemaju dovoljno voznog osoblja i imaće ih sve manje. Ovo što se zadnjih 4 godine radi sa gradskim prevozom je prevršilo svaku meru tolerancije. Upropastili su svaku liniju koju su mogli.

  7

💬